Αποκαλύφθηκε το νέο "όπλο" της Λίβερπουλ για την καταπολέμηση των τραυματισμών!

Για πάρα πολλά χρόνια οι τραυματισμοί των ποδοσφαιριστών αντιμετωπίζονταν από τους φυσιοθεραπευτές των ομάδων με πολύ απλές μεθόδους του τύπου "-Που πονάς; -Εκεί.". Ο γιατρός εξέταζε την τραυματισμένη περιοχή και έβγαζε το πόρισμά του.

Ωστόσο, η πρόοδος στον τομέα αυτόν έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις και πλέον οι θεραπείες χρειάζονται εκατομμύρια για να πραγματοποιηθούν.

Η Λίβερπουλ λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, έκανε γνωστό το νέο της "όπλο" για την μάχη ενάντια στους τραυματισμούς, το οποίο παρέχει άμεσα replays των τραυματισμών την ώρα του αγώνα στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας στον πάγκο.

Το νέο σύστημα αυτό ονομάζεται myplayXplay και η Λίβερπουλ είναι η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα που το χρησιμοποιεί.

Ο γιατρός της ομάδας, Άνταμ Μάσεϊ, μίλησε για το σύστημα αυτό αποκαλώντας το "μια εξαιρετική συνεργασία που μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε replays των τραυματισμών την ώρα του αγώνα".

"Έχει να κάνει με το καλό των παικτών και την φυσική τους κατάσταση και ποτέ δεν πρέπει να απορρίπτουμε την τεχνολογία όταν προσπαθούμε για το καλό των παικτών μας."

Με το να βλέπουν εικόνες των περιστατικών των τραυματισμών σχεδόν αμέσως κάνει πολύ ευκολότερη μια ακριβή διάγνωση, αποφεύγοντας πιθανή επιδείνωση των τραυματισμών, που μπορεί να μην είναι άμεσα φανεροί εκτός γηπέδου.

Όταν ο Ντέγιαν Λόβρεν τραυματίστηκε κατά την πρώτη χρήση του νέου συστήματος, το επιτελείο της ομάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο όχι μόνο με τον συνηθισμένο του εξοπλισμό αλλά και με ένα iPad, ώστε να βλέπουν ξανά το περιστατικό του τραυματισμού.

Ο Ιβάν Ριλ, ένα μέλος της ομάδας που δημιούργησε το myplayXplay και εδρεύει στον Καναδά, ανέφερε: "Η παλαιά ροή εργασίας του ιατρικού επιτελείου, είχε να βασιστεί πάνω σε ανακριβείς πληροφορίες από τον πάγκο. Αυτή η μέθοδος αποκαλούνταν από πολλές ομάδες της Πρέμιερ ως αναξιόπιστη."

"Έχοντας γίνει μάρτυρας των ανακριβών πληροφοριών, 50% αποτελεσματικότητα είναι ίσως πολύ υψηλό για ποσοστό. Θα δουν κάποια σημεία άμεσα την ώρα του αγώνα και μετά θα περιμένουν με την εντύπωση πως δύσκολα θα ξαναδούν την φάση."

"Αν το επιτελείο της Λίβερπουλ ήταν τυχερό θα έβλεπε ένα επιπλέον replay. Αυτό θα ήταν όλο κι όλο το έλεος των προγραμμάτων που μεταδίδουν το ματς. Όχι και ιδανικό όταν προσπαθείς να εκτιμήσεις την υγεία ενός ποδοσφαιριστή."

Το σύστημα λειτουργεί με ένα πολύ απλό touch τύπου "πάτα και σύρε" και οι δημιουργοί του ευελπιστούν πως μελλοντικά δεν θα χρησιμεύει μόνο για ιατρικούς λόγους αλλά θα αποτελεί κομμάτι μιας ολόκληρης ατζέντας βίντεο που ήδη συζητούνται γύρω από το ποδόσφαιρο.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι τα video replays θα δοκιμαστούν στο ποδόσφαιρο τα επόμενα δυο χρόνια για 4 περιστάσεις (γκολ, κόκκινες κάρτες, πέναλτι και λανθασμένη ταυτότητα), με την δοκιμή να μην ξεκινάει νωρίτερα από τη σεζόν 2017/18, αν και δεν έχει ακόμη αποφασισθεί σε ποιες χώρες θα χρησιμοποιείται.

Ο Ριλ είπε ότι πολλά μέλη του επιτελείου της ομάδας είτε παρακολουθούν από τα πλάγια του γηπέδου είτε από την κερκίδα, μπορούν να "έχουν μια κοντινή ματιά σε αμφισβητούμενες τάκλιν, χτυπήματα μεταξύ σωμάτων και διασείσεις." Πιστεύει πως η εφαρμογή έχει "γερή προοπτική για να εξετάσει και διορθώσει το πρωτόκολο ευημερίας των παικτών".


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή; Liverpool Echo


 





Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.