Yπέγραψε ο Sadio Mane!

Eπιμέλεια: Θοδωρής Σπανός


H LFC, με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, ανακοίνωσε την επίσημη απόκτηση του Sadio Mane από την Southampton.

O 24χρονος Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός, υπέγραψε συμβόλαιο 5ετους διάρκειας, αφού πέρασε χθες τα απαραίτητα ιατρικά τεστ, και συμφώνησε τους προσωπικούς όρους του συμβολαίου με την ομάδα. Θα γίνει και επίσημα παίχτης των Κόκκινων την 1η Ιουλίου.



Για την απόκτηση του Mane, η Liverpool θα πληρώσει το ποσό των 30 εκατομμυρίων λιρών, στο οποίο μπορούν να προστεθούν και άλλα 4 εκατομμύρια μαζί με τα μπόνους. 

Αμέσως μετά το πέσιμο των υπογραφών, ο Mane δήλωσε στο www.liverpoolfc.com:

"Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για μένα, και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που υπέγραψα σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Είναι ένας σύλλογος με πολλές κατακτήσεις και τεράστια ιστορία. Αυτό που περιμένω τώρα, είναι να γνωρίσω το προσωπικό και τους συμπαίκτες μου και να ξεκινήσει η χρονιά!"



Ο Mane, ο οποίος θα φορέσει το νούμερο 19, μετακομίζει στο Anfield μετά από 2 χρονιές στη Southampton, με την οποία είχε 75 συμμετοχές και 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Επίσης, είναι μέλος και της εθνικής Σενεγάλης -λόγω της οποίας θα χάσει μέχρι και 4 ματς το Γενάρη με τη συμμετοχή του στο Αφρικανικό Κύπελλο- έχοντας 36 συμμετοχές και 10 γκολ.

Πριν τη Southampton, αγωνίστηκε στις Red Bull Salzburg και Metz. 



                                   


 8 Ενδιαφέροντα facts για τον Sadio Mane:




1) Γίνεται ο τρίτος Σενεγαλέζος διεθνής που υπογράφει στην ομάδα μας, μετά τους Salif Diao και El Hadji Diouf. Ελπίζουμε να μην έχει την ίδια κατάληξη.

2) Κατέχει το ρεκόρ με το πιο γρήγορο Hat-Trick στην ιστορία της Premier League, κόντρα στην Aston Villa, τη χρονιά 2014/15. Σκόραρε 3 φορές  μέσα σε 176 δευτερόλεπτα!




3) Ο Μane είχε αγωνιστεί σε Αγγλικό έδαφος πριν τη μεταγραφή του στη Southampton, καθώς πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, με την Εθνική Σενεγάλης.

4) Είχε αγωνιστεί το 2015 στο ΑFCON, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιστεί και το 2017, το οποίο θα γίνει στο Gabon.




5) Ξεκίνησε την καριέρα του στην Metz, σύλλογος όπου ξεκίνησε και ο πρώην αμυντικός της Liverpool, Rigobert Song, αλλά και άλλοι αστέρες της Premier League. (Louis Saha, Papiss Cisse, Emmanuel Adebayor, Robert Pires)

6) Ήταν ο πρώτος σκόρερ της Southampton τη χρονιά που μας πέρασε, σκοράροντας 15 γκολ σε 43 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.




7) Έχει "πληγώσει" την ομάδα μας, σκοράροντας 4 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις του κόντρα στη Liverpool. Οι φίλαθλοι της ομάδας μας τον γνωρίζουν καλά.

8) Έχει γενέθλια στις 10 Απριλίου, την ίδια μέρα με το θρύλο Ian Callaghan.




Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.