Μπεντέκε, όλα τα φώτα πάνω σου!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
29η αγων. Premier League

Αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο, η Λίβερπουλ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φύγει από το Σέλχαρστ Παρκ με σπουδαίο τρίποντο, επικρατώντας της Κρίσταλ Πάλας με 2-1, χάρη σε πέναλτι του Μπεντέκε στο 90+4'!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Πέμπτη 10/3, 22:05 - OTE Sport 2 HD).



Έμεινε πίσω στο σκορ. Έχασε τον Μίλνερ (δεύτερη κίτρινη κάρτα). Όλα έδειχναν ότι πλησίαζε άλλη μια... γκέλα ολκής για την ομάδα του Κλοπ.

Η Λίβερπουλ έβγαλε αντίδραση. Ο Φιρμίνο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του ΜακΚάρθι και στην εκπνοή, ο Μπεντέκε επέστρεψε και... μάζεψε όλα τα φώτα πάνω του, πέφτοντας (;) στη περιοχή, κερδίζοντας το πέναλτι και έδωσε στους κόκκινους μια πολύτιμη (τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους) νίκη!

Το ματς

Η Λίβερπουλ την κατοχή, η Κρίσταλ Πάλας τις ευκαιρίες

Σε... μουδιασμένο ξεκίνημα αρκέστηκαν οι κόκκινοι (αγωνιζόμενοι με τις λευκές εμφανίσεις) στο Σέλχαρστ Παρκ, με τους γηπεδούχους να απειλούν με τον Μινιολέ να μπλοκάρει το σουτ του Μπολάσι στο 7', ενώ λίγο αργότερα ο Αντεμπαγιόρ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μινιολέ με κεφαλιά!


Η Λίβερπουλ προσπαθούσε να επιτεθεί οργανωμένα αλλά η Κρίσταλ Πάλας έβγαζε ταχύτατες αντεπιθέσεις. Μετά τα μισά του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του ΜακΚάρθι. Στη μοναδική επιθετική προσπάθεια των κόκκινων, το πλασέ του Οριζί πέρασε άουτ.

Κι όταν λες ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα...

Στη πρώτη φάση της επανάληψης, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Η Πάλας εκμεταλλεύτηκε τον πανικό που γινόταν στην άμυνα των κόκκινων και μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, ο Λέντλεϊ ήταν αυτός που νίκησε τον Μινιολέ για το 1-0.


Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντεπιτεθεί αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ούτε ευκαιρία. Τα πράγματα για την ομάδα του Κλοπ έγιναν ακόμα χειρότερα όταν ο Μίλνερ πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια (δεύτερη κίτρινη), για άσχημο μαρκάρισμα πάνω στον Ζαχά.

Η ισοφάριση έφερε... πίστη!


Ο Κουτίνιο πήρε τη θέση του Φλάναγκαν και η ομάδα άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς. Στο 68', ο Λαλάνα έκανε το γύρισμα αλλά ο Λέντλεϊ πρόλαβε τον Οριζί στη μικρή περιοχή. Ένα γλίστρημα όμως του ΜακΚάρθι έδωσε την ευκαιρία στον Φιρμίνο να βγει τετ-α-τετ και να ισοφαρίσει για τη Λίβερπουλ στο 72'!

Ακόμα και με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Κλοπ φαίνεται να πιέζει περισσότερο. Η Πάλας, μετά την ισοφάριση, έμοιαζε λίγο... τρομαγμένη και θα πρέπει να ανακουφίστηκε όταν είδε την αριστερή βολίδα του Μορένο να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του ΜακΚάρθι.


Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα μοιράζονταν από έναν βαθμό, ο Κλοπ έβαλε μέσα τον Μπεντέκε κι αυτός, ύστερα από ένα σουτ που απέκρουσε ο ΜακΚάρθι, πάτησε περιοχή, ανατράπηκε (;) από τον Ντιλέινι και κέρδισε πέναλτι στο 90+4'! Η αλήθεια είναι πως υπάρχει επαφή με το γόνατο αλλά ενδεχομένως και ο Βέλγος να πέφτει ολίγον τι... εύκολα. Το εκτελεί εύστοχα ο ίδιος, κάνει το 1-2 και ολοκληρώνει μια σπουδαία ανατροπή για την ομάδα του!

Σχόλιο


Ένα χαμένο παιχνίδι κατέληξε σε απρόσμενη νίκη (με καρδιοχτύπια... ξανά!) για τη Λίβερπουλ! Η ομάδα του Κλοπ φανέρωσε αντίδραση μετά το γκολ της Πάλας, ανέβασε ρυθμό, πίεσε περισσότερο και κατάφερε να κάνει τρομερή ανατροπή, ακόμα και με παίκτη λιγότερο. Με το... ξόρκισμα του κακού της δαίμονα (πολλές -και άσχημες- οι αναμνήσεις από την Πάλας...), οι κόκκινοι απέχουν μόλις 3 βαθμούς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο!

Οι συνθέσεις

Κρίσταλ Πάλας: ΜακΚάρθι, Γουόρντ, Νταν, Ντιλέινι, Σουαρέ, Ζαχά, Γέντινακ, Καμπάιγ, Λέντλεϊ, Μπολάσι, Αντεμπαγιόρ
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Φλάναγκαν (Κουτίνιο 61'), Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Χέντερσον, Τσαν, Μίλνερ, Λαλάνα, Φιρμίνο (Τουρέ 88'), Οριζί (Μπεντέκε 80')






The Reds are here!
Posted by Liverpool FC on Sunday, 6 March 2016

Check out the best pics from today's breathtaking win: http://lfc.tv/AaM7
Posted by Liverpool FC on Sunday, 6 March 2016

Pressure? What pressure?
Posted by Liverpool FC on Sunday, 6 March 2016



That winning feeling!
Posted by Liverpool FC on Sunday, 6 March 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.