Κάτι έχουν οι τεσσάρες (Τέλος Καλοκαιρινής Προετοιμασίας)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Pre-season 2016/2017

Στο τελευταίο της φιλικό για τη φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία (και μία αμέσως μέρα μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα), η Λίβερπουλ, με πολλές αλλαγές στη διάταξή της, ηττήθηκε με 4-0 από τη Μάιντζ στη Γερμανία.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Άρσεναλ (Κυριακή 14/8, 18:00 - OTE Sport 7 HD) στο Emirates για την πρώτη αγωνιστική της Premier League.

Ο Κλοπ γύρισε στην... πρώτη του αγάπη ως αντίπαλος, αλλά η Μάιντζ δεν αστειεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τη Λίβερπουλ, η οποία αγωνίστηκε (όπως ήταν λογικό) με αρκετές αλλαγές, καθώς μία μέρα πριν, οι κόκκινοι είχαν αγωνιστεί στο Λονδίνο, νικώντας με εντυπωσιακό τρόπο την Μπαρτσελόνα.

Τώρα πλέον, άπαντες είναι συγκεντρωμένοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, απέναντι στην Άρσεναλ, την Κυριακή.

Το ματς


Η Λίβερπουλ ξεκίνησε λίγο νευρικά το παιχνίδι, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μάλιστα, προηγήθηκαν νωρίς στο παιχνίδι. Ο Βαϊνάλντουμ ακούμπησε την μπάλα με το χέρι μες την περιοχή και η Μάιντζ κέρδισε το πέναλτι, με τον Μπροσίνσκι να ανοίγει το σκορ στο 15'.

Οι κόκκινοι απείλησαν στο 36' με τον Οριζί χωρίς όμως, να ανησυχήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα την ώρα που οι Γερμανοί μετά το γκολ, ανέβασαν ρυθμό και είχαν ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Κάτι που έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ντε Μπλάσις (που έχει περάσει κι από τον Αστέρα Τρίπολης) βρήκε ωραία τον Κόρδοβα ο οποίος νίκησε τον Μάννινγκερ για το 2-0.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, και σκόραραν ξανά με τον Μάλι στο 59' κάνοντας το 3-0, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Μούτο με κοντινή κεφαλιά στο 74'.

Σχόλιο


Αυτό το φιλικό, για να λέμε και την αλήθεια, δεν είχε και τόση σημασία, με την έννοια του ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αποτελεί σημείο κλειδί για να παρθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα, καθώς ο Κλοπ είχε αποφασίσει εξ αρχής να δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες.

Η σύνθεση της Λίβερπουλ

Μάνινγκερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (Ράνταλ 46'), Γουίσντομ, Ματίπ, Μορένο (Σαμ Χαρτ 61'), Τσαν (Στιούαρτ 46'), Χέντερσον (Βαϊνάλντουμ 74'), Γκρούγιτς (Ίνγκς 40'), Λαλάνα (Μπράναγκαν 46'), Γούντμπερν (Τόνι Γκόμεζ 46'), Οριζί (Φιρμίνο 74')
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.