Αχ, αυτά τα νιάτα!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Pre-season 2016/2017

Δίνοντας τόπο στα νιάτα, ο Κλοπ είδε την... πιτσιρικαρία του να σταματάει στα πέντε κόντρα στη Φλίτγουντ Τάουν στο Highbury Stadium, και να μένει ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Λίβερπουλ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Γουίγκαν (Κυριακή 17/7, 18:00) στο DW Stadium.

Φιλικών συνέχεια για τη Λίβερπουλ, με τον Κλοπ να χρησιμοποιεί (ξανά) διαφορετικές εντεκάδες στα δύο ημίχρονα.

Απλά, ξεκούραστα, και με μια έντονη ευχαρίστηση (που φαινόταν μέσα στις τέσσερις γραμμές), η Λίβερπουλ διέλυσε τη Φλίτγουντ Τάουν (ομάδα League One) με 5-0, με τα νιάτα να λάμπουν ιδιαίτερα!

Παρθενικά γκολ για Γκρούγιτς και Γούντμπερν (έστω και ανεπίσημα), δύο γκολ ο Φιρμίνο, ένα ο Λούκας, εξαιρετικός (με δύο ασίστ) ο Κεντ!

Το ματς


Οι κόκκινοι (με τις νέες μαύρες εμφανίσεις) ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι, και μόλις στο 12' ο Γκρούγιτς κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Ίνγκς δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από τα έντεκα βήματα, ο οποίος απέκρουσε το σουτ του Άγγλου. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ.


Ο Μανέ πάτησε περιοχή και έσπασε τη μπάλα στον Μορένο, αυτός με τη σειρά σήκωσε το κεφάλι και είδε τον Γκρούγιτς αμαρκάριστο, και ο τελευταίος έκανε το 1-0 στο 18'! Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ (έστω και ανεπίσημα) με τη φανέλα της Λίβερπουλ!

Η ομάδα του Κλοπ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και την κατοχή του αγώνα, με τους Μανέ και Μορένο να βρίσκονται υπέροχα μεταξύ τους, κάνοντας έτσι πιο προσιτή την εικόνα των κόκκινων.


Ούτε στην επανάληψη σταμάτησαν οι κόκκινοι (αν και παρεταγμένοι με έντεκα αλλαγές), οι οποίοι ξεκίνησαν δραστήρια και δεν άργησε το δεύτερο γκολ. Ο Λούκας βρήκε ωραία τον Κεντ, ο οποίος "έσπασε" ακόμα πιο ωραία στην καρδιά της περιοχής, και ο Γούντμπερν πέτυχε (έστω και ανεπίσημα) το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ! Στο χαμόγελό του, ο κόσμος όλος καθώς πανηγύριζε!

Η εντεκάδα του δευτέρου ημιχρόνου έμοιαζε αρκετά ορεξάτη, κι αυτό φάνηκε από το γεγονός πως η ομάδα πέτυχε δύο γκολ σε δύο λεπτά!


Ο Μπογκντάν δεν δυσκολεύται να αποκρούσει το σουτ του Όσμπορν στο 63' και στο 69', ήρθε άλλη μία όμορφη ομαδική ενέργεια από τη Λίβερπουλ. Ο Φιρμίνο έδωσε δεξιά στον Κεντ, αυτός βρήκε τον Λούκας στο σημείο του πέναλτι, ο οποίος έκανε το 3-0!


Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Εγιάρια βρήκε ωραία τον Γούντμπερν, αυτός προσπάθησε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά η μπάλα κατέληξε στον Φιρμίνο, ο οποίος έκανε το 4-0 στο 69'!

Μέχρι το τέλος, η ομάδα του Κλοπ κρατούσε την μπάλα, με τον Γούντμπερν να φτάνει κοντά στο δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 87' αλλά να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε (ξανά) ο Φιρμίνο με κοντινή προβολή, μετά από γύρισμα από τα αριστερά του Μπράναγκαν, στο 90'.

Σχόλιο


Μόνο θετικά έχει να κοιτάζει ο Γιούργκεν Κλοπ μετά το τέλος του φιλικού. Πολλή, πάρα πολλή όρεξη από τους πιτσιρικάδες της Λίβερπουλ, που δεν σταμάτησαν να έχουν την κατοχή και να δημιουργούν φάσεις. Εξαιρετικό, επίσης, ντεμπούτο με γκολ για τον Μάρκο Γκρούγιτς.

Η σύνθεση της Λίβερπουλ

Α' Ημίχρονο: Κάριους, Φλάναγκαν, Ματίπ, Λόβρεν, Μορένο, Στιούαρτ, Γκρούγιτς, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάρκοβιτς, Μανέ, Ίνγκς
Β' Ημίχρονο: Μπογκντάν, Ράνταλ, Γουίσντομ, Ιλλιόρι, Σμιθ, Λούκας, Μπράναγκαν, Εγιάρια, Κεντ, Γούντμπερν, Φιρμίνο






Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.