Μια σταθερή... αστάθεια

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
2η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ θυμήθηκε τα γνωστά της... ανεβοκατεβάσματα μετά από μια επιτυχία, και ηττήθηκε με 2-0 από την Μπέρνλι στο Turf Moor, παρουσιάζοντας (ξανά) σοβαρά κενά στην άμυνα.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Μπάρτον Άλμπιον (Τρίτη 23 Αυγούστου, 21:45) στο Pirelli Stadium για τον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Μια από τα ίδια αυτή η Λίβερπουλ...

Στην πρώτη αγωνιστική, νίκησε την Άρσεναλ μέσα στο σπίτι της με 4-3 και όλοι... παραμιλούσαν. Στη δεύτερη... απογοήτευσε.

Όσες φάσεις κι αν έκανε, όση κατοχή κι αν είχε, η ομάδα του Κλοπ δεν κατάφερε καν να σκοράρει απέναντι στην Μπέρνλι, η οποία πανηγύρισε μια δίκαιη και σπουδαία νίκη (την πρώτη της στο φετινό πρωτάθλημα), και μάλιστα με έναν ίσως... ανέλπιστο τρόπο.

Το ματς


Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυναμικά και μόλις στο 2', κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Η Μπέρνλι πίεσε ψηλά, κέρδισε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ο Γκρέι βρήκε τον Βόουκς κι αυτός... κεραυνοβόλησε τον Μινιολέ για το 1-0. Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα για την ομάδα του Κλοπ.

Οι κόκκινοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους την περισσότερη ώρα του πρώτου μέρους, προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Κουτίνιο (10', 12') αλλά ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Χίτον.


Κι εκεί που λες ότι η Λίβερπουλ είναι εκείνη που έχει τις φάσεις και πάει για την ισοφάριση, έγινε ένα λάθος στην επίθεση των κόκκινων, η Μπέρνλι... χτύπησε στην αντεπίθεση, με τον Γκρέι να πατάει περιοχή και να... σκοτώνει τους κόκκινους (κόντρα στην ροή του αγώνα) για το 2-0 στο 37'. Τα σουτ των Κλάιν (40') και Κουτίνιο (42') στη συνέχεια, δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη για τους κόκκινους.

Το... παράδοξο είναι ότι ενώ η Λίβερπουλ έχανε τις ευκαιρίες, η Μπέρνλι προηγούταν στο σκορ, με δύο γκολ σε δύο ευκαιρίες της στο παιχνίδι!


Και στην επανάληψη, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που συνέχιζε να πιέζει για να μειώσει στο σκορ. Ο Στάριτζ έκανε το σουτ από δεξιά με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Χίτον στο 50', ενώ δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Φιρμίνο.

Η ώρα κυλούσε, ο Κλοπ έβλεπε τα πλάνα του να καταρρέουν και ενώ η ομάδα του κυριαρχούσε στο παιχνίδι, δημιουργώντας συνεχώς φάσεις και έχοντας την πλήρη κατοχή, η Μπέρνλι... κρατούσε καλά στα μετόπισθεν και έπαιρνε αυτό που ήθελε.

Μορένο, Οριζί και Γκρούγιτς πέρασαν στο παιχνίδι προς το τέλος, με τον τελευταίο να απειλεί στο 79' αλλά ο Χίτον έδιωξε σε κόρνερ. Αποστολή εξετελέσθη για την Μπέρνλι, που κατόρθωσε να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο τρίποντο.

Σχόλιο


Η Λίβερπουλ είχε την συντριπτική κατοχή υπέρ της, είχε εγκλωβίσει την Μπέρνλι στην περιοχή της, την... πυροβολούσε αλλά αυτό που δεν είχε, ήταν η ουσία. Και η ουσία στο ποδόσφαιρο, μόνο με ένα πράγμα αποδεικνύεται: το γκολ. Αυτό δεν το είχε η Λίβερπουλ, το είχε όμως η Μπέρνλι, η οποία μετά το 2-0 από το πρώτο μέρος, άντεξε στο... σφυροκόπημα των κόκκινων σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, και στο τέλος της ημέρας, εκείνη είναι η μοναδική κερδισμένη του αγώνα.

Οι συνθέσεις

Μπέρνλι: Χίτον, Γουόρντ, Λόουτον, Μι, Κιν, Ντεφούρ (Γκούντμουντσον 56'), Μάρνεϊ, Άρφιλντ, Μπόιντ, Βόουκς (Τζούτκιεβιτς 82') , Γκρέι (Ο' Νιλ 93')
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλάβαν, Μίλνερ (Μορένο 78'), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα (Γκρούγιτς 78'), Κουτίνιο, Φιρμίνο, Στάριτζ (Οριζί 64')

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.