Ανεπίσημη "πρώτη" για το Thessaloniki Branch!

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης

Ο σύνδεσμος της Liverpool στη Θεσσαλονίκη άνοιξε τις πόρτες του την Κυριακή, 14 Αυγούστου, και παρότι μισοέτοιμος (μισοανέτοιμος για τους απαισιόδοξους), κατάφερε να εντυπωσιάσει και να δροσίσει με λίγη μπύρα όσους τον επισκέφτηκαν!

Είναι 14 Αυγούστου και βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη; Τότε είτε κάτι πηγαίνει στραβά με τη ζωή σου ή υποστηρίζεις Liverpool! Πολύ όμορφες είναι οι ζωές των 50 (!) περίπου Θεσσαλονικέων (και Θεσσαλονικιών) που βρέθηκαν στη Βεροίας 4, στα Άνω Λαδάδικα εχθές το απόγευμα, για να γνωρίσουν τον νέο σύνδεσμο και να δουν το αγχωτικό διπλό κόντρα στην Arsenal. 

Οι πολύμηνες εργασίες που προηγήθηκαν έφεραν το σύνδεσμο σε θέση να εξυπηρετήσει τους Liverpoudlians της συμπρωτεύουσας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Απομένουν πολλά να γίνουν, ωστόσο αν ο προηγούμενος χαρακτηριζόταν "στολίδι", τότε ο καινούριος θεωρείται παλάτι... 
Το LiverpoolFans.gr, που παρακολουθούσε (και έριξε και ένα δύο χεράκια) στις εργασίες των τελευταίων ημερών, βρέθηκε στο ανακαινισμένο κτήριο της Βεροίας 4, που μοιάζει βγαλμένο από τις γειτονιές του Liverpool, φτιαγμένο για τη Liverpool! Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες του Δ.Σ. και τα 90 λεπτά του αγώνα έδωσαν αφορμή τόσο για ξέφρενους πανηγυρισμούς και συνθήματα, όσο και για αγωνιώδεις εκφράσεις και παγωμένο αίμα. 
Παλιές δόξες...

Και οι μάστορες έγιναν Liverpool φέτος!

Στο σύνδεσμο βρέθηκαν και δύο Ισπανοί (κάτοικοι Νορβηγίας), ο ένας εκ των οποίων (αριστερά) περιγράφει στο ημίχρονο την απέχθεια του για την αμυντική συμπεριφορά του Moreno. Ο άλλος ήταν Arsenal, και μάλλον την ώρα της φωτογραφίας έψαχνε να βρει πώς μπήκε το γκολ του Coutinho...

Λίγο πριν κατεβεί το ωραιότερο ρολό ασφαλείας που είδαμε ποτέ (κι ας μην τα έχουμε δει όλα), και σιγά σιγά φύγουν και οι τελευταίοι, μιλήσαμε με τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Χρήστο Παπαδόπουλο, και το Γραμματέα του συνδέσμου, Δημήτρη Ρώμα, για την πορεία των εργασιών και το χώρο γενικότερα. 
"Οι εργασίες ξεκίνησαν τέλη Απριλίου, δειλά δειλά. Υπήρξε μια γραφειοκρατία που μας καθυστέρησε αρκετά, όλα όμως έγιναν με νόμιμο τρόπο", αφηγείται ο Χρήστος και συμπληρώνει: "Ο σύνδεσμος, όπως είδες, είναι κατά 60-65% έτοιμος. Δεν έχουμε προλάβει ούτε να στολίσουμε, αν εξαιρέσεις τις αφίσες που έβαλε ο Δημήτρης και κάποιες ταμπέλες". 

"Είμαστε ικανοποιημένοι για σήμερα", συνεχίζει. "Είναι 14 Αυγούστου, η Θεσσαλονίκη είναι άδεια και πιστεύω πως δεν υπήρχε άλλο μέρος στην πόλη αυτή τη στιγμή που να έχει περισσότερο κόσμο απ' ότι εμείς. Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Αγάπησαν, δηλαδή, κατευθείαν αυτό που κάναμε - και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Και μας ευχαρίστησε πολύ το γεγονός πως είδαμε πολλά νέα παιδιά σήμερα". 

"Αυτό μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Δεν θα βοηθάμε μόνο εγώ, ο Χρήστος και τρία-τέσσερα άτομα. Βλέπουμε ότι τα παιδιά θέλουν μπορούν βοηθάνε...", συμπλήρωσε παίρνοντας τη σκυτάλη ο Δημήτρης, για να σχολιάσει (τι ειρωνεία;) ο Χρήστος "κάπου θα παραδώσουμε τη σκυτάλη. Θα γίνει κι αυτό". 
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος συνομιλεί την ώρα του ημιχρόνου με τον Scouser της...Ν.Μηχανιώνας, Chris Flynn
"Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στα μέσα του Σεπτέμβρη θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα εγκαίνια μας, τα οποία θα γίνουν υπό την αιγίδα της Carlsberg", αναφέρει ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων. "Θα έρθει η Carlsberg να στήσει όλο το γεγονός εδώ, θα στήσει έξω τις μπύρες της κλπ, το στενό θα φωταγωγηθεί...Ευελπιστούμε ότι τότε ο κυρίως χώρος που είδατε και ο πάνω θα είναι 100% λειτουργικοί. Στο υπόγειο, που θα είναι και σαν χώρος αναψυχής, θα πάμε από την καινούρια χρονιά, γιατί έχουμε κάνει και ένα μεγάλο 'άνοιγμα', που πρέπει πρώτα να το κλείσουμε, για να συνεχίσουμε σε κάτι άλλο".

Δ.Ρ: "Είναι και θέμα δουλειάς βέβαια. Πρέπει να ηρεμήσουμε και λίγο. Να περάσει η χρονιά και από τη νέα..."
Χ.Π: "Να μην ξεχνάμε ότι κάνουμε το χόμπι μας. Αφήνουμε κάτι άλλο από τον ελεύθερο χρόνο για να είμαστε εδώ".
Δ.Ρ: "Ο σύνδεσμος είναι για όλους και δεν ανήκει σε κανέναν".
Χ.Π: "...Ο σύνδεσμος ανήκει κάπου. Στη Liverpool. Μόνο εκεί, σε κανένα άλλο πρόσωπο". 
Για το τέλος, τους ζητήσαμε να μας περιγράψουν τους χώρους του νέου συνδέσμου και τη λειτουργία που θα επιτελέσουν. Το λόγο πήρε ο Χρήστος: "Καταρχάς, ο κυρίως χώρος, το ισόγειο, στον οποίο υπάρχουν δύο καινούριες 55άρες οθόνες. Εντάξει, σήμερα ήμασταν λίγο χύμα να το πω, ούτε τα σκαμπό δεν είχαν τοποθετηθεί, ούτε οι πάγκοι, ούτε καν η διακόσμηση. Ο πάνω χώρος θα είναι χώρος για καθήμενους. Θα φτιάξουμε, δηλαδή, καναπεδάκια, τραπεζάκια, και για κάποιους που έχουν μία ηλικία...Ο χώρος αυτός θα φιλοξενήσει και το γραφείο. Και το υπόλοιπο (το υπόγειο), όπως σου ανέφερα, έχουμε τη σκέψη να είναι χώρος αναψυχής. Να μπει δηλαδή ένα μπιλιάρδο, ένα ποδοσφαιράκι, και φυσικά πρέπει να περάσεις το διαγώνισμα του κυρίου Ρώμα για να πας εκεί..."
Δ.Ρ: "Σαν σχολείο θα είμαστε, πάνω οι μεγάλες τάξεις..."
Χ.Π: "Και το κάτω απαιτεί διάβασμα. Θα γράψουμε όλοι διαγώνισμα στον κύριο Ρώμα!" 
Χρήστος και Δημήτρης εντός του bar, μπροστά από μια...αδιάφορη αφίσα
LF: "Ακούσαμε ότι μπορεί να λειτουργεί περιστασιακά και εκτός αγώνων, ισχύει;"
Χ.Π: "Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η ομάδα δυστυχώς φέτος έχει μόνο ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, μέχρι να ξεκινήσουν και τα κύπελλα. Δεν έχουμε Ευρώπη. Εμείς έχουμε υπολογίσει Πέμπτες, Παρασκευές να ανοίγουμε το σύνδεσμο, όταν θα έχουν τοποθετηθεί και τα ηχεία, να μαζευόμαστε εδώ, γιατί πάνω απ' όλα είμαστε και φίλοι, και να ακούμε τις μουσικές μας, να πίνουμε τα ποτά μας και να περνάμε καλά. Αυτός ο χώρος είναι για εμάς, είναι για τους οπαδούς της Liverpool".

Στο τέλος ο Χρήστος ένιωσε το χρέος να σταθεί στην προσφορά συγκεκριμένα του Βαγγέλη Σαρίγκιολη, ενός από τα παλαιότερα μέλη του συνδέσμου που "βρισκόταν εδώ καθημερινά 8 με 10 ώρες".

3 βαθμοί, για ένα δυνατό ξεκίνημα. Νέα ομάδα, νέος σύνδεσμος. Ένας υπέροχος χώρος, τον οποίο επίτηδες δεν αποκαλύψαμε στις φωτογραφίες, αφού θα τον αδικούσαμε μιας και είναι ακόμα αστόλιστος. Μια οικογένεια σας περιμένει στη Βεροίας 4, σε ένα καινούριο, ζεστό σπίτι!
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.