Χαμόγελα ικανοποίησης, χαμόγελα αισιοδοξίας

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Pre-season 2016/2017

Στο δεύτερο φιλικό της στα πλαίσια του International Champions Cup, η Λίβερπουλ (με αρκετούς πιτσιρικάδες) νίκησε με 2-0 τη Μίλαν στο Levi's Stadium της Σάντα Κλάρα.

Επόμενο φιλικό για τους κόκκινους, με την Ρόμα (Δευτέρα προς Τρίτη, 03:35 - Novasports 1 HD).

Πρώτη νίκη επί Αμερικανικού εδάφους για τη Λίβερπουλ. Ο Κλοπ είδε μεταξύ άλλων διάθεση και όρεξη από τους παίκτες του, ενώ δύο εκ των αλλαγών που πραγματοποίησε, σκόραραν.

Επτά αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Τσέλσι, ο Μινιολέ αντικατέστησε τον τραυματία Κάριους, ντεμπούτο για Βαϊνάλντουμ.

Το ματς

Οι κόκκινοι (φορώντας για πρώτη φορά τη νέα φωσφοριζέ τρίτη τους εμφάνιση!) ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι, και αμέσως πήραν τον έλεγχο.


Η ομάδα του Κλοπ πατούσε αρκετά συχνά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά καθαρές, ουσιαστικές φάσεις, δεν υπήρχαν. Εκτός από μία περίπτωση, στο 41', όταν ο Κουτίνιο βρήκε τον Μανέ αλλά ο δεύτερος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκάμπριελ, που απομάκρυνε με τα πόδια.


Φιρμίνο, Μάρκοβιτς, Οριζί, Στιούαρτ και Μορένο τα νέα πρόσωπα με την έναρξη της επανάληψης για τη Λίβερπουλ. Ένας εξ' αυτών, ο Οριζί, έμοιαζε αρκετά δραστήριος, κι αυτό το επιβεβαίωσε ο ίδιος στο 59', όταν ο Μορένο τον βρήκε με εξαιρετική μπαλιά, και ο Βέλγος με ωραίο δεξί σουτ άνοιξε το σκορ!


Λίγο αργότερα, στο 73', το σουτ του Ότζο κόντραρε αλλά ο Φιρμίνο, που ακολουθούσε τη φάση, με προβολή από κοντά έκανε το 2-0 και καθάρισε την υπόθεση-νίκη για τη Λίβερπουλ! Στην τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού, ο Γκάμπριελ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Φιρμίνο στο 87'.

Σχόλιο


Χαμόγελα ικανοποίησης για τον Κλοπ, ο οποίος δοκίμασε τόσο τα νέα αποκτήματα (Κλαβάν, Μανέ, Βαϊνάλντουμ) όσο και αρκετούς νεαρούς στο σχήμα επί των Ιταλών.





Η σύνθεση της Λίβερπουλ

Μινιολέ, Αλεξάντερ Άρνολντ, Λόβρεν, Κλαβάν, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα, Μανέ, Κουτίνιο, Στάριτζ

*Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν: Ότζο, Γουίσντομ, Ράνταλ, Κλάιν, Φιρμίνο, Μάρκοβιτς, Στιούαρτ, Μορένο, Μπράναγκαν.







Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.