Matip: "Ήταν απλή απόφαση"


O Joel Matip πιστεύει ότι έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει στο Άνφιλντ, αλλά παραδέχεται ότι το πρώτο βήμα θα είναι να εγκλιματιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο 24χρονος αμυντικός έγινε επίσημα παίκτης της Λίβερπουλ την Παρασκευή, ως ελεύθερος από την Σάλκε.

Ο διεθνής Καμερουνέζος, που πέρασε τα τελευταία 16 χρόνια στην ομάδα του Γκελζενκίρχεν, θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα σέντερ μπακ της Μπουντεσλίγκα την περασμένη σεζόν.

Πήρε μέρος στην πρώτη του προπόνηση υπό τις οδηγίες του Jurgen Klopp το Σάββατο και αποκάλυψε ότι ήδη δουλεύει στο να αυξήσει την δύναμή του.

"Είμαι αμυντικός και είμαι καλός και στον αέρα και στο έδαφος," είπε στο liverpoolfc.com. "Είμαι έτοιμος για το αγγλικό ποδόσφαιρο αλλά έχω να κάνω και δουλειά με το σώμα μου.

"Αυτό είναι άλλο πρωτάθλημα, οπότε πρέπει να δουλέψω το σώμα μου για να παίξω εδώ για να είμαι αρκετά δυνατός σωματικά για την Πρέμιερ Λιγκ.

"Αποφάσισα να το κάνω μόνος μου, αλλά πιστεύω ότι το προπονητικό τιμ και ο προπονητής θα με βοηθήσουν να φτάσω σε αυτό το επίπεδο.

"Φυσικά και η Μπουντεσλίγκα είναι υψηλό επίπεδο. Ίσως είναι διαφορετικό επίπεδο, αλλά είναι εξίσου υψηλό και πιστεύω έχω ό,τι χρειάζεται για να παίξω εδώ."

Οι κόκκινοι επιβεβαίωσαν την συμφωνία από τον Φεβρουάριο, μην αφήνοντας περιθώριο σε άλλες ομάδες να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Όντας κλειδί για την Σάλκε, την αιώνια αντίπαλος του Κλοπ όταν ήταν στη Ντόρτμουντ, γίνεται παίκτης του Γερμανού στο Άνφιλντ και είναι ευχαριστημένος με την προοπτική να παίξει γι' αυτόν.

"Είναι εξαιρετικός προπονητής και είμαι χαρούμενος που θα προπονηθώ και θα παίξω γι' αυτόν," πρόσθεσε ο Μάτιπ.

"Υπήρχαν πολλοί... πόντοι: ο προπονητής, η ομάδα, οι οπαδοί, όλα ήταν καλά. Ήταν μια απλή απόφαση για μένα.

"Είναι μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση να είμαι μέλος αυτού του συλλόγου."

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: liverpoolfc.com

Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.