Και οι ήττες, μέσα στο πρόγραμμα είναι

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Pre-season 2016/2017

Στο πρώτο της (δυνατό) φιλικό για τα πλαίσια του International Champions Cup, η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 1-0 από την Τσέλσι στο Rose Bowl της Καλιφόρνια. Το γκολ ο Κέιχιλ, αποβλήθηκε ο Φάμπρεγας στο 70' για σκληρό μαρκάρισμα στον Κλαβάν.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Μίλαν (Κυριακή 31/7, 05:05 - Novasports 1 HD).



Πρώτη (έστω και ανεπίσημη) ήττα στη φετινή προετοιμασία για την ομάδα του Κλοπ, ο οποίος δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος, φυσικά, από το αποτέλεσμα, αλλά στέκεται περισσότερο στη δουλειά που γίνεται ώστε η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για την επίσημη έναρξη της σεζόν.

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά η Τσέλσι ήταν εκείνη που πέτυχε το γρήγορο (και μοναδικό στην αναμέτρηση) γκολ. Ο Φάμπρεγας εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα της Λίβερπουλ πιάστηκε... στον ύπνο, κι ο Κέιχιλ με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, έκανε το 1-0 στο 10'!

Η ομάδα του Κλοπ προσπάθησε να απαντήσει αλλά ο Μπέγκοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά το φάουλ του Κουτίνιο στο 21', ενώ στο 35', μετά από ωραία ομαδική ενέργεια, ο Ότζο βρήκε με τακουνάκι τον Φιρμίνο ο οποίος σκόραρε αλλά το γκολ του δεν μέτρησε καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε και οι φάσεις προς τις δύο εστίες, ήταν ελάχιστες. Στα αξιοσημείωτα του υπόλοιπου παιχνιδιού, το (αχρείαστο) σκληρό τάκλιν του Φάμπρεγας, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 70', πάνω στον Κλαβάν. Να σημειωθεί, βέβαια, πως, μετά το τέλος του αγώνα, ο Καταλανός πήγε στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ για να απολογηθεί μπροστά σε όλους! Να τα λέμε κι αυτά.

Σχόλιο

Ο Κλοπ χρησιμοποίησε (ξανά) μερικούς... πιτσιρικάδες στην εντεκάδα, και έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την μαχητικότητα της ομάδας του. Η Λίβερπουλ είχε περισσότερο την κατοχή στο ματς, απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα που έδειξε μες το γήπεδο αρκετά συμπαγής.

Η σύνθεση της Λίβερπουλ

Κάριους, Ράνταλ, Λόβρεν, Κλαβάν, Μορένο, Στιούαρτ, Εγιάρια, Γκρούγιτς, Μανέ, Κουτίνιο, Φιρμίνο

*Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν: Λαλάνα, Μίλνερ, Χέντερσον, Μπράναγκαν, Ίνγκς, Γουίσντομ, Μάρκοβιτς, Όζο, Αλεξάντερ-Άρνολντ
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.