Τέσσερα στα τέσσερα στην Αγγλία, πακετάρουμε για Αμερική!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Pre-season 2016/2017

Στο τελευταίο της φιλικό επί Αγγλικού εδάφους, η Λίβερπουλ νίκησε με 2-0 την Χάντερσφιλντ Τάουν στο John Smith's Stadium και ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της έχοντας πετύχει 10 γκολ με 0 παθητικό!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Τσέλσι (Πέμπτη 28/7), στα πλαίσια του International Champions Cup.

Τα χαμόγελα καλά κρατούν στο κόκκινο στρατόπεδο! Και πως να μην κρατούν όταν ο Κλοπ βλέπει (πέραν του αποτελέσματος, που στα φιλικά περνάει σε δεύτερη μοίρα) την ομάδα του να ελέγχει το παιχνίδι και τους πιτσιρικάδες να... πετούν!

Η Λίβερπουλ νίκησε και στο τέταρτο (και τελευταίο στην Αγγλία) φιλικό της με 2-0 την αρκετά δραστήρια Χάντερσφιλντ Τάουν (ομάδα Championship), και κράτησε για ακόμη μια φορά το clean sheet - παρά το χαμηλό επίπεδο του αντιπάλου.

Εξαιρετικός (για ακόμη μια φορά) ο Μανέ, δεύτερο γκολ για τον νεαρό Μάρκο Γκρούγιτς!

Το ματς


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι, με τον Μανέ να είναι ο πιο δραστήριος του γηπέδου. Ο Σενεγαλέζος απείλησε στο 15' και δύο λεπτά αργότερα σκόραρε, το γκολ όμως ακυρώθηκε. Καλώς ή κακώς, δεν έχει σημασία. Σε φιλικά παιχνίδι δε μετρούν τόσο τέτοιες αποφάσεις.

Στο 23', ο Κάριους χρειάστηκε να κάνει τρομερή απόκρουση σε σουτ του Πέιν, κάτι που τον βλέπουμε να κάνει για πρώτη φορά με την κόκκινη φανέλα, καθώς στα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχε απειληθεί σχεδόν καθόλου. Φάση για highlight. Ξεκάθαρα. Τρομερό και το σουτ του παίκτη της Χάντερσφιλντ!

Με τον Μορένο να ανεβαίνει από την αριστερή πτέρυγα και τον Κουτίνιο να οδηγεί την επίθεση με τις μαγικές του εμπνεύσεις, η ομάδα του Κλοπ ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να ανοίξει το σκορ.


Ο Μανέ έδωσε στον Φιρμίνο, ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά πετυχαίνοντας τον Γκρούγιτς, ο οποίος με το αριστερό έκανε το 0-1 στο 31'! Δεύτερο γκολ με την κόκκινη φανέλα για τον 20χρονο Σέρβο!



Στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, ο Μανέ βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ανετράπη και κέρδισε το πέναλτι. Ο Κουτίνιο ανέλαβε την εκτέλεση αλλά το καλά εκτελεσμένο πέναλτι του Βραζιλιάνου, απέκρουσε εξαιρετικά ο Κόουλμαν!

Στην επανάληψη, ο Κλοπ έκανε έξι αλλαγές κι έτσι, οι γηπεδούχοι άρχισαν να... βγαίνουν (όσο μπορούσαν) από το καβούκι τους, και να απειλούν την εστία του Κάριους.


Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Λούκας αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και, λόγω έλλειψης αλλαγών, τη θέση του πήρε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Τζόρτζ! Ο νεαρός έζησε το όνειρό του, έστω κι ας ήταν κάπως... ιδιαίτερο!


Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 75', ενώ η Λίβερπουλ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Κεντ επιχείρησε να μπει στην περιοχή από αριστερά και κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεσε αυτή τη φορά ο Μορένο, ο οποίος έγραψε το τελικό 0-2!

Σχόλιο


Θετικό το πρόσημο και στο τέταρτο φιλικά επί αγγλικού εδάφους για τους κόκκινους. Ο Κλοπ θα πρέπει να αισθάνεται αρκετά ικανοποιημένους τόσο από τους βασικούς παίκτες, όσο, φυσικά, κι από την... πιτσιρικαρία!





Η σύνθεση της Λίβερπουλ

Κάριους, Ράνταλ (Αλεξάντερ-Άρνολντ 46'), Λούκας (Τζόρτζ 67'), Λόβρεν, Μορένο, Στιούαρτ, Γκρούγιτς (Γουίσντομ 46'), Εγιάρια (Γούντμπερν 46'), Μανέ (Μάρκοβιτς 46'), Κουτίνιο (Κεντ 46'), Φιρμίνο (Ίνγκς 46')






Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.