Klopp: "Η Liverpool θα διακόψει την προετοιμασία στις ΗΠΑ για να επιστρέψει για τα προκριματικά του Europa"


O Jurgen Klopp επιμένει πως η Liverpool είναι προετοιμασμένη να διακόψει το pre-season τουρ στην Αμερική, αν χρειαστεί να επιστρέψουν σπίτι για να παίξουν στα προκριματικά του Europa League.
Οι Κόκκινοι επιβεβαίωσαν νωρίτερα στη βδομάδα τη συμμετοχή τους στο International Champions Cup το καλοκαίρι.
Η Liverpool θα έχει τη βάση της στην California και θα αντιμετωπίσει την Chelsea στην Pasadena στις 27 Ιουλίου, και μετά από 3 μέρες την AC Milan στη Santa Clara.
Ωστόσο, αυτά τα φιλικά θα μπορούσαν να συμπέσουν με κάποιον προκριματικό αγώνα Europa League.
Η Liverpool προς το παρόν βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας στην Premier League, αλλά είναι μόλις 7 βαθμούς μακριά από τη Manchester City, που είναι 4η.
Ο τερματισμός στην 4αδα, ή η κατάκτηση του Europa League μπορούν να εξασφαλίσουν πρόκριση στο Champions League, χωρίς να χρειαστεί να διακοπεί το τουρ στην Αμερική.
Η 5η θέση στο πρωτάθλημα εξασφαλίζει πρόκριση στο Europa League, αλλά αν η Liverpool τερματίσει στην 6η ή 7η θέση, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μπει στον 3ο προκριματικό γύρο.
Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 28 Ιουλίου - λιγότερο από 24 ώρες μετά τον αγώνα με την Chelsea - ενώ ο δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου.
Ο Klopp είπε ότι έχουν σκεφτεί όλα τα ενδεχόμενα, με την ομάδα να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε όλους τους αγώνες.
Αν οι 2 διοργανώσεις συμπέσουν, ο Γερμανός θα χωρίσει την ομάδα στα δύο - οι μισοί θα μείνουν στην Αμερική να αντιμετωπίσουν την Chelsea, ενώ οι άλλοι μισοί θα επιστρέψουν για λίγο στην Ευρώπη.
Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το σχέδιο,” είπε ο Klopp από την Τενερίφη.
Είναι περίπλοκο, φυσικά, επειδή δεν ξέρουμε ακόμα για την Ευρώπη και για το αν θα υπάρχουν προκριματικά.
Αλλά στο τέλος πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Και η απόφαση αυτή είναι πως αν υπάρχουν τελικά προκριματικά, τότε πρέπει να γυρίσουμε πίσω.
Είναι μεγάλη πτήση, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Αν επιστρέψουμε - κανένα πρόβλημα."
Μόνο η ομάδα που θα τερματίσει στην 5η θέση της Premier League προκρίνεται αυτόματα στο Europa League.
Αλλά η θέση της Manchester City ως νικήτρια του Capital One Cup θα περάσει σε αυτόν που θα τερματίσει στην 6η θέση, αν η City είναι μέσα στην 5αδα.
Η 7η θέση μπαίνει επίσης στην Ευρώπη, αν είτε η West Ham ή η Manchester United κερδίσουν το FA Cup και μπουν επίσης στην 6αδα.
Μόνο 2 από τις 3 θέσεις της Αγγλίας στο Europa League προσφέρουν απευθείας θέση στα γκρουπ.
Όπως και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που λαμβάνουν χώρα μεταξύ 10 Ιουνίου και 10 Ιουλίου, η Liverpool θα έχει επίσης παίκτες στο Copa America (3-26 Ιουνίου) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες (4-20 Αυγούστου).
Πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι διαθέσιμος, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές διοργανώσεις," είπε ο Klopp.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα πλάνο για την pre-season, και αυτό ακριβώς έχουμε κάνει.
Δεν ξέρουμε ακόμα ποιοι θα είναι στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μετά έχουμε τους Ολυμπιακούς και το Copa America. Τόσα διαφορετικά τουρνουά και δεν έχουμε ιδέα ποιοι απ' τους παίκτες μας θα είναι εκεί. Αυτό είναι πρόβλημα.
Κάναμε ένα σχέδιο για εμάς και μετά πρέπει να αντιδράσουμε όσο θα συμβαίνουν πράγματα. Μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε.
Δεν είναι πολύ εύκολο να κάνεις ένα τέτοιο σχέδιο, αλλά τώρα που το κάναμε, νιώθουμε καλά.
Αν χρειαστεί να παίξουμε σε προκριματικά, τότε θα γυρίσουμε πίσω με μια ομάδα. Με ποια ομάδα; Δε γνωρίζω αυτή τη στιγμή."
Ο Klopp βρίσκεται σε συνεχείς διαλόγους με τους υπεύθυνους στο Anfield σχετικά με την οργάνωση του τουρνουά, και είναι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής.
Πήρε τη συμβουλή από τον επικεφαλής προπονητή των ΗΠΑ, Jurgen Klinsmann, πριν αποφασίσει για την τοποθεσία του προπονητικού τους κέντρου στην California.
Οι "πρώτης τάξης" αγώνες ξεκινούν με τα παιχνίδια εναντίον της Chelsea και της Milan, πριν τον τελευταίο αγώνα για το International Champions Cup, εναντίον της Barcelona στην Ευρώπη, στις 6 Αυγούστου.
"Είμαι πολύ χαρούμενος με το προπονητικό κέντρο," είπε ο Klopp.
"Μιλήσαμε γι' αυτό με όλους τους υπεύθυνους της ομάδας. Είναι ένα πολύ σημαντικό προπονητικό κέντρο για εμάς, ενόψει της νέας σεζόν.
"Δε θα διαρκέσει πολύ - 11 ή 12 μέρες - και θα προπονούμαστε όλη την ώρα. Η προπόνηση είναι το βασικότερο απ΄όλα, και μετά τα παιχνίδια στην Αμερική. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι οι προπονήσεις.
"Μίλησα με τον Jurgen Klinsmann και τον ρώτησα σχετικά με την περιοχή στην οποία θα πάμε. Ήταν πραγματικά πολύ θετικός, οπότε ανυπομονώ.
"Στην αρχή της προετοιμασίας στις ΗΠΑ, οι πρώτοι παίκτες που θα επιστρέψουν από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα έρθουν να μας βρουν. Θα είναι μαζί μας, οπότε θα έχουμε μια μεγάλη ομάδα.
"Στην αρχή της pre-season θα έχουμε ένα γκρουπ με πολλούς νεαρούς παίκτες, και μετά σιγά σιγά οι υπόλοιποι παίκτες θα επιστρέψουν τις επόμενες εβδομάδες.
"Είναι πολύ καλό που θα παίξουμε παιχνίδια εναντίον αυτών των μεγάλων ομάδων. Δε θα έχουμε πρόβλημα κινήτρου.
"Όλες αυτές οι ομάδες είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς, με πολλούς παίκτες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε άλλες διοργανώσεις.
"Αλλά είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε αληθινό ποδόσφαιρο στην pre-season και να αντιμετωπίσουμε αντιπάλους που τα δίνουν όλα. Αυτό είναι καλό για εμάς."
Η πρώτη pre-season περίοδος της εποχής Klopp θα είναι κρίσιμη, καθώς θα έχει επιτέλους την ευκαιρία να δουλέψει με την ομάδα του σε έδαφος προπόνησης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Από τότε που ήρθε στην ομάδα, τον περασμένο Οκτώβρη, δεν είχε αυτή την πολυτέλεια, με το τόσο βεβαρημένο πρόγραμμα των Κόκκινων.
Ωστόσο, τα διεθνή καλοκαιρινά τουρνουά, με τόσους παίκτες μακριά, θα κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη, καθώς ο Klopp θέλει να βεβαιωθεί πως οι Κόκκινοι θα ξεκινήσουν με φόρα τη νέα σεζόν.
pre-season θα είναι πολύ σημαντική, αλλά θα ήταν περισσότερο σημαντική αν μπορούσαμε να έχουμε όλους τους παίκτες μαζί," πρόσθεσε.
"Θα έχουμε πολλούς παίκτες στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχει να κάνει με το να προπονούμαστε μαζί, και αν οι παίκτες δεν είναι εκεί, δε θα είναι το ίδιο, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Ας περιμένουμε να δούμε πόσοι θα είναι εκεί.
"Όλος ο χρόνος που θα έχουμε στην pre-season με όλους τους παίκτες μαζί θα χρησιμοποιηθεί σωστά, αυτό είναι σίγουρο. Ο λίγος χρόνος είναι καλύτερος από καθόλου χρόνο μαζί.
"Δε μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Έτσι είναι στο top class ποδόσφαιρο - έχουμε πολλούς παίκτες που παίζουν στις εθνικές ομάδες.
"Δε μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.”


Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpool ECHO
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.