Klopp: Γιατί η Liverpool δεν απέκτησε τον Mkhitaryan


Το αφεντικό της Liverpool, Jurgen Klopp, αποκάλυψε γιατί δεν προσπάθησε να αποκτήσει τον επιθετικό μέσο Henrikh Mkhitaryan για 2η φορά.

Ο Klopp δούλεψε με τον Αρμένιο διεθνή στη Borussia Dortmund, κερδίζοντας τους Κόκκινους με μια συμφωνία 21,5 εκατομμυρίων λιρών το 2013.

Ωστόσο, όταν έγινε γνωστό ότι ο Mkhitaryan θα μετακινηθεί ξανά αυτό το καλοκαίρι, ο Klopp δεν πάλεψε με την αντίπαλη Manchester United για την υπογραφή του παίκτη, ο οποίος πήρε τελικά μεταγραφή για το Old Trafford για περίπου 26 εκατομμύρια λίρες.

"Τον είχα αυτόν τον παίκτη," είπε ο
Klopp. "Όταν είχες στο παρελθόν κάποιους παίκτες, ξέρεις περισσότερα γι' αυτούς. Θες, όμως, να μάθεις και άλλους παίκτες. Έτσι είναι.
"Ήξερα αρκετά νωρίς ότι θα πήγαινε στο Old Trafford. Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος για μένα να "πηδήξω" σε αυτή την υπόθεση. Δεν λειτουργούμε έτσι.
"Δεν κοιτάξαμε για παίκτες με τους οποίους έχουμε ήδη δουλέψει. Αν το κάνεις αυτό, ξέρεις τα καλά τους, τα κακά τους, και αναρωτιέσαι αν θα ξανακάνουν τα ίδια.
"Δεν είναι βαρετό, αλλά ξέρετε τα πάντα ο ένας για τον άλλον, οπότε πώς θα εξελιχθείς; Πού είναι το επόμενο βήμα; Πού είναι η ώθηση για πρόοδο;
"Θα μπορούσαμε να είχαμε προσπαθήσει για πολλούς παίκτες. Αλλά, πρώτα απ' όλα, πρέπει να σκεφτείς: τι χρειάζομαι;"
Ένας παίκτης που όντως έχασε η Liverpool ήταν ο Mario Gotze, ο οποίος άφησε την Μπάγερν για να επιστρέψει στην Ντόρτμουντ.
Υπήρχαν συζητήσεις με τον Γερμανό διεθνή, αλλά με τους Κόκκινους ανήμπορους να προσφέρουν ποδόσφαιρο στο Champions League, ο Gotze δε μπορούσε να δεσμευτεί, και ήθελε να κρατήσει ανοιχτές τις επιλογές του μέχρι το τέλος του Euro 2016.
Ο Klopp, αντ' αυτού, ολοκλήρωσε συμφωνία με τον Sadio Mane για 30 εκατομμύρια λίρες.
"Υπάρχουν πολλοί παίκτες που πηγαίνουν σε μια ομάδα μόνο αν αυτή είναι στο Champions League. Δεν το καταλαβαίνω, αλλά έτσι είναι," πρόσθεσε ο Klopp.
"Τους γνωρίζω αυτούς τους παίκτες, γι' αυτό δεν τους ρωτάω. Κοιτάω για άλλους παίκτες, αυτούς που έχουν την ποιότητα και ικανότητα να παίξουν στο Champions League, αλλά είναι έτοιμοι να προκριθούν σε αυτό μαζί μας.
"Ίσως είναι μόνο μια χρονιά που δεν παίζουν στο Champions League, αλλά ίσως αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στις σκέψεις τους. Ποτέ δεν το κατάλαβα."
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.