Κλοπ: "Ο Βαϊνάλντουμ είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής!"

Ο Γιούργκεν Κλοπ πιστεύει πως ο Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ είναι "ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής".

Ο Γερμανός είναι πεπεισμένος πως ο παίκτης του θα μπορέσει να "αντέξει" το βάρος της τιμής αγοράς του από τη Νιούκαστλ δίχως να επηρεαστεί.

Ο Κλοπ παρακολουθούσε την εξέλιξη του Βαϊνάλντουμ για σχεδόν μια δεκαετία και πιστεύει πως έχει τις αρετές να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

"Είναι ολοκληρωμένος παίκτης. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, είναι αθλητικός, τρέχει πολύ, παίρνει γρήγορες αποφάσεις και είναι επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία."

"Είναι αρκετά έμπειρος, ήταν αρχηγός στην PSV όπου πήρε και πρωτάθλημα. Γνωρίζει πως είναι να κατακτάς πρωταθλήματα."

"Είχε κάποιες άσχημες στιγμές στην καριέρα του με τραυματισμούς και τον υποβιβασμό με τη Νιούκαστλ. Καμία καριέρα δεν προχωρά χωρίς να αφήνει σημάδια."

"Τον ξέρω από όταν ήταν 16-17 και τον πρωτοείδα να παίζει στην Ρότερνταμ. Μου αρέσει να ακολουθώ το ταξίδι αυτών των παιδιών και ειδικά των ιδιαίτερων παικτών όπως αυτός."

"Πήγε από την Ρότερνταμ στην Φέγενορντ και την Αϊντχόφεν. Είναι πολύ καλή πρόοδος. Μπορεί να μας βοηθήσει και μπορούμε να τον βοηθήσουμε."

"Μπορεί να προσδώσει στην ομάδα πράγματα που δεν είχαμε πριν."

Οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο μετά το κλείσιμο της μεταγραφής του Ολλανδού.

Παρά το ενδιαφέρον από Τότεναμ και Έβερτον, ο Βαϊνάλντουμ κατέστησε σαφές πως επιθυμία του ήταν να μεταγραφεί στο Άνφιλντ. Ο Κλοπ είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του και να του εξηγήσει το όραμα και το πλάνο του για την ομάδα.

"Δεν τον ήξερα προσωπικά πριν την συνάντηση. Είχαμε μια συνομιλία και νομίζω πως μετά από αυτήν ήθελε να συνεργαστούμε."

"Προφανώς δεν μπορούσα να πω: "Ζήτα όσα λεφτά θες, θα τα κανονίσω εγώ με τους ιδιοκτήτες." Η συμφωνία δεν είχε επέλθει ακόμη, ωστόσο ξέραμε πως αυτό ήθελε."

"Είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο και η Λίβερπουλ είναι το κατάλληλο κλαμπ για αυτόν."

"Γνωρίζω πως είναι δύσκολο για τους οπαδούς μας να βλέπουν παίκτες να έρχονται στην ομάδα μόνο και μόνο επειδή δεν είχαν προσφορές από αλλού."

"Να όμως και ένας παίκτης που ήθελε να έρθει σε εμάς παρότι είχε κι άλλες προτάσεις. Είπε: "Οκ, είναι η σωστή στιγμή στην καριέρα μου, θέλω να πάω εκεί και να δημιουργήσω κάτι ιδιαίτερο."

Η ικανότητα του Βαϊνάλντουμ να αγωνίζεται σε πολλές θέσεις, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο Κλοπ ήθελε να τον κάνει δικό του.

Είναι ικανός να αγωνιστεί με άνεση σε οποιαδήποτε θέση στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό, αλλά και στα δυο πιο αμυντικογενή χαφ στο χώρο του κέντρου.

"Σίγουρα μπορεί να αγωνιστεί στους πιο επιθετικούς ρόλους ή και στην δυάδα στο κέντρο. Μπορεί να παίξει και στα πλάγια στο 4-3-3. Μπορεί να παίξει 5-6 θέσεις και αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο σε αυτόν."

"Σε όποια θέση και να παίξει είναι απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα. Αυτό μπορεί να προσδώσει. Δεν ξεχνάει την κατεύθυνση. Πασάρει και συνεχίζει."

"Πασάρει την μπάλα και αμέσως βγαίνει μπροστά και γίνεται διαθέσιμος και πάλι μόλις ένα δευτερόλεπτο μετά την πάσα. Είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και είναι πολύ καλό που τον έχουμε."



Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.