Ήταν απλά ακόμα ένα φιλικό (και τίποτα παραπάνω)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Pre-season 2016/2017

Στο τελευταίο παιχνίδι για τα πλαίσια του International Champions Cup, η Λίβερπουλ επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 επί της Μπαρτσελόνα στο Wembley, αφήνοντας υποσχέσεις για κάτι σπουδαίο ενόψει της νέας σεζόν, την ώρα που ένας... παλιός γνώριμος πέρασε να πει ένα γεια!

Επόμενο φιλικό (και τελεταίο πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν) για τους κόκκινους, με τη Μάιντζ (Κυριακή, 7/8 - 16:45) στην Opel Arena της Γερμανίας.

Μπροστά σε σχεδόν 90.000 κόσμο (89.845 η επίσημη κατάμετρηση), η ομάδα του Κλοπ διέλυσε μια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (ακόμα κι αν έλειπαν κάποια βασικά γρανάζια από πλευράς Καταλανών), και τελείωσαν τη φάση του International Champions Cup με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Φυσικά, μεταξύ άλλων, ξεχώρισε η επιστροφή του Λουίς Σουάρεζ στην ομάδα που λατρεύτηκε.

Εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα για τη Λίβερπουλ, πολύ καλός ο Μανέ, διαμάντι ο Οριζί.

Το ματς

Οι κόκκινοι ήταν πολύ δραστήριοι στο ξεκίνημα, με τον Βαϊνάλντουμ να απειλεί στο πρώτο κιόλας λεπτό. Οι μπλαουγκράνα βέβαια, πήραν αμέσως τον έλεγχο, αυτό όμως δεν εμπόδισε το πάθος των κόκκινων.


Στο 15', Φιρμίνο και Λαλάνα συνεργάστηκαν ωραία, η μπάλα κατέληξε στον Μανέ κι αυτός από κοντά άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ. Αυτό ήταν και το πρώτο (ανεπίσημο) γκολ για τον Σενεγαλέζο με τη φανέλα των κόκκινων!

Ο Μέσι προσπάθησε να απαντήσει αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (23'), ενώ ο Μινιολέ απέκρουσε τις προσπάθειες των Τουράν (29') και Σουάρεθ (43').

Η έναρξη της επανάληψης δεν θα μπορούσε να είναι πιο ονειρική για την ομάδα του Κλοπ!

Με το... καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, η κίνηση-ματ του Γερμανού τεχνικού να βάλει στο παιχνίδι τον Οριζί, ο οποίος δίνει άλλη πνοή στην επίθεση της ομάδας, αποδείχτηκε καθοριστική για την έκβαση του αγώνα.

Ο Μανέ στο 47' έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Χέντερσον πήγε στην μπάλα αλλά ο Μασεράνο την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0!


Στιγμές αργότερα, ο νεαρός Στιούαρτ έκλεψε στον χώρο του κέντρου, βρήκε με ωραία κάθετη τον Οριζί και ο Βέλγος νίκησε με υποδειγματικό πλασέ τον Μπράβο για το 3-0 στο 48'! Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της Λίβερπουλ δε θα περίμενε τέτοιο ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος!

Η ώρα περνούσε και οι αλλαγές που έκανε ο Λουίς Ενρίκε δεν έδειχναν να βοηθούν ιδιαίτερα το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Όλα αυτά την ώρα που η Λίβερπουλ συνέχιζε να απειλεί την εστία του Μπράβο.


Μέχρι που, λίγο πριν το τέλος, ήρθε ο Γκρούγιτς και με μια πανέμορφη ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έγραψε το τελικό 4-0, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα, σε μια φανταστική βραδιά για τους κόκκινους στο Γουέμπλεϊ! Πολύ ωραία (τόσο σαν σκέψη όσο και σαν υλοποίηση) ήταν και η μπαλιά του Μάρκοβιτς προς τον νεαρό Σέρβο.

Σχόλιο


Πέρα από το ευρύ σκορ που θα έχει να θυμάται ο κόσμος, η απόδοση της ομάδας σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, ήταν εντυπωσιακή, και δίχως σκαμπανεβάσματα. Πάθος, ένταση, θέληση, όρεξη. Η Λίβερπουλ τα είχε όλα στον μέγιστο βαθμό, και έδωσε αρκετούς λόγους να θυμούνται αυτό το παιχνίδι!

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλαβάν, Μίλνερ (Μορένο 42'), Τσαν (Στιούαρτ 46'), Λαλάνα (Χέντερσον 46'), Βαϊνάλντουμ (Γκρούγιτς 73'), Μανέ (Μάρκοβιτς 72'), Κουτίνιο (Οριζί 46'), Φιρμίνο (Ίνγκς 73')
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Καμαρά, Μασεράνο, Ματιέ, Βιδάλ, Μπουσκέτς, Τουράν, Σουάρεθ, Μέσι, Μουνίρ, Σουάρεζ
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.