Klopp: "Ειδικά απόψε, δεν είναι βραδιά για να μιλήσουμε ξεχωριστά για παίκτες"

Η Liverpool πήρε μια καθαρή νίκη απέναντι στη Milan, καταγράφοντας την καλύτερη εμφάνιση της στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια, και ο Jurgen Klopp μιλά για κάποια από τα δικά του συμπεράσματα. 

Σχετικά με την απόδοση της ομάδας, ο Γερμανός τεχνικός είπε:
"Όλοι αυτοί οι παίκτες, αν παραμείνουν υγιείς και χωρίς τραυματισμούς, μπορούν να κάνουν εξαιρετική χρονιά. Όλοι γνωρίζουν τις δυνατότητες του Divock Origi. Καταλαβαίνω ότι ρωτάτε για συγκεκριμένους παίκτες μετά από παιχνίδια σαν κι αυτό. Αλλά ειδικά απόψε, δεν είναι βραδιά για να μιλήσουμε ξεχωριστά για παίκτες. Αν θέλετε να μιλήσουμε, θα πούμε για τον τρόπο που παίξαμε, και το στυλ παιχνιδιού και την κυριαρχία που είχαμε και τις συνεργασίες που βγάλαμε. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε υπέροχα, κάναμε το σωστό - πασάραμε, πασάραμε και πασάραμε όλη την ώρα - μέχρι που φτάναμε σε καλή θέση. Κάναμε ευκαιρίες και δεν σκοράραμε, δεν τελειώναμε τις φάσεις. Αλλά θα έρθει αυτό, 100%. Και πάλι, χάσαμε για λίγο την υπομονή μας και κάναμε λάθος επιλογές, επειδή κάναμε μία-δύο μακρινές μπαλιές, βεβιασμένες, και χάναμε την υπομονή να κάνουμε πάλι πάσες. Επομένως, εμείς δημιουργούσαμε τα προβλήματα μας, αλλά αυτό δεν ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. 

Οι Άγγλοι μας είχαν πέντε ή έξι μέρες (σ.σ με την ομάδα) και τα πηγαίνουν τόσο καλά. Ο Gini, στο πρώτο του παιχνίδι, τα πήγε πολύ καλά. O Ragnar Klavan, που δεν είναι πολύ καιρό στην ομάδα, τα πήγε επίσης πολύ καλά. Όλα αυτά είναι όμορφα, θετικά σημάδια και πολύ σημαντικά. Πριν το παιχνίδι είχα πει ότι είμαι χαρούμενος για τον αντίπαλο. Οι ιταλικές ομάδες είναι πολύ καλά οργανωμένες και πάντοτε δημιουργούν προβλήματα. Συνεχώς δυσκολεύεσαι σε διάφορα πράγματα στο παιχνίδι μαζί τους επειδή είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Εμείς τα πήγαμε πολύ καλά και πετύχαμε υπέροχα γκολ. Είχαμε μία ή δύο ακόμα ευκαιρίες και ειδικά στο α' ημίχρονο είχαμε τέσσερις-πέντε μεγάλες στιγμές. Παίζαμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας και επιπλέον είχαμε αντίδραση σε χαμένες μπάλες, όπως κάναμε σε καταστάσεις pressing. Αυτές ήταν και οι μοναδικές στιγμές που έπρεπε να είναι έντονες, πυρετώδεις. Όλες οι υπόλοιπες έπρεπε να είναι ήρεμες και πραγματικά στιγμές κυριαρχίας. Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση όλης της ομάδας". 

Για το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα για την Premier League:
"Πρέπει να δουλέψουμε σε όλα αυτά τα πράγματα. Αυτή είναι περίοδος για δουλειά. Πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Παίζουμε παιχνίδια, και είναι πολύ σημαντικά, όμως δεν είναι παιχνίδια Premier Leauge. Οπότε δεν χρειάζεται να το σκεφτόμαστε πάρα πολύ την εβδομάδα ή τις ημέρες πριν παίξουμε. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ένταση κατά τη διάρκεια της σεζόν στην P.L.. Αλλά με το στυλ παιχνιδιού που έχουμε, είμαστε σε καλό δρόμο. Ήταν το δεύτερο παιχνίδι μας. Χάσαμε το πρώτο, το ξέρω, αλλά ακόμα κι εκεί κυριαρχήσαμε επί της Chelsea. Παίξαμε ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το στοιχείο που πρέπει να δουλέψουμε, γιατί δεν είναι φυσικό επακόλουθο σε μια ομάδα που παίζει μαζί. Ο καθένας μπορεί να παίξει, αλλά για να παίξετε μαζί πρέπει να δουλέψετε. Είμαι ευχαριστημένος με τα σημερινά δεδομένα αλλά ξέρω πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν σκέφτομαι την κατάσταση όταν θα τελειώσουμε, σκέφτομαι μόνο τί μπορούμε να κάνουμε αύριο. Θα έχουμε ακόμα μία προπόνηση. Μερικοί έπαιξαν περισσότερα από 45', όλοι οι υπόλοιποι θα προπονηθούν κανονικά και τη Δευτέρα έχουμε το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε ένα μικρό θέμα με τους κεντρικούς, επειδή παίζουν συνέχεια και πρέπει να δούμε πώς θα βρούμε λύση για το παιχνίδι αυτό. Στις υπόλοιπες θέσεις, μπορούμε να έχουμε διαφορετικές επιλογές. Απόψε ο Danny Ings δεν αγωνίστηκε και του είπα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα παίξει στο επόμενο παιχνίδι. Όλοι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και αυτό είναι καλό". 

Για τις προσδοκίες του από τη συμμετοχή της ομάδας το ICC:
"Οι ομάδες είναι πολύ δυνατές, οπότε αυτό είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Αλλά πρώτα απ' όλα, πρέπει να σεβαστούμε την προπόνηση μας αυτή τη στιγμή. Ο σύλλογος μάς έδωσε μια ευκαιρία, είμαστε σε αυτό το camp στην Αμερική - είναι κουραστική η πτήση αλλά είμαστε εδώ για να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο στους φιλάθλους της ομάδας στην Αμερική. Δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, επομένως είναι δουλειά μας να βγούμε έξω, μπροστά τους, άλλωστε γι' αυτό είμαστε εδώ. Μέχρι τώρα, όλα ήταν πραγματικά τέλεια και όλοι πολύ φιλικοί και ενδιαφέρονταν αρκετά για το τι κάνουμε. Είχαμε ένα "ανοιχτό camp", αν θέλετε, και όλος ο κόσμος στο Stanford μπορούσε να δει την προπόνηση αν ήθελε - και πολλοί την είδαν - επειδή δεν έχουμε μυστικά, μόνο προπόνηση. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ήρθαμε εδώ. Τα παιχνίδια που παίζουμε εδώ είναι σκληρές προπονήσεις, δεν είναι φυσιολογικό να κάνεις διπλή προπόνηση πριν τον αγώνα - ναι, πάντα προπονούμαστε λιγάκι πριν τον αγώνα αλλά σήμερα ήταν περισσότερο - και θα κάνουμε και κανονική προπόνηση αύριο το πρωί. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλο το χρόνο τώρα και η Καλιφόρνια είναι ένα όμορφο μέρος γι' αυτό, γιατί ο καιρός δεν είναι πολύ κακός!" 

Για το αν η εμφάνιση της ομάδας ήταν γι' αυτόν τόσο σημαντική όσο και το αποτέλεσμα:
"Τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι πιο σημαντικό από τη νίκη. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο τρόπος που επιλέγεις (σ.σ. να παίξεις) είναι 100% ο σωστός, αλλά στο τέλος πρέπει να αποφασίσεις τον τρόπο αυτό, γιατί πρέπει να περιορίσεις τις ελλείψεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να κρατάς την μπάλα, να παίζεις με πάσες, να μετακινείς τον αντίπαλο γύρω-γύρω. Δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς, γιατί ήμασταν και πέρυσι μια ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, αλλά πάντοτε μπορείς να γίνεσαι καλύτερος και γι' αυτό προσπαθούμε. Στο τέλος-τέλος, δεν θέλουμε να κάνουμε μόνο μια φάση ανά παιχνίδι. Δεν είναι πάσες για να κάνουμε πάσες, αλλά πάσες για να δημιουργήσουμε χώρους που θα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό είναι που είδα αρκετές φορές σήμερα. Είμαι ευχαριστημένος αυτή τη στιγμή, αλλά ως εδώ. Αύριο είναι μια άλλη μέρα και πρέπει να συνεχίσουμε. Θα το κάνουμε, αγαπάμε αυτό που κάνουμε, και δεν υπάρχει λόγος να το σταματήσουμε και θα δούμε. Απόψε ήταν καλά - πιστεύω βασικά πως και με την Chelsea δεν ήταν άσχημα, όμως χάσαμε επειδή είχαμε ένα θεματάκι με ένα στημένο, αλλά κάναμε ευκαιρίες. Δεν τις τελειώναμε συχνά. Συνέχεια έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε".

Για τα σχέδια του για τον Sheyi Ojo:
"Θα δούμε. Είναι εξαιρετικός παίκτης, σίγουρα, και το μέλλον του είναι 100% στη Liverpool. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πάρουμε μια απόφαση τόσο νωρίς, έχουμε χρόνο και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε. Είχε ήδη μερικούς τραυματισμούς, όχι τόσο μεγάλους, αλλά στο λάθος σημείο θα έλεγα. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να προπονούμαστε για να ετοιμάσουμε τα παιδιά όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο Ojo είναι μαζί μας για 5 μέρες περίπου, ήρθε κατευθείαν από το τουρνουά των U19. Θα δούμε, πάντως το μέλλον του είναι στη Liverpool". 

Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.