Ο Klopp για τη West Brom,τις αλλαγές και τον τελικό του Europa League

Ο Jürgen Klopp προσέφερε τις σκέψεις του για την τελευταία ημέρα της Liverpool στο πρωτάθλημα, και την ισοπαλία με τη West Brom(1-1), στο Howthorns στη συνέντευξη τύπου. Δείτε τι είχε να πει ο Γερμανός τεχνικός:















Για την αντίδρασή του για την ισοπαλία...

Κάναμε μερικές αλλαγές - 11 - και ήταν λογικό γιατί ήταν απολύτως σαφές ότι δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε εδώ σήμερα(σ.σ. χθες) με 50 τοις εκατό συγκέντρωση. Ξέρω πως είναι να παίζεις σε τελικούς, οπότε θα ήταν πολύ δύσκολο για τους παίκτες που αφήσαμε στο σπίτι να έρθουν εδώ και να είναι έτοιμοι για αυτό το πραγματικά έντονο παιχνίδι. Ήταν σαφές ότι θα είναι έντονο, επειδή αυτός είναι ο τρόπος της West Brom. Έτσι αποφασίσαμε για αυτό το line-up και είμαι πολύ ευχαριστημένος για τα αγόρια και πως τα πήγαν. Δε θα είχαμε καμία τύχη αν υπήρχαν πολλές στημένες φάσεις στο παιχνίδι - γνωρίζαμε για την ποιότητά τους και τα προβλήματα μας με αυτό το line-up - δεν είχαμε αρκετά ψηλή ενδεκάδα, όχι αρκετή εμπειρία σε αυτές τις καταστάσεις.

Το σχέδιο ήταν να κρατήσουμε την μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο και με αυτά τα νεαρά αγόρια, ήταν μια πραγματική πρόκληση για αυτούς, αλλά έκαναν καλά πράγματα, τα έκαναν πολύ καλά. Παίξαμε ποδόσφαιρο. Η West Brom σκόραρε ένα πολύ όμορφο γκολ, για να είμαι ειλικρινής. Θα μπορούσαμε να έχουμε προφανώς αμυνθεί καλύτερα, ήταν μια πολύ στενή κατάσταση - είχαμε τέσσερις [αμυντικούς] και υπήρχε μόνο ένας παίκτης της West Brom. Ο Rondon ήταν εντελώς ελεύθερος και σκόραρε το γκολ. Αλλά εμείς επιστρέψαμε πίσω στο παιχνίδι, ήταν καλό. Στο τέλος, υπήρχαν μερικές στημένες φάσεις, αλλά αυτό ήταν όλο - δεν υπήρχαν πραγματικές πιθανότητες για τη West Brom και νομίζω ότι αξίζαμε αυτήν την ισοπαλία και είναι απολύτως εντάξει για εμάς.

Για το τι έκαναν οι παίκτες που δεν ταξίδεψαν για το παιχνίδι...

Προπονήθηκαν. Προπονήθηκαν σήμερα(σ.σ. χθες) το πρωί. Ο Pep Lijnders δεν ήταν μαζί μας στο ξενοδοχείο χθες(σ.σ. προχθές) το βράδυ, οπότε ήρθε εδώ σήμερα(σ.σ. χθες) μετά την προπόνηση. Έκανε μια προπόνηση με όλα τα παιδιά που ξέρετε συν τον Joao Teixeira, ο οποίος είχε ένα μικρό πρόβλημα με τη μέση, και τον Divock Origi, οι οποίοι προπονούνται σήμερα(σ.σ. χθες) κανονικά με την ομάδα. Έτσι, αυτό είναι ότι έκαναν.
























Για το όμορφο γκολ του Jordon Ibe...

Ήταν ένα ωραίο γκολ. Θα μπορούσαμε να είχαμε καταστάσεις σαν αυτή λίγο πιο συχνά. Είχαμε μια κατάσταση με τον Cameron Brannagan που είχε την ευκαιρία [πριν το γκολ του Ibe]. Περάσαμε την μπάλα πολύ συχνά, πολύ καλά. Γρήγορα και απλά - όπως θα έπρεπε να είναι. Δημιουργήσαμε χώρους και όταν επιταχύναμε προς τη σωστή στιγμή, μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε το χώρο που δημιουργείται από το παιχνίδι. Σε εκείνη την στιγμή, ο Ibe το έκανε τέλεια. Και στην κατάσταση με τον Cameron Brannagan, το σουτ δεν ήταν πολύ καλό - αυτός είναι ένας πολύ καλός σουτέρ, συνήθως - αλλά θα μπορούσε να έχει σκοράρει σε αυτήν την στιγμή. Ήταν σαφές ότι δεν θα έχει 10 ή 15 ευκαιρίες σήμερα(σ.σ.χθες) για να σημειώσει γκολ, αλλά είχαμε αρκετά για να αξίζουμε τουλάχιστον την ισοπαλία. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά νομίζω ότι ήταν δίκαιη η ισοπαλία γι 'αυτό είναι απολύτως ok.

Για την απόφασή του να κάνει 11 αλλαγές...

Αυτή ήταν η ισχυρότερη πλευρά για σήμερα(σ.σ. χθες). Είπα το πρόβλημα θα ήταν αν είχαμε έρθει [εδώ] με άλλους παίκτες και ήταν ήδη το μυαλό τους στο επόμενο παιχνίδι, το οποίο θα είναι απολύτως φυσιολογικό για τον άνθρωπο και δεν μπορείτε να το αλλάξετε αυτό, τότε όλοι θα σκέφτονται ότι είμαι ανόητος και αν δεν έρχομαι με αυτούς τους παίκτες, ο καθένας σκέφτεται ότι δεν είχα κάνει τη σωστή δουλειά. Αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Έφερα το καλύτερο line-up εδώ σήμερα(σ.σ. χθες) που νόμιζα ότι ήταν το καλύτερο για αυτό το παιχνίδι.

Για τον τελικό του Europa League...

Δεν είμαι πάρα πολύ σημαντικός, δεν είναι για το πόσο σημαντικό είναι για μένα. Είναι ένα ευρωπαϊκός τελικός και έτσι τι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο? Ξέρω μιάμιση εβδομάδα αργότερα είναι ο τελικός του Champions League, αλλά αυτό είναι το μόνο μεγαλύτερο παιχνίδι μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση σε αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη. Νομίζω ότι είναι αρκετά μεγάλο και θα προσπαθήσουμε τα πάντα για να πάρουμε την ευκαιρία. Είναι δύσκολο - το γνωρίζουμε. Είναι εναντίον της Sevilla - το ξέρουμε. Αλλά θα είμαστε έτοιμοι, 100 τοις εκατό. Όπως και αξίζαμε τουλάχιστον την ισοπαλία σήμερα(σ.σ. χθες), γι 'αυτό αξίζουμε να είμαστε μέρος του τελικού - 100 τοις εκατό. Και όποιος αξίζει να είναι στην τελικό μπορεί να κερδίσει και αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε.


Πηγή:Liverpoolfc.com
Επιμέλεια:Χρήστος Τσακαλέρης





































































































Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.