Klavan:«Γιατί το Anfield είναι το ιδανικό μέρος για μένα»

Μετά τη μεταγραφή του στη Liverpool την Τετάρτη, ο διεθνής Εσθονός στόπερ, Ragnar Klavan, μίλησε μπροστά στις κάμερες της LFCTV, για την πραγματοποίηση του ονείρου του να παίξει στην Premier League, για την προοπτική να παίζει μπροστά στο γεμάτο πάθος κοινό του Anfield, αλλά και την ευχαρίστησή του για τη συνεργασία του με τον νέο του προπονητή, τον Jurgen Klopp.















Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη του Εσθονού center back, να μιλάει για πρώτη φορά ως παίκτης της Liverpool...

LFC: Ragnar, είσαι πλέον παίκτης της Liverpool. Μόλις είδες τη μπλούζα σου, με το όνομά σου από πίσω, οπότε τι σημαίνει για σένα να είσαι παίκτης της Liverpool?

Είναι πραγματικά τιμή μου να είμαι μέλος του αυτού του καταπληκτικού club, αυτής της καταπληκτικής ομάδας. Είναι δύσκολο να το περιγράψω με λόγια, γιατί αυτό είναι ένα όνειρο μου που είχα από τότε που ήμουν 22 χρονών, δηλαδή να έρθω στην Premier League και να είμαι ένα μέρος αυτής της εκπληκτικής ομάδας, που λέγεται Liverpool.

LFC: Πες μας, γιατί το να παίξεις στην Premier League, ήταν πάντα ένα από τα όνειρά σου?

Λόγω του πρώην τερματοφύλακα της εθνικής μας ομάδας, Mart Poom. Ήταν ο πρώτος [Εσθονός] που έπαιξε στην Premier League και ήταν ένα μεγάλο είδωλο για μένα όταν μεγάλωνα. Τον ακολούθησα οπουδήποτε πήγαινε, οπότε είναι ένας από τους λόγους, αλλά η Premier League είναι το πιο ελκυστικό πρωτάθλημα στον κόσμο και έχετε πάντα εκπληκτικούς παίκτες εδώ. Αυτό είναι το σπίτι του ποδοσφαίρου.

LFC: Μήπως είχες την ευκαιρία να μιλήσεις με τον Mart για το πως ήταν να παίζει στην Premier League?

Ναι, φυσικά δεν είχα παίξει για πολύ καιρό μαζί του στην εθνική ομάδα, αλλά είπε: «Είναι τρελό! Αυτή η χώρα αγαπά το ποδόσφαιρο, είναι όλα σχετικά με το ποδόσφαιρο. »Έτσι, αυτό ήταν το κύριο πράγμα που μου είπε, ότι όταν παίζετε εδώ κάνουν τα πάντα για σας, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε μόνο στο ποδόσφαιρο και ως επαγγελματίας παίκτης, αυτό είναι ότι χρειάζεσαι.

LFC: Προφανώς ένα μεγάλο κίνητρο για την μεταγραφή σου ήταν να παίξεις στην Premier League, αλλά είμαι σίγουρος ότι ένα εξίσου μεγάλο ήταν και το να παίξεις για τη Liverpool. 

Εννοώ την ιστορία ... πόσα τρόπαια έχουν κερδίσει. Τότε τι είδους ονόματα έχουν έρθει εδώ στο Melwood και στο Anfield Road - ότι μπορώ να είμαι μέρος αυτού του συλλόγου ... δεν μπορώ να το περιγράψω, είναι κάτι το ιδιαίτερο. Είμαι προνόμιο να βρίσκομαι εδώ.

LFC: Έπαιξες εδώ την τελευταία σεζόν στο Europa League. Πως ήταν να παίζεις ως αντίπαλος στο Anfield?

Στην αρχή του παιχνιδιού, εστίαζες περισσότερο στην ατμόσφαιρα και το τι συμβαίνει, γιατί είναι ένα πραγματικά καλό γήπεδο και οι φίλαθλοι είναι εκπληκτικοί. Εκείνη την εποχή είχαμε και πολλούς οπαδούς από την Augsburg εδώ και αυτά τα πράγματα συνδυαστικά, δημιούργησαν μια πραγματικά καλή ατμόσφαιρα.















LFC: Έχει παίξει σε κάποια μεγάλα στάδια, απέναντι στη Bayern, και σε διεθνή παιχνίδια. Πως συγκρίνεται το Anfield σε σχέση με άλλα δημοφιλή γήπεδα, σε όλο τον κόσμο?

Νομίζω ότι είναι περισσότερο το συναίσθημα που παίρνεις όταν περπατάς στο γήπεδο ... είναι ένα συμπαγές στάδιο, αλλά υπάρχει τόσο μεγάλη ιστορία εκεί, αυτό είναι που με συναρπάζει περισσότερο. Αυτές τις μέρες πολλές ομάδες έχουν πραγματικά νέα στάδια που φαίνονται καλά και όλα είναι καθαρά, αλλά το Anfield ... αν και δεν είναι το νεότερο, είναι το ιδανικό μέρος να βρίσκεσαι.

LFC: Πόσο μεγάλος παράγοντας ήταν ο Klopp στην απόφασή σου?

Με ήξερε όταν έπαιζα στην Bundesliga από όταν ήταν ακόμα εκεί και όταν άκουσα για αυτή την ευκαιρία να έχω πολλά καλά πράγματα μαζί, να αντιπροσωπεύω τη Liverpool και να συνεργαστώ με τον Jürgen Klopp, δεν είχα αμφιβολία στο μυαλό μου ότι κάτι πραγματικά, πραγματικά καλό θα βγει από αυτό.

LFC: Πως ήταν να αντιμετωπίζεις μία ομάδα του Jürgen Klopp?

Πραγματικά δύσκολο γιατί στον Jürgen του αρέσει να παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο και επίσης πολύ υψηλή πίεση όταν χάνει την μπάλα η ομάδα του - ήταν πραγματικά δύσκολο! Ποτέ δεν έπαιρνες ένα διάλειμμα από τους επιθετικούς της Dortmund.

LFC: Συζητώντας για ανθρώπους που τους γνωρίζεις έστω και λίγο, ο Joel Matip ήρθε αυτό το καλοκαίρι. Τι γνωρίζεις για αυτόν? Φαντάζομαι ότι θα έχεις παίξει εναντίον του, όταν ήταν στη Schalke.

Είναι ένας καλός, νεαρός αμυντικός. Στην Schalke ήταν ένας πραγματικά σημαντικός παίκτης για αυτούς και τώρα που είναι εδώ, είμαι πραγματικά χαρούμενος.

LFC: Ποια είναι η άποψή σου για τον ανταγωνισμό για τις θέσεις? Υπάρχει αρκετός, στο κέντρο της άμυνας, με σένα τον Joel Matip, τον Lovren και τον Mamadou Sakho επίσης.

Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ομαδική προσπάθεια. Ό, τι χρειάζεται να γίνει για την ομάδα μου. Πάντα ήμουν ένας παίκτης της ομάδας και αυτό πρόκειται να είναι [η υπόθεση] μέχρι να αποσυρθώ οπότε θα δούμε. Φυσικά, αν έχεις έρθει σε αυτό το μεγάλο, καταπληκτικό club υπάρχουν πολλοί πραγματικά καλοί παίκτες.
















LFC: Είναι σωστό να πούμε, ότι νιώθεις άνετα και σαν αριστερό μπακ?

Ποιος το είπε αυτό?[Γέλια] Έπαιξα εκεί όταν ήμουν νεότερος, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και κάτι δεν έχω παίξει εκεί. Αλλά αν χρειάζεται, στη συνέχεια, θα είμαι εκεί.

LFC: Είδες τη Liverpool από πολύ κοντά πέρσι, τι πιστεύεις ότι μπορείτε να πετύχετε σαν σύνολο αυτήν τη χρονιά?

Είναι δύσκολο να πω, ξέρω μόνο την ομάδα στα χαρτιά και ότι συνέβη την περασμένη σεζόν. Για μένα και με τις πρώην ομάδες μου, πάντα έβλεπα τι είδους συναίσθημα είχαμε στην προετοιμασία. Αν υπάρχουν πραγματικά καλοί παίκτες στην ομάδα, θα πρέπει να κάνουν επίσης αυτό το 'κλικ', ώστε όλοι να δουλεύουν από κοινού. Δεν έχω προπονηθεί [με την ομάδα] ακόμα, γι 'αυτό είναι δύσκολο για να πω κάτι, αλλά θέλω να πω ότι στην Premier League υπάρχουν πολλές, πολλές καλές ομάδες και αυτό είναι που κάνει την Premier League τόσο ενδιαφέρουσα για όλους.

LFC: Υπάρχουν αρκετοί καλοί επιθετικοί φέτος στην Premier League, με τους οποίους μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος. Κάποιον συγκεκριμένα που να επιθυμείς να αντιμετωπίσεις?

Εεεε... όχι αυτήν τη στιγμή(γέλια)!!!

LFC: Τέλος, έρχεσαι σε καλή στιγμή, με την ομάδα να πετάει για Αμερική. Μίλησες για το δέσιμο και το να είσαι μέλος της ομάδας, οπότε 2 εβδομάδες μακριά από το Melwood, είναι μία καλή ευκαιρία να γνωρίσεις τους συμπαίκτες σου όταν θα είστε όλοι μαζί?

Ναι, φυσικά, είμαστε όλοι μαζί 24 ώρες στα προπονητικά κέντρα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, και νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να προσαρμόζεσαι στην ομάδα, καθώς μπορείς να μιλήσεις με διαφορετικούς ανθρώπους - το προσωπικό, τους παίκτες - και κάπως έτσι ξεκινούν τα πράγματα.


Πηγή:Liverpoolfc.com
Επιμέλεια:Χρήστος Τσακαλέρης



















































































































Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.