Jakob: "Πίσω μόνο από τον Neuer"


O Loris Karius επιλέχθηκε από τον Jurgen Klopp λόγω της ικανότητάς του να σταθεί στην αυστηρότητα του αγγλικού πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η ετυμηγορία του ειδικού της Bundesliga, Jorg Jakob, που γράφει στο γερμανικό περιοδικό Kicker.

"Ξέρω ότι ο Jurgen Klopp έψαχνε για συγκεκριμένα προσόντα σε έναν τερματοφύλακα. Μαζί με τον Zeljko Buvac και τον Peter Krawietz έχει πολλές εμπειρίες από την Αγγλία που νόμιζα ότι ξέρουν, αλλά τώρα καταλαβαίνουν καλύτερα.

"Οι Γερμανοί ήδη έχουν κλισέ για το τι περιμένουν στο αγγλικό ποδόσφαιρο και πόσο δύσκολο είναι για τους τερματοφύλακες, αλλά το να βρίσκονται εκεί τους κάνει να αντιληφθούν πραγματικά την δυσκολία.

"Οι διαιτητές δεν σφυρίζουν όσο εύκολα όσο στην Γερμανία και δέχεσαι επίθεση μέσα στην περιοχή και πιστεύω ότι είναι ακόμα πιο δύσκολο από ότι οι περισσότεροι Γερμανοί φαντάζονται."

Ο Karius πέρασε σε δύο χρόνια στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτυ μετξαύ 16 και 18 ετών και ο Jakob πιστεύει ότι αυτή η δύσκολη εμπειρία σε τέτοια ηλικία θα τον βοηθήσει να σταθεί.

"Πιστεύω ότι η εμπειρία του Karius ως νεανίας στην Σίτυ θα αποδειχθεί χρήσιμη και μαζί με την γλώσσα ήταν μέρος της απόφασης, γιατί ξέρουν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει.

"Είναι επίσης ένα παιδί που μπορούν να εμπιστευτούν με τη μπάλα, ώστε να ανοίξει το παιχνίδι, κάτι στο οποίο ο Roman Weinderfeller υστερούσε λίγο στην Ντόρτμουντ, αλλά ο Manuel Neuer και ο Marc-Andre ter Stegen είναι πολύ καλοί."

Παρόλο που ο Karius γίνεται ο πρώτος τερματοφύλακας μετά την σεζόν 2014/15 και τον Brad Jones που φοράει το «1», πρέπει να πάρει την θέση του Βέλγου διεθνή Simon Mignolet ως η πρώτη επιλογή, αλλά ο Jakob πιστεύει ότι ο 23χρονος μπορεί να τα καταφέρει.

"Κάναμε μια δημοσκόπηση στο Kicker που ρωτήσαμε όλους τους παίκτες της Bundesliga για την σεζόν και ψήφισαν τον Karius ως τον δεύτερο καλύτερο τερματοφύλακα πίσω από τον Manuel Neuer, κάτι που ήταν αρκετά ενδιαφέρον.

"Υπάρχουν κάποιοι πολύ καλοί τερματοφύλακες στην Bundesliga και ανάμεσα σε 235 που ψήφισαν, είναι αξιοσημείωτο ότι έβαλαν τον Karius πίσω μόνο από τον Neuer.

"Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι όταν ο Karius ξεκίνησε στην Mainz δεν ήταν απλά μια μάχη για την πρώτη και την δεύτερη θέση, είχαν τρεις τερματοφύλακες και αναρωτιόμασταν ποιος θα ήταν ο πρώτος.

"Ήταν ο Heinz Muller, ο Christian Wetklo και ο Karius. Εκείνη την σεζόν, όταν ο Karius έγινε νούμερο ένα, ξεκίνησε ως τρίτος. Για μένα, αυτό συνοψίζει τον χαρακτήρα του."

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.