Season 2015/2016 - Τελικές Βαθμολογίες Παιχτών: Clyne και Toure στα ύψη, Ibe και Bogdan.. όχι και τόσο!



Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Η σεζόν τελείωσε, Reds, με ανάμεικτα συναισθήματα. Αλλαγή προπονητή, δύο τελικοί, 8η θέση, πράγματα που θα αναλυθούν σε άλλο άρθρο.

Εδώ είμαστε όμως για να δούμε τις βαθμολογίες των παιχτών μας, με βάση την απόδοσή τους τη φετινή σεζόν. Σας κρατήσαμε συντροφιά, μας τιμήσατε με τα likes, τα views, τα σχόλιά σας και την ανταλλαγή απόψεων που πρόσφεραν -αρκετές μπορώ να πω- εποικοδομητικές συζητήσεις!

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες:




Nathaniel Clyne: Ο "κύριος Σταθερός". Ήταν ο παίχτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής μετά τον Mignolet, ο παίχτης που αγωνίστηκε στους περισσότερους αγώνες. Σε πόσους ήταν κακός; Σε 2; Άντε 3. Εξαιρετικός αμυντικά, ένα κλικ παραπάνω αν βελτιώσει το επιθετικό του παιχνίδι, θα είναι δεξί μπακ παγκόσμιας κλάσης. Ήδη μιλάμε για το καλύτερο δεξί μπακ της Premier League. Παίχτης της σεζόν για εμένα.

Βαθμολογία: 8/10 (MOTS)




Kolo Toure: Ποιος θα το έλεγε στην αρχή της χρονιάς ότι ο Toure θα ήταν ένα από τα 2 βασικά Centre Back της ομάδας μας στο τέλος της σεζόν. Ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, ένας καλός και αφοσιωμένος στρατιώτης, με εξαιρετική παρουσία στα περισσότερα ματς που αγωνίστηκε. Πιθανότατα θα αποχωρήσει, έχοντας ωστόσο φύγει με το κεφάλι ψηλά. Μακάρι να τον δούμε σε κάποιο άλλο πόστο.

Βαθμολογία: 8/10




Dejan Lovren: Ξεκίνησε τη σεζόν από εκεί που την άφησε πέρσι. Κακές εμφανίσεις, καμία συνεργασία με τον Skrtel, επιρρεπής στα λάθη. Κάπου εκεί, στον Οκτώβρη, έρχεται ο Klopp και.. γεννιέται από τις στάχτες του! Γεμίζει αυτοπεποίθηση, εξαιρετικός στον αέρα, εξαιρετικός και στα μαρκαρίσματα, αναπτύσσει μια πολύ καλή συνεργασία με τον Toure και τον Sakho. Highlight της χρονιάς, το γκολ με την Dortmund!

Βαθμολογία: 7/10




James Milner: Και αυτός, όπως και όλη η ομάδα είχε αργό ξεκίνημα. Ακόμα και στα πρώτα βήματα του Klopp, κανείς δεν ήταν σίγουρος για το διεθνή Άγγλο. Ένα μήνα μετά την έλευση του Γερμανού όμως, φάνηκε πως ο James Milner θα έπαιζε τεράστιο ρόλο στο pressing game του νέου coach. Είτε όταν αγωνίστηκε δεξιά, είτε στο κέντρο, ο Milner ήταν εκεί, με την αστείρευτη ενέργειά του. Πρώτος στον τομέα των assists με 14, και με 7 γκολ, έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο μισό της χρονιάς. Επίσης, έπεισε και με τις ηγετικές του ικανότητες, μιας και σε αυτόν τον τομέα είναι σαφώς ανώτερος του Henderson.

Βαθμολογία: 7/10




Christian Benteke: Aπό την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα μας, φαινόταν το πρόβλημα. Δεν μπόρεσε ποτέ να δέσει με το υπόλοιπο σύνολο, και σε αυτό σίγουρα δε βοήθησαν τα χαμένα τετ-α-τετ του, ακόμα και σε άδειο τέρμα. Η έλλειψη εξτρέμ ήταν προφανής, καθώς η ομάδα μας δε βάσισε όλο το παιχνίδι πάνω του. Σταδιακά, έπεσε και στη σειρά επιλογής, και κατέληξε να είναι πίσω από Sturridge και Origi. Ο Klopp σίγουρα με το να τον βάζει σε κάτι πεντάλεπτα στο τέλος των αγώνων, δε βοήθησε, αλλά ποιος θα τον κατηγορήσει; Έφτασε πάντως σε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Πιθανότατα θα δει και αυτός την πόρτα της εξόδου.

Βαθμολογία: 5/10




Philippe Coutinho: Το ασανσέρ της ομάδας. Στην καλύτερή του μέρα, είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Όταν όμως το παιχνίδι δεν του πάει, ο Coutinho δε βλέπεται. Και δυστυχώς είχε πολλούς τέτοιους αγώνες φέτος. Η ποιότητα είναι εκεί, ωστόσο για να κάνει και αυτός το κλικ παραπάνω και να μετουσιωθεί από έναν "καλό παίχτη" σε "παίχτη-βαρόμετρο", πρέπει να βρει σταθερότητα στο παιχνίδι του. Με 12 γκολ, ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας μας για φέτος.

Βαθμολογία: 6/10




Roberto Firmino: Πάρα πολύ άσχημο ξεκίνημα για τον Firmino, με τους επικριτές του να ωρύονται. Χωρίς καμία ουσία στο παιχνίδι του, απλά σερνόταν. Από το Γενάρη και μετά όμως, ήρθε η απόλυτη αλλαγή. Έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων, αλλά και 9 ασσίστ. Και αυτός έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά φαίνεται να προσαρμόζεται αργά και σταθερά στις απαιτήσεις του Klopp. 

Βαθμολογία: 7/10




Joe Gomez: Aπό τους μεγάλους άτυχους της χρονιάς. Ξεκίνησε εκπληκτικά, πήρε στα 18 του θέση βασικού αριστερού μπακ, εξαφάνισε τον Sanchez στον αγώνα με την Arsenal, αλλά με την έλευση του Klopp.. Έπαθε ρήξη χιαστών και έμεινε έξω για την υπόλοιπη χρονιά. Δεν μπορεί να βαθμολογηθεί. Με τον Γερμανό να έχει δηλώσει φαν του Gomez, το μέλλον μόνο ελπιδοφόρο διαγράφεται για το νεαρό!

Βαθμολογία: -/10




Jordan Henderson: Μια κακή χρονιά για τον αρχηγό μας, επηρεασμένη φυσικά από τους τραυματισμούς του. Μετά από τον περίφημο τραυματισμό στη φτέρνα, έσπασε το πόδι του, έπαθε θλάση και γενικά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο 100% των δυνατοτήτων του. Ελπίζουμε η φετινή χρονιά να είναι μια απλά κακή παρένθεση.

Βαθμολογία: 5.5/10




Daniel Sturridge: Όλοι θυμόμαστε πώς ξεκίνησε η χρονιά για τον Sturridge. Τραυματισμός, έρχεται, βάζει 2 γκολ με Villa, τραυματισμός. Ο Klopp πολύ σωστά δεν τον χρησιμοποίησε κατευθείαν μετά την επιστροφή του. Με 13 γκολ σε 25 αγώνες, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας. Το μεγάλο deal, είναι να μείνει μακριά από τους τραυματισμούς και να έχει μια καλή pre-season, γιατί έδειξε να του λείπει η φυσική κατάσταση.

Βαθμολογία: 6/10




Mamadou Sakho: Χάνει μια μονάδα λόγο του πρόσφατου γεγονότος με την παράνομη ουσία. Αν και όχι πάντα στα καλύτερά του, ανέπτυξε ωραία χημεία με τον Lovren και η ομάδα μας ήταν εξαιρετική όταν οι δυο τους ήταν σε καλή μέρα. Αν η τιμωρία είναι πάνω από 6 μήνες, ίσως αποχωρήσει το καλοκαίρι.

Βαθμολογία: 7/10




Alberto Moreno: Αυτό που λέγαμε όλη τη χρονιά ο Moreno μας το έδειξε στον τελικό του Europa League, με τον πιο επώδυνο τρόπο: Δεν μπορεί να παίξει άμυνα. Επιθετικά, αν και έχει ένα θεματάκι με τις σέντρες, είναι πολύ καλός, και οι 7 ασσίστ το αποδεικνύουν αυτό. Δυστυχώς όμως, ή θα βελτιωθεί αμυντικά, ή θα χάσει τη θέση του. Κακή χρονιά.

Βαθμολογία: 4.5/10




Steven Caulker: Ήρθε ως λύση ανάγκης για τους τραυματισμούς, και αγωνίστηκε πιο πολύ ως σέντερ φορ, παρά ως αμυντικός. Επέστρεψε στην QPR. Δεν μπορεί να βαθμολογηθεί.

Βαθμολογία: -/10




Adam Lallana: Άλλος ένας παίχτης που υπό τον Klopp ανέβηκε ένα -ίσως και παραπάνω- επίπεδο. Ξεκίνησε νωχελικά τη χρονιά, με τραυματισμό, και οι περισσότεροι τον ξέγραψαν όταν υπέγραψε ο Γερμανός στην ομάδα μας, καθώς δεν περίμεναν ότι ο Lallana θα ταίριαζε στο pressing game. Δε θα μπορούσαν να αποδειχθούν περισσότερο λάθος, καθώς ο Adam είναι ο κινητήριος μοχλός αυτής της τακτικής. 7 γκολ και 8 ασσίστ, προστίθονται ωραία στο ενεργητικό του. Από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας μας στο δεύτερο μισό της χρονιάς, με highlight το γκολ κόντρα στη Norwich.

Βαθμολογία: 7.5/10




Lucas Leiva: Ξεκίνησε εξαιρετικά τη χρονιά και ήταν από τους καλύτερούς μας παίχτες. Σπάνια και αυτός έπαιξε άσχημα σε αγώνα, αλλά δεν είναι ο παίχτης που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Καλός εργάτης, ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, ενώ αγωνίστηκε και ως κεντρικός αμυντικός, θέση που δεν πήγε άσχημα. Ίσως και αυτός να αποχωρήσει το καλοκαίρι.

Βαθμολογία: 7/10




Simon Mignolet: Μια μέτρια χρονιά για τον Βέλγο, με τα πάνω της και τα κάτω της. Εξαιρετικός σε ορισμένα παιχνίδια, κόστισε όμως και αρκετούς βαθμούς με τα λάθη του. Με την ομάδα να κινείται για τερματοφύλακα, δύσκολο να κρατήσει θέση βασικού και την επόμενη χρονιά. Ίσως ο ανταγωνισμός να του κάνει καλό και να τον βοηθήσει να ανέβει επίπεδο.

Βαθμολογία: 6/10




Emre Can: Άλλος ένας παίχτης που η απόδοσή του προβλημάτισε στο πρώτο μισό της χρονιάς. Πολλά λάθη στο κέντρο, τόσο στις πάσες, όσο και στο τι θέλει να κάνει με την μπάλα. Μετά το πρώτο δίμηνο του Klopp στην ομάδα, ανέβασε απόδοση, και έφτασε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αν συνεχίσει με αυτό το βαθμό, θα γίνει εξαιρετικός.

Βαθμολογία: 7/10




Joe Allen: Όλοι τον είχαν ξεγραμμένο μέχρι.. το γκολ με την Arsenal, το οποίο ήταν το turnaround point του για τη χρονιά αυτή. Από τότε, όσες φορές του ζητήθηκε να αγωνιστεί, ήταν άνω του μετρίου, με 1-2 παιχνίδια παγκόσμιας κλάσης. Έκανε αρκετά πράγματα για να πείσει τον Klopp να τον κρατήσει; Θα δείξει.

Βαθμολογία: 6.5/10




Divock Origi: Μετά τα πρώτα ματς, στα οποία δεν μπόρεσε να δείξει πολλά πράγματα, πολλοί αναρωτήθηκαν που είναι ο παίχτης για τον οποίο τόσα είχαν γραφτεί, σε σχέση με το ταλέντο του. Ενώ έδειχνε να βρίσκει τα πατήματά του, ήρθε ο τραυματισμός. Σε αυτόν τον μήνα που έμεινε εκτός δούλεψε, πήρε μυική μάζα, και επέστρεψε πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, πριν τον στείλει ξανά στο νοσοκομείο ο Funes Mori. Πρόλαβε και επέστρεψε για τον τελικό όμως, κάνοντας μια μικρή εμφάνιση. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Και γι'αυτόν διψήφιος αριθμός τερμάτων.

Βαθμολογία: 7/10




Danny Ings: Κέρδισε θέση βασικού, επί Rodgers, πέτυχε κάποια γκολ και μόλις ήρθε ο Klopp.. Ρήξη χιαστών. Ο δεύτερος μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς. Επέστρεψε, κάνοντας μια μισάωρη εμφάνιση κόντρα στην West Brom. O Klopp δείχνει να τον εμπιστεύεται, θα τον δούμε του χρόνου.

Βαθμολογία: -/10




Cameron Brannagan: Από τους καλύτερους μικρούς που αγωνίστηκαν φέτος, έδειξε πειθαρχία και σωστότατες μεταβιβάσεις στο χώρο του κέντρου. Ίσως να πάρει περισσότερα λεπτά του χρόνου.

Βαθμολογία: 6.5/10




Jordon Ibe: Η μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς. Οι συγκρίσεις με τον Sterling πήγαιναν και έρχονταν, εκθειάζοντας την τρομερή pre-season του Ibe. Από τη στιγμή που άρχισε η χρονιά ωστόσο, το απόλυτο 0. Απογοήτευε μετά από κάθε εμφάνισή του, και φτάσαμε στο σημείο ο Ojo να είναι πιο μπροστά στις επιλογές του Klopp από αυτόν. Το μέλλον του κρίνεται αβέβαιο.

Βαθμολογία: 3/10




Adam Bogdan: Άλλη μια απογοήτευση, καθώς ποτέ δεν έπεισε στους αγώνες με τις εμφανίσεις του. Έχει ευθύνη σε εκείνο το ματς με την Watford, στο 3-0, το χειρότερο ματς επί Klopp. Θα αποχωρήσει.

Βαθμολογία: 3.5/10




Kevin Stewart: Ντεμπούτο και για τον Stewart, με την ομάδα, σε αρκετά μεγάλη ηλικία (22). Καλές εμφανίσεις, χωρίς όμως να δείχνει κάτι το εξαιρετικό.

Βαθμολογία: 6/10




Martin Skrtel: Ξεκίνησε ως βασικός, επί Rodgers, έχοντας αυτό το άτσαλο στυλ που πάντα είχε. Ο τραυματισμός στον αγώνα με τη Watford τον άφησε εκτός για κάποιο καιρό, και έκτοτε δεν μπόρεσε να πάρει ποτέ πίσω τη θέση του. Όλοι επίσης θυμόμαστε την ανατροπή της Southampton, μόλις πέρασε στο παιχνίδι. Αβέβαιο το μέλλον του.

Βαθμολογία: 5/10




Jon Flanagan: Επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας, και παλεύει να ξαναβρεί τη φυσική του κατάσταση. Αγωνίστηκε σε κάποια ματς, σε ένα και ως αρχηγός. Θα επωφεληθεί από την προετοιμασία.

Βαθμολογία: -/10




Brad Smith: Ντεμπούτο και με την ομάδα για το νεαρό Αυστραλό που ήρθε.. από τα αζήτητα! Έκανε μερικές καλές εμφανίσεις, και έγινε γνωστός κυρίως για τις σέντρες του. Στα τελευταία ματς πάντως δεν έπεισε ιδιαίτερα.

Βαθμολογία: 6/10




Danny Ward: Επέστρεψε άρον άρον από την Aberdeen που είχε παραχωρηθεί δανεικός, για να καλύψει τη θέση του Bogdan που προβλημάτιζε. Αγωνίστηκε σε 2 αγώνες, κάνοντας κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις.

Βαθμολογία: 6.5/10




Joao Carlos Teixeira: Είναι ο παίχτης που το κοινό ζητούσε εναγωνίως να παίξει. Ο Klopp του έδωσε αυτή την ευκαιρία, και ο Πορτογάλος την άρπαξε από τα μαλλιά, καθώς ήταν πολύ καλός στα ματς που αγωνίστηκε. Φαίνεται όμως πως ο Klopp δεν τον υπολογίζει, καθώς δεν του έδωσε άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια. Θα αποχωρήσει.

Βαθμολογία: 6/10




Sheyi Ojo: Ίσως το καλύτερο προϊόν των ακαδημιών της ομάδας μας. Πέτυχε ένα πάρα πολύ ωραίο γκολ στην πρώτη του εμφάνιση, ενώ σε 4 αγώνες στο πρωτάθλημα, είχε τρεις ασσίστ. Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό.

Βαθμολογία: 7/10




Connor Randall: Και αυτός πήρε ευκαιρίες, χωρίς να κάνει πολλά λάθη, χωρίς όμως να δείξει και κάτι το ιδιαίτερο.

Βαθμολογία: 6/10




Pedro Chirivella: Πολύ ελαφρύς για Premier League. Στους αγώνες που αγωνίστηκε αντιμετώπισε πρόβλημα. Πρέπει να δυναμώσει, αλλιώς δεν έχει μέλλον.

Βαθμολογία: 5.5/10




Βrendan Rodgers: Η διοίκηση του έδωσε χρόνο, του έδωσε χρήματα, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να προσφέρει ωραίο ποδόσφαιρο. Το έβλεπες ότι η ομάδα δεν τράβαγε, και η αντικατάστασή του ήταν θέμα χρόνου. Ίσως έπρεπε να είχε έρθει και από το καλοκαίρι.

Βαθμολογία: 5/10




Jurgen Klopp: Xωρίς να αλλάξει κάτι στο υλικό, ανέβασε την ομάδα δύο επίπεδα. Έκανε λάθη, αλλά αυτά κυρίως οφείλονται στην προσαρμογή του στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Τερμάτισε σε μια πολύ κακή 8η θέση στο πρωτάθλημα, οδήγησε ωστόσο την ομάδα σε 2 τελικούς, χωρίς όμως να σηκώσει κάποιο τρόπαιο. Την επόμενη σεζόν, με δικό του υλικό, με δικιά του προετοιμασία και χωρίς Ευρώπη, περιμένουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα, αλλά και στα κύπελλα. In Klopp we trust!

Βαθμολογία: 7.5/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.