Klopp:«Γιατί είμαι χαρούμενος που ισοφαρίσαμε έστω και στο τελευταίο λεπτό»

Ο Jürgen Klopp ήταν ανακουφισμένος που η Liverpool μπόρεσε να αποχαιρετίσει για φέτος το Anfield, αποφεύγοντας την ήττα στα τελευταία λεπτά του αγώνα απέναντι στην Chelsea.















Φτάνοντας στις καθυστερήσεις, οι Reds ήταν πίσω στο σκορ λόγω της εξαιρετικής προσπάθειας και εξίσου ωραίου τελειώματος, του Eden Hazard, στο Anfield, αλλά ο συμπατριώτης του Christian Benteke με κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Με αυτό το παιχνίδι να είναι το τελευταίο για την ομάδα του Klopp μπροστά στο κοινό της για φέτος, μετά τον αγώνα όλοι, παίκτες και προπονητικό τιμ, μαζί με τις οικογένειές τους, τίμησαν τους οπαδούς.

Και ο Klopp είχε να πει:

Για την εμφάνιση της ομάδας...

Τα πρώτα 15 λεπτά ήταν πολύ καλά - θαυμάσιο ποδόσφαιρο χωρίς να σκοράρουμε. Είπα στους παίκτες μου μετά το παιχνίδι ότι αυτό ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν, γιατί θα μπορούσαμε να μάθουμε τα περισσότερα από αυτό. Δείξαμε στα πρώτα 15 λεπτά, τι είμαστε ικανοί, αλλά, προφανώς, μείναμε έκπληκτοι με τους εαυτούς μας. Δεν υπήρχε αρκετή εμπιστοσύνη και πίστη στην ποιότητά μας. Έτσι χάσαμε την υπομονή και όταν χάνεις την υπομονή στο ποδόσφαιρο είναι πάντα δύσκολο. Με υπομονή, χάσαμε το σχηματισμό - είχαμε πολλές στιγμές γύρω από την περιοχή, όταν γυρίσαμε, όταν θα έπρεπε να έχουμε ακόμη περάσει. Όταν έχεις τρεις παίκτες γύρω από την μπάλα και σουτάρει ένας από αυτούς και η μπάλα είναι αποκλεισμένη, δεν έχεις καμία οργάνωση για να κερδίσεις την μπάλα πίσω. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Η Chelsea έδειξε αρκετή από τη συνηθισμένη ποιότητά της. Τότε ήταν δύσκολο για εμάς.

Για την κούραση των παικτών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού...

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Αλλά είδατε ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά έντονο, επειδή τρέξαμε πολύ, αλλά όχι με καλό timing για να αμυνθούμε. Είχαμε τις περισσότερες one-on-one καταστάσεις τους τελευταίους πέντε ή έξι μήνες. Ενάντια σε αυτούς τους ποιοτικούς παίκτες δεν έχει κανένα νόημα. Εμείς δεν δείξαμε πραγματικά συμπαγές, όχι μαζί, αλλά δώσαμε πολλά και αυτό σε κουράζει. Είναι σαν ένας μποξέρ που πάντα δίνει γροθιές και τώρα δεν χτύπησε. Αυτό σε κάνει πιο κουρασμένο από ότι όταν χτυπάς όλη την ώρα. Αυτό είναι το πώς είναι και αυτό ήταν το πρόβλημα του παιχνιδιού. Θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει το δεύτερο, αλλά ο Simon Mignolet ήταν άψογος. Ο Kolo και ο Dejan, σε μία ή δύο περιπτώσεις μας έσωσαν σε αυτές τις στιγμές. Έτσι είχαμε ακόμη την ευκαιρία να σκοράρουμε. Είχαμε δύο ή τρεις πολύ καλές στιγμές και χρησιμοποιήσαμε τη μία. Είναι μια ισοπαλία. Στο τέλος, με τα τελευταία 10 λεπτά, δεν είναι πάρα πολύ τυχερό. Φυσικά, θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει σήμερα(σ.σ. χθες), αυτό είναι σαφές. Αλλά μπορούμε να πάρουμε πολλές πληροφορίες από αυτό το παιχνίδι.




















Για την πίστη του στην ποιότητα της ομάδας...

Λατρεύω αυτό το γήπεδο και αγαπώ αυτή την ατμόσφαιρα, αλλά όλοι χάσαμε την υπομονή μας απόψε - και ο κόσμος επίσης. Είναι αρκετά δύσκολο όταν έχεις την μπάλα και ο προπονητής σου λέει ότι θα πρέπει να είσαι υπομονετικός και ο καθένας φωνάζει «τρέξε». Αυτό είναι λίγο δύσκολο. Όλοι δεν εμπιστεύονται τελικά την ποιότητα μας. Δεν είναι ένα πρόβλημα για τα δύο τελευταία παιχνίδια. Μπορούμε να μάθουμε από αυτό στο μέλλον και είμαι πολύ σίγουρος ότι θα μάθουμε, γιατί αν δεν νομίζετε ότι πρέπει να σκοράρετε σε κάθε περίπτωση, επειδή ξέρετε ότι έχετε τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο για να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να σκοράρουν γκολ, θα μπορούσατε να γιορτάσετε άλλες καταστάσεις. Αυτά. Ήταν δύσκολο και είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερες πάσες. Σχεδόν κάθε παίκτης έκανε αυτό. Χάσαμε τον ρυθμό στο παιχνίδι. Στα τελευταία 10 λεπτά, αξίζαμε την ισοπαλία, επειδή δεν σκόραραν το δεύτερο γκολ. Αυτή είναι η ιστορία του παιχνιδιού.

Για το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν τα παρατάνε ποτέ...

Αυτό μάθαμε αυτήν τη σεζόν, αυτό είναι σαφές. 1-0 είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για να έρθει ισοπαλία ένα παιχνίδι. Δεν ήταν σε αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πιθανότητες, έτσι αλλάξαμε, γι 'αυτό είχαμε τον πιο επιθετικό σχηματισμό θα μπορούσαμε να έχουμε τα τελευταία 15 λεπτά. Κάθε επιθετικός ήταν στο γήπεδο, κάθε επιθετικός παίκτης στη μεσαία γραμμή. Ήταν μία υπέροχη σέντρα, παρεπιπτόντως, από τον Ojo και ο Christian ήταν όπου πρέπει να είναι. Αυτό ήταν τέλειο. Για τη βραδιά και για να γιορτάσουμε με τις οικογένειες και τον κόσμο, ήταν υπέροχο ότι δεν χάσαμε και γυρίσαμε σε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να οικοδομήσουμε σε αυτά τα πολύ θετικά σημάδια που τα παιδιά μας έδωσαν τους τελευταίους μήνες. Αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος, φυσικά.

Για τον Sergi Canos και τα πλάνα για το μέλλον του...

Το πιο πρόσφατο σχέδιο είναι ότι θα είναι στην προπόνηση αύριο(σ.σ. σήμερα), γιατί επέστρεψε από τον δανεισμό. Μαθαίνω όλο και περισσότερα για το αγγλικό ποδόσφαιρο και είναι πιθανό ότι θα είναι διαθέσιμος για την Κυριακή. Είναι απίστευτο και ωραίο. Τώρα θα δούμε πώς αισθάνεται, πως είναι. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια στη Brentford. Σκόραρε στο τελευταίο παιχνίδι και είχε πολύ χρόνο για να παίξει. Γι 'αυτόν ήταν πολύ καλό για να είναι εκεί. Το πρωτάθλημα είναι αρκετά ισχυρό εκεί και για τους νέους παίκτες είναι πραγματικά δύσκολο να τα καταφέρουν, αλλά το έκανε καλά.


Πηγή:Liverpoolfc.com
Επιμέλεια:Χρήστος Τσακαλέρης

































































Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.