Danny Ings: Πώς έχω προετοιμαστεί για τη ζωή επί Klopp

Ο Danny Ings έχει αποκαλύψει πώς έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια κατά τη διάρκεια του εφιαλτικού τραυματισμού του για να διασφαλίσει πως θα είναι έτοιμος για τη ζωή κάτω επί Klopp την επόμενη σεζόν.

Ο επιθετικός υπέστη μερική ρήξη στους τένοντες του γονάτου του τον Οκτώβριο – μερικές ημέρες μετά το διορισμό του Klopp - ένα χτύπημα που τελείωσε ουσιασικά την παρθενική του σεζόν στο Anfield.

Αλλά η δέσμευση του Ings να ακολουθήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας που του έθεσε το ιατρικό προσωπικό του συλλόγου τον βοήθησε να κάνει μια εμφάνιση ως αλλαγή στο τελευταίο παιχνίδι της Barclays Premier League απέναντι στην West Brom.

Και ο 23χρονος εξήγησε πως η προσπάθεια του πήγε πάρα πέρα ​​από την εξαντλητική σωματική προσπάθεια που έκανε.

Έχει, μάλιστα, κάνει και προετοιμασία για την επόμενη σεζόν από μια τακτική άποψη κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο περιθώριο.

“Είναι πολύ σημαντικό μετά από έναν τραυματισμό όπως αυτόν να κάνεις το αδύνατο δυνατό για να βεβαιωθείς πως είσαι στο καλύτερό σου,” είπε στο Goal.com.

“Εγώ δεν θα μπορούσα να αλλάξω το γεγονός πως τραυματίστηκα, αλλά μπορούσα  να ελέγξω πώς αντέδρασα σε αυτόν τον τραυματισμό. Πάνω σε αυτό επικεντρώθηκα, στο να γίνω ισχυρότερος ψυχολογικά και σωματικά, αλλά και στο να χρησιμοποιήσω το χρόνο για να μάθω.”

“Πρόσεχα στην προπόνηση της αντεπίθεσης, η οποία ταιριάζει στο παιχνίδι μου τόσο πολύ, και πώς και πότε να την χρησιμοποιηώ.”

“Είδα πόση δουλειά γίνεται χωρίς την μπάλα, η συμπαγής άμυνα έτσι ώστε να μην επιτραπούν οι αντίπαλοι να την διαπεράσουν, και η κίνηση που απαιτείται από τους επιθετικούς.”

“Κάθε παιχνίδι που είδα ήταν ως υποστηρικτής, ενθαρρύνοντας τα παλικάρια, αλλά πήρα και ό, τι μπορούσα από αυτά.”

Ενώ ο τραυματισμός του Ings ζημία έβαλε τέλος σε ένα σερί τριών γκολ σε πέντε συμμετοχές με τους κόκκινους, η σκληρή δουλειά του μακριά από την μπάλα τον έκανε πολύ αγαπητό στους φιλάθλους.

Ο πρώην άσσος της Burnley αντιλαμβάνεται ότι η σκληρή δουλειά είναι ακριβώς αυτό που οι φίλαθλοι θέλουν να δούνε, όταν πηγαίνουν να δούνε την ομάδα τους, και έχει αναφερθεί με πολύ καλά λόγια για τη σημασία της ειδικής σχέσης με τουσ φιλάθλους του Anfield.

“Μου αρέσει να δίνω στους οπαδούς αυτό που περιμένουν να δούνε από κάποιον που εκπροσωπεί την ομάδα τους,” πρόσθεσε.

“Είμαστε όλοι μεγαλωμένοι ως οπαδοί του ποδοσφαίρου, και ξέρουμε τι θέλουμε από τους παίκτες που υποστηρίζαμε. Για αυτό τώρα θέλω να με δουν να τρέχω πίσω, να μαρκάρω, να κάνω τάκλιν και να σκοράρω.”

“Στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι ένα και μπορούμε να πετύχουμε μόνο σπουδαία πράγματα αν όλοι δώσουμε το 100%. Αυτό έχω μάθει για την Λίβερπουλ όσο καιρό είμαι εδώ - δύναμη μαζί - και είδαμε μερικές στιγμές από αυτή τη δύναμη στο Anfield στις Ευρωπαϊκές νύχτες και νομίζω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.”

Τέτοια αφοσίωση στην προσπάθεια της ομάδας είναι μέρος του χαρακτήρα του Ings, και ο ίδιος έχει υποσχεθεί στους φιλάθλους πως μπορούν να περιμένουν περισσότερα από τον ίδιο όταν επιστρέψει στην δράση την σεζόν 2016-17.

“Θέλω να δώσω τα πάντα, θέλω να εντυπωσιάσω, θέλω να κάνω ό, τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα”, δήλωσε με ενθουσιασμό.

“Θέλω να κερδίσω τρόπαια και θέλω να είμαι μέρος ενός επιτυχημένου συλλόγου. Ξέρω ότι για να συμβεί αυτό, εμείς οι παίκτες πρέπει να το κάνουμε να συμβεί. Ξέρω πως η pre-season είναι για την φυσική κατάσταση και όχι για να τα δώσουμε όλα, αλλά δεν ξέρω πώς να χαλαρώσω όταν πρόκειται για το ποδόσφαιρο.”


“Ακόμη και στις πρώτες ολόκληρες προπονήσεις μου πίσω μετά από το κέντρο αποθεραπείας έτρεχα συνεχώς σαν ένα παιδί κυνηγώντας κάθε πάσα, μαρκάροντας και προσπαθώντας συνεχώς να σκοράρω στην προπόνηση. Νομίζω πως είναι μόνο και μόνο το πάθος και η επιθημία μου και δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει.”

Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.