Κλοπ: "Θα μάθουμε από αυτό το ματς!"

Η ανικανότητα της ομάδας να καθαρίσει το παιχνίδι μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και η έλλειψη συνοχής στην επανάληψη ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην ήττα με 3-2 από την Σαουθάμπτον στο Σεντ Μέρις.

Οι Ρεντς βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με τα γκολ των Κουτίνιο και Στάριτζ και πραγματοποίησαν άψογη εμφάνιση στο πρώτο μέρος, με το σκορ να μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στο δεύτερο όμως η κατάσταση άλλαξε, η είσοδος των Μανέ και Γουανιάμα έκανε πολύ πιο επιθετική την Σαουθάμπτον και παρά την απόκρουση του Μινιολέ στο πέναλτι του Μανέ, οι Άγιοι έκαναν την ανατροπή και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Μετά το τέλος του ματς, ο Κλοπ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του που η ομάδα του δεν τελείωσε το ματς από το πρώτο μέρος και παραδέχθηκε πως η Σαουθάμπτον ήταν άξια νικήτρια του παιχνιδιού, έχοντας εκμεταλλευτεί την έλλειψη συνοχής των Κόκκινων στο δεύτερο 45λεπτο.

"Είδα πολλά καλά από την ομάδα μου, είδα ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Μπορούσαμε να σκοράρουμε παραπάνω. Η Σαουθάμπτον δεν ήταν κακή στο πρώτο μέρος αλλά τα γκολ μας άλλαξαν το ματς, παίξαμε πολύ καλά και μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερα."

"Στο δεύτερο ημίχρονο είναι όπως είναι - ήμασταν και εμείς στην ίδια θέση δυο φορές φέτος με την Νόριτς και την Κρίσταλ Πάλας."

"Στο δεύτερο μέρος η Σαουθάμπτον σίγουρα το άξιζε. Αλλά φυσικά ήμασταν υπεύθυνοι τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο ημίχρονο, οπότε μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου."

"Στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη στιγμή δεν ήταν καλή - ήμασταν 2-0 μπροστά και έβγαλαν αντεπίθεση, αυτό δεν βγάζει νόημα!"

"Χάσαμε τον σχηματισμό μας και δεν μπορούσαμε να αποτρέψουμε πια τις βαθιές μπαλιές προς τον Πελλέ, που πάντα παλεύει για δεύτερες μπάλες. Αν δεν είσαι συμπαγής τότε έχεις το πρόβλημα ότι εκείνοι ήταν καλύτεροι στο παιχνίδι."

"Τη στιγμή που πέτυχαν το πρώτο γκολ, ήταν ξεκάθαρο πως κάτι θα συνέβαινε στο παιχνίδι. Αν είχαμε παίξει καλύτερα ίσως να ερχόταν το 3-1, αλλά δε νομίζω πως είχαμε ευκαιρίες για αυτό, οπότε είναι έτσι όπως είναι. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σαουθάμπτον άξιζε τους τρεις βαθμούς."

Έχοντας παίξει την Πέμπτη σε ένα εξουθενωτικό ματς απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι Ρεντς φάνηκαν να στερεύουν από δυνάμεις όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος του.

Ο Κλοπ ωστόσο αρνήθηκε να αποδεχθεί πως αυτό το γεγονός είχε επίδραση στο επίπεδο απόδοσης των παικτών του.

"Συνήθως μετά από ένα ευρωπαϊκό ματς αντιμετωπίζεις προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Το έχω δει πολλές φορές, αλλά εμείς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα."

"Μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα και υπήρχαν καταστάσεις που έπρεπε να το είχαμε κάνει, όμως είναι ένα ποδοσφαιρικό πρόβλημα και τίποτα παραπάνω."

"Θα μάθουμε από αυτό φυσικά, όμως σήμερα είναι πολύ αργά γιατί χάσαμε."

Και παρόλο που οι ελπίδες της ομάδας για είσοδο στην τετράδα υπέστησαν μια ισχυρή απώλεια, ο Κλοπ θέλει να δει τους παίκτες του να συνεχίσουν να μάχονται για κάθε βαθμό.

"Είναι δύσκολο και δεν χρειάζεται να κάνουμε τέτοια όνειρα - πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε αγώνες. Αν παίζουμε όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο, τότε θα κερδίζουμε παιχνίδια. Αν παίζουμε όπως στο δεύτερο, τότε θα είναι πιο δύσκολο!"


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.