O Klopp για τη West Brom,τη Sevilla και τις προετοιμασίες για τον τελικό

Ο Jürgen Klopp μίλησε στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής, μπροστά σε δημοσιογράφους της UEFA, για τον τελικό του Europa League, της επόμενης εβδομάδας με τη Sevilla, και παρακάτω μπορείτε να δείτε τα όσα ενδιαφέροντα είχε να πει ο Γερμανός...















Όταν ήρθατε στη Liverpool, αν κάποιος σας έλεγε ότι το club θα έπαιζε στον τελικό του Europa League στο τέλος της σεζόν, θα τον πιστεύατε?

Ναι, φυσικά - ήμασταν στο τουρνουά εκείνη τη στιγμή, οπότε φυσικά ήταν δυνατό. Είπα στα παιδιά στην αρχή, την πρώτη φορά που παίξαμε στο Europa League, ότι υπήρχαν κάτι σαν 148 ομάδες που ξεκίνησαν αυτό το τουρνουά, και μόνο περίπου 10 ή 15 μπορεί να το κερδίσουν - και η Liverpool είναι μία από αυτές τις ομάδες, έτσι ας το προσπαθήσουμε. Γι 'αυτό και είσαι ένα μέρος αυτού του τουρνουά, δεν είναι για κάτι άλλο, αυτό είναι μόνο για τη νίκη. Τώρα είμαστε στον τελικό και έχουμε τον ίδιο στόχο.

Είναι αυτό μία ένδειξη του πόσο τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και αλλάξει από τότε που ήρθατε?

Ναι, ίσως το πιο προφανές, αλλά έχω δει πολλά μικρά πράγματα που δεν έχετε δει εσείς. Χθες ήταν η βραδιά των βραβείων για τους παίκτες και υπήρχαν δύσκολες αποφάσεις για να κάνουν οι οπαδοί και όλοι οι άνθρωποι που κάνουν αυτές τις αποφάσεις γιατί ίσως για κάθε βραβείο θα μπορούσαν να το πάρουν πέντε ή έξι παίκτες. Αυτό είναι ωραίο και σημαίνει ότι κάτι έχει συμβεί αυτήν τη χρονιά, οπότε είναι καλό, αυτό είναι πολύ καλό. Προφανώς δεν είχαμε την ευκαιρία να είμαστε πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στην πρώτη τετράδα, αλλά λόγω του αριθμού των παιχνιδιών, των τραυματισμών και πράγματα όπως αυτά δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε αρκετούς πόντους, και μερικές φορές, λόγω της απόδοσης φυσικά. Έχουμε ακόμη την ευκαιρία να πάμε εκεί, οπότε αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε. Εάν δεν μπορείς να είσαι νούμερο ένα, αν δεν μπορείς να είσαι μία από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες, τότε θα πρέπει ακόμα να αναπτυχθείς - και αυτό είναι που κάναμε. Η Premier League συνεχίζεται το επόμενο έτος και θα παίξουμε και πάλι σε αυτό το υπέροχο πρωτάθλημα, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε εμπειρία από το τρέχον έτος για το επόμενο έτος, κάθε σημάδι που έχουμε κάνει. Γι 'αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και αυτό είναι που θα κάνουμε. Σε αυτή τη στιγμή, όπως είπα και πριν από το τελευταίο παιχνίδι, είναι μια καλή ατμόσφαιρα γύρω από τη Liverpool και είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι.

Πόσο δύσκολο θα είναι για σας να επιλέξετε την ομάδα για τον τελικό, επειδή ο καθένας θα θέλει να παίξει στον τελικό, αλλά κάποιοι παίκτες θα μείνουν απογοητευμένοι?


Το να είσαι απογοητευμένος έχει να κάνει με τους παίκτες. Όταν ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο, ήξεραν ότι υπάρχει ένας αριθμός όπου η ενδεκάδα τελειώνει - είναι 11 ή 18 ή οτιδήποτε άλλο. Έχουν μόνο να πάρουν αποφάσεις. Δεν θέλω να απογοητεύσω κανένα πρόσωπο, αλλά ίσως σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα σε αυτή τη δουλειά, αλλά δεν μπορώ να κάνω ό, τι θέλει ο καθένας, ακόμη και για τους παίκτες μου 100 τοις εκατό. Στο τέλος, είναι όλα σχετικά με τη Liverpool, είναι όλα σχετικά με την καλύτερη δυνατή απόδοση, είναι όλα σχετικά με την εύρεση των καλύτερων line-up και αν είναι το καλύτερο line-up, που τις περισσότερες φορές το βλέπουμε μετά το παιχνίδι. Αλλά ήρθαμε σε αυτόν τον τελικό όλοι μαζί οπότε αν δεν μπορείς να το αισθανθείς αυτό - ότι ήσουν ένα σημαντικό μέρος σε ολόκληρο το δρόμο για να φτάσουμε στο τελικό - τότε δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό, για να είμαι ειλικρινής. Ας ελπίσουμε ότι έχω να κάνω μερικές δύσκολες αποφάσεις, διότι αυτό θα σήμαινε ότι έχουμε πολλούς παίκτες που συμμετέχουν στις προπονήσεις κατά τις ημέρες πριν από το παιχνίδι. Γι 'αυτό ελπίζω ότι αυτή τη στιγμή και δεν σκέφτομαι τις δύσκολες αποφάσεις.














Έχετε ένα ματς στην Premier League με τη West Brom για να σκεφτείτε πρώτα, έτσι πόση έμφαση στη σκέψη σας θα έχει αυτό το παιχνίδι? Πόσο σημαντικό είναι για σας το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος?

Είναι πολύ σημαντικό, διότι μπορούμε να ανέβουμε δύο θέσεις στον πίνακα. Εμείς δεν το έχουμε στα χέρια μας, αλλά ο μόνος τρόπος για να ανέβουμε στον βαθμολογικό πίνακα είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι με τη West Brom, το οποίο θα είναι αρκετά δύσκολο. Ίσως δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες στο πρωτάθλημα[η West Brom], αλλά εξασφάλισε την σωτηρία στην αρχή της σεζόν, έτσι ώστε να μην έχει αμφιβολίες για το αν θα υποβιβαστεί. Αυτή ήταν μια αρκετά επιτυχημένη σεζόν για την West Brom. Θα θέλουν να έχουν ένα καλό τελείωμα, 100 τοις εκατό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε το line-up για να κερδίσουμε τη West Brom, αυτή είναι η δουλειά μου και θα δούμε τι θα συμβεί. Για μας αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο γιατί είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε. Το απόγευμα της Κυριακής, παίζοντας με τη West Brom και, αν είναι δυνατόν, να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Με τη δραματική εξέλιξη στους 3 τελευταίους γύρους - με τις Manchester United, Dortmund και Villarreal - περιμένετε αυτός ο τελικός να είναι ευθύς, ή περιμένετε να γίνουν ανατροπές και άλλα τέτοια πράγματα στο παιχνίδι?

Σε όλα αυτά τα παιχνίδια μας είμαστε αρκετά καλοί και πρέπει να είμαστε καλοί στον τελικό. Πρέπει να είμαστε καλοί - δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κερδίσεις έναν τελικό με 60 τοις εκατό της ποιότητάς σου. Μας έδειξε για το τι είμαστε ικανοί και τι πρέπει να κάνουμε, minimum. Γι 'αυτό θα προσπαθήσουμε σίγουρα. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς και θα είμαστε έτοιμοι 100 τοις εκατό. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα στην ομάδα ότι όλοι είναι σε θέση να το απολαμβάνουν αυτό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αν αισθάνεσαι μόνο την πίεση - και δεν υπάρχει πίεση φυσικά - τότε δεν έχεις καμία τύχη. Έχει να κάνει με το να παίξεις το παιχνίδι, ακόμη και ο τελικός είναι ένα παιχνίδι, οπότε είναι αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε.

Πόσο έχετε νιώσει το αίσθημα της προσδοκίας να αυξάνεται καθώς προχωρούσατε στο Europa League, που θα μπορείτε να φτάσετε μέχρι και την κατάκτησή του?

Είχαμε φοβερές ατμόσφαιρες, υπέροχες ατμόσφαιρες, τις καλύτερες ατμόσφαιρες ίσως στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Κανείς άλλος στον κόσμο δεν είχε κάτι σε αυτήν την στιγμή, όπως τα πράγματα που συνέβησαν στο παιχνίδι μας εναντίον της Dortmund. Το να απαντήσουμε με τη Villarreal στο 1-0 του πρώτου αγώνα ήταν επίσης αρκετά καλό, η απόδοση κόντρα στη Manchester United ήταν αρκετά καλή, από όλους μας, και αυτό είναι που μου αρέσει. Όταν προσαρμοστείς στην ατμόσφαιρα, ή η ατμόσφαιρα προσαρμόζεται στην απόδοσή σου, έτσι πρέπει να είναι οι ποδοσφαιρικές ατμόσφαιρες. Είναι μια εξέλιξη σε όλα τα μέρη, και για πολλούς ανθρώπους ήταν λίγο πιο δύσκολο να απολαύσουν το ποδόσφαιρο στη Liverpool τα τελευταία δύο χρόνια. Όλοι περίμεναν τη στιγμή που δεν υπήρχε κάτι για να απολαύσουν ξανά και αυτή η ομάδα έδωσε αυτές τις στιγμές πίσω. Αυτό είναι ωραίο, είναι ένα από τα σημάδια του τι θέλουμε, και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε την επόμενη σεζόν.















Πόσο μεγάλος παράγοντας είναι το γεγονός ότι η Sevilla έχει κερδίσει αυτό το τρόπαιο τα τελευταία δύο χρόνια - αισθάνεστε ότι είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους Ισπανούς?

Δεν νομίζω ότι είναι σχετικό, αλλά θα δούμε. Είναι πολύ έμπειροι, όχι μόνο λόγω της κατάκτησης των τελικών τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά επειδή είναι μια ισχυρή ομάδα, αμύνονται καλά, είναι πολύ δυνατοί στις αντεπιθέσεις, έχουν καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι ισχυρή, έτσι είναι. Αλλά είμαστε δυνατοί, πάρα πολύ. Αν παίξουμε το καλύτερό μας παιχνίδι, τότε είναι ένα πραγματικά ανοιχτό παιχνίδι, και ανοιχτά παιχνίδια μπορείς να τα κερδίσεις. Αν δεν παίξουμε το καλύτερό μας, τότε θα είναι αρκετά δύσκολο. Η Sevilla δεν είναι καλύτερη από ό, τι είμαστε, δεν είμαστε καλύτεροι από ό, Σεβίλλη, δεν είναι γι 'αυτό. Είναι για να κάνουμε τα σωστά πράγματα στη σωστή στιγμή, αυτό είναι πάντα σημαντικό στο ποδόσφαιρο και γνωρίζουμε τη σημασία αυτών των αποφάσεων. Είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά, στο τέλος, θα πρέπει να το κάνουμε και αυτό είναι ιδιαίτερο.

Σε σύγκριση με τον τελικό του Champions League, Bayern - Dortmund, πως είναι τα αισθήματά σας για αυτόν τον τελικό?

Αισθάνομαι καλά για να είμαι ειλικρινής. Ξέρω ότι έχασα τον τελικό του Champions League, αλλά γνωρίζω, επίσης, ότι ήμασταν αρκετά καλοί σε αυτό το παιχνίδι και αυτό είναι το μόνο που χρειάζομαι. Είναι ποδόσφαιρο και έχω συνηθίσει στην κατάσταση που ακόμα και όταν παίζεις πραγματικά καλά δεν είσαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις. Αυτό είναι το πώς ήταν σε αυτόν τον τελικό και όλοι όσοι είδαν το τελικό θα ξέρουν ότι ήταν ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι εναντίον ίσως της καλύτερης ομάδας στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Έτσι είμαι πραγματικά σίγουρος για τις επιδόσεις μας, διότι γνωρίζω όλες τις ομάδες που ήμουν στους τελικούς, έτσι ήταν πάντα ανταγωνιστικές και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεσαι. Ανυπομονώ για αυτόν τον τελικό και παρόλο που χάσαμε τον τελικό του Champions League δεν είναι σημαντικό.

Ρεαλιστικά, θα μπορούσατε να ζητήσετε περισσότερα από την πρώτη σας χρονιά ως προπονητής της Liverpool?

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερα στην περίπτωση της σχέσης μου με τον σύλλογο, τους οπαδούς, τους παίκτες. Αυτό είναι καλύτερο από ό, τι θα μπορούσα να φανταστώ, φυσικά. Αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Θυμάμαι ακόμα μερικά παιχνίδια όπου δεν είχε νόημα που χάσαμε και όταν βλέπω τώρα τον πίνακα και πόσο κοντά είναι, μπορείτε να δείτε πού θα ήμασταν με λίγους παραπάνω βαθμούς. Άλλες ομάδες μπορούσαν να πουν το ίδιο, αλλά εγώ σκέφτομαι μόνο για εμάς. Από την πλευρά της Premier League θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αλλά είναι εντάξει για το παρόν και είμαστε ακόμα και τότε ακόμα στον αγώνα. Εμείς θα προσπαθήσουμε το καλύτερο για μας και πάλι, να δούμε πού τελειώνει, και μετά να πάμε στον τελικό. Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ ωραία σχέση σε επτά μήνες.



Πηγή:Liverpoolfc.com
Επιμέλεια:Χρήστος Τσακαλέρης













































































Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.