Για να αρχίσουμε να μαζευόμαστε (ξανά) σιγά-σιγά!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Pre-season 2016/2017


Στην πρώτη φετινή της... μάζωξη, η Λίβερπουλ ξεκίνησε την προετοιμασία της αντιμετωπίζοντας την Τρανμίρ (ομάδα National League), την οποία και νίκησε με 1-0 στο Prenton Park, χάρη σε γκολ του Ίνγκς. Ντεμπούτο για Κάριους, Ματίπ και Μανέ!

Επόμενο φιλικό για τους κόκκινους, αυτό με τη Fleetwood Town (Τετάρτη 13/7, 21:00).

Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Λίβερπουλ, ο Κλοπ, στο πρώτο φιλικό της ομάδας του για φέτος, παρέταξε δύο διαφορετικές εντεκάδες σε κάθε ημίχρονο, δοκιμάζοντας έτσι, διάφορα πράγματα, και δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε νεαρούς παίκτες.

Παρότι δυσκολεύτηκε κόντρα σε ομάδα χαμηλότερου επιπέδου, ο Ίνγκς κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό για τους κόκκινους, ενώ Κάριους, Ματίπ και Μανέ φόρεσαν για πρώτη φορά την κόκκινη φανέλα, με τον τελευταίο να είναι ιδιαίτερα κινητικός!

Το ματς


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυνατά στο ματς, με τον Κεντ να απειλεί νωρίς στο παιχνίδι, χωρίς να ανησυχήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η ομάδα του Κλοπ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, με τον Μανέ να είναι αρκετά δραστήριος και να προκαλεί προβλήματα.





Επίσης, Μπράναγκαν και Κεντ φάνηκαν κινητικοί στο πρώτο μέρος. Ο Φιρμίνο στο 39' προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Ντέιβις χωρίς επιτυχία, ενώ στη σημαντικότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, ο Τζένινγκς έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Κάριους!



Έντεκα αλλαγές έκανε ο Κλοπ στην ανάπαυλα, μεταξύ των οποίων ήταν ο Μάρκοβιτς και ο Ίνγκς, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά την ταλαιπωρία που πέρασε με τη ρήξη χιαστών.

Ο Λάζαρ Μάρκοβιτς, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από τον δανεισμό του στη Φενερμπαχτσέ, πρωταγωνίστησε σε δύο φάσεις στον αγώνα. Στην πιο... κραυγαλέα, έπειτα από την απόκρουση του Ντέιβις σε σουτ του Ίνγκς, ο Σέρβος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι προ κενής εστίας!


Ο Ίνγκς προσπάθησε στο 75' να σκοράρει με ψαλιδάκι αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ωστόσο, στο 78', κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Ο εξαιρετικός Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε ωραία κούρσα και βρήκε την κατάλληλη στιγμή τον Άγγλο επιθετικό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ντέιβις!



Σχόλιο

Ανεπίσημη πρώτη για τη φετινή Λίβερπουλ με νίκη χάρη σε γκολ του Ίνγκς, αλλά πάνω από όλα, με Κάριους, Ματίπ και Μανέ να παίρνουν το... βάπτισμα του πυρός με την κόκκινη φανέλα, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις!

Η σύνθεση της Λίβερπουλ

Α' Ημίχρονο: Κάριους, Φλάναγκαν, Λόβρεν, Ματίπ, Σμιθ, Λούκας, Μπράναγκαν, Εγιαρια, Κεντ, Φιρμίνο, Μανέ
Β' Ημίχρονο: Μπογκτάν, Ράνταλ, Γουίσντομ, Ιλόρι, Μορένο, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στιούαρτ, Τσιριβέγια, Μάρκοβιτς, Γούντεμπερν, Ίνγκς
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.