Klopp: "Δεν ήρθαμε εδώ για χορό"


O Jurgen Klopp είδε θετικά στην εμφάνιση της Liverpool κόντρα στην Chelsea, αλλά νιώθει ότι με περισσότερη πίστη θα είχε αποφευχθεί η ήττα με 1-0.

Οι κόκκινοι ηττήθηκαν για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι, με το γκολ του Gary Cahill στο 10' να κάνει την διαφορά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός.

Για την ένταση του αγώνα...

Ήταν κανονική ένταση με μερικές σκληρές μονομαχίες. Δεν είναι όλοι οι παίκτες στο 100%, οπότε φτάνουν λίγο πιο αργά στις διεκδικήσεις, έτσι είναι αυτά. Ο διαιτητής πίστευε ότι έπρεπε να δώσει από νωρίς μερικές κίτρινες κάρτες. Ήταν κάτι παραπάνω από ένα φιλικό, αλλά γι' αυτό είμαστε εδώ.

Για την κόκκινη κάρτα...

Είναι μια κόκκινη κάρτα. Ήρθε στα αποδυτήρια και ζήτησε συγνώμη. Ήρθε αργά στη διεκδίκηση, φυσικά. Στη ζωή όταν αργείς δέχεσαι κάποιες φορές κόκκινη κάρτα, ειδικά στο ποδόσφαιρο. Για τον αγώνα, όταν μια ομάδα σαν την Chelsea αμύνεται τόσο βαθειά, έχουμε πρόβλημα. Η κυκλοφορία μας ήταν 80% ΟΚ και 20 όχι. Και αυτό το 20, σχεδόν κάθε φορά, ήταν η τελευταία πάσα. Η τελευταία πάσα είναι σημαντική. Οπότε έπρεπε να γυρίσουμε πίσω αντί για να κάνουμε κάποια φάση. Έπρεπε να τρέξουμε πολύ για να μην απειληθούμε. Έπρεπε να παίξουμε ποδόσφαιρο και είχαμε την κατοχή απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Μπορούσαμε να σκοράρουμε, δεν το κάναμε, 1-0, πρέπει να το αποδεχτούμε.

Για το τι έπρεπε να κάνει η Liverpool για να πάρει την ισοπαλία...

Πρώτα απ' όλα θα έλεγα λίγη περισσότερη φρεσκάδα. Για την τελευταία πάσα είναι δύο πράγματα: λίγο πιο φρέσκα πόδια θα βοηθούσαν απέναντι σε μια βαθειά διάταξη και το δεύτερο η πίστη στις δυνατότητές μας, γιατί είμαστε ικανοί να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε πολλές καλές κινήσεις. Είδα πολλές καλές ατομικές και ομαδικές τακτικές, πραγματικά καλές επιθετικές και αμυντικές στιγμές. Ήταν ΟΚ, μπορούσαμε και καλύτερα.

Για τις ατομικές εμφανίσεις...

O Mane είναι υπέροχος παίκτης, αλλά μπορεί να παίξει καλύτερα. Ήταν καλός σε πολλές περιπτώσεις. Μπορείτε να μιλήσετε για τον Coutinho για 15 λεπτά σερί, κανένα πρόβλημα. Πάντα θα βρίσκουμε καλές στιγμές. O Firmino διανύει μια εξαιρετική προετοιμασία, αλλά σήμερα δεν ήταν η καλύτερή του μέρα. Μπορείτε να μιλάτε, αλλά σημασία έχει η ομάδα, το ατομικό ταλέντο μπορεί να κερδίσει κάποια παιχνίδια, αλλά πρέπει να σκεφτούμε πως μπορούμε να το βελτιώσουμε σε ομαδικό παιχνίδι. Σήμερα είδα επιθυμία, απληστία, όλα αυτά. Θέλαμε την ισοπαλία, θέλαμε την νίκη, ήμασταν στον αγώνα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αλλά χάσαμε και δεν πρέπει να το αγνοήσουμε τελείως αυτό, ακόμα κι αν δεν είναι αγώνας της Premier League. Θα προτιμούσα να χάσουμε σήμερα, σαφώς, αλλά ήρθαμε για να κερδίσουμε. Είμαστε λίγο απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα, αλλά από την εμφάνιση κρατάω αρκετά καλά πράγματα.

Για τους φανς της Καλιφόρνια...

Ήταν υπέροχη ατμόσφαιρα. Πιστεύω όλοι το απόλαυσαν. Ο καιρός ήταν καλός, ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη για αγώνα της Liverpool! Κάναμε το καλύτερο, προσπαθήσαμε να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε εδώ μόνο για χορό με τη μπάλα ή οτιδήποτε. Δοκιμάσαμε τα πάντα. Η ατμόσφαιρα ήταν καλή. Ελπίζω όλοι να πέρασαν καλά.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.