Wijnaldum: "Αν παίζεις για την Liverpool οι προσδοκίες θα είναι πάντα εκεί"


O Gini Wijnaldum λέει ότι οι παίκτες της Liverpool πρέπει να μάθουν να συμβιβάζονται με μεγάλες προσδοκίες, καθώς προετοιμάζονται για την Premier League.

Οι κόκκινοι ξεκινούν την σεζόν στην έδρα της Arsenal την ερχόμενη Κυριακή, ένα άμεσο τεστ ενάντια σε μια ομάδα που θα έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την σεζόν 2016/17.

Η προετοιμασία της Liverpool ολοκληρώθηκε με την ήττα με 4-0 από την Mainz, η οποία ακολούθησε την νίκη επί της Barcelona με το ίδιο σκορ το Σάββατο στο Wembley. O Wijnaldum ξεκίνησε στο ένα παιχνίδι και μπήκε ως αλλαγή στο άλλο.

Ο Ολλανδός, η μεταγραφή των 25 εκατομμυρίων λιρών από την Newcastle, λέει ότι η ομάδα του Jurgen Klopp πρέπει να μπει στην σεζόν με αυτοπεποίθηση.

"Αν παίζεις για την Liverpool οι προσδοκίες θα είναι πάντα εκεί," δήλωσε ο Wijnaldum. "Πρέπει να το συνηθίσουμε.

"Είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Μετά το παιχνίδι στο Wembley περπατούσαμε τριγύρω για να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς. Αλλά μου είπαν ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί και στον τελικό του Europa League, που ήταν κατά 70% φίλοι της Liverpool. Έχουμε πολλούς υποστηρικτές, αληθινούς υποστηρικτές, που είναι πάντα στο πλάι της ομάδας.

"Θα προσπαθήσουμε και θα παίξουμε καλά, παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν παίζουμε για να εκπλήξουμε κόσμο. Παίζουμε για να κερδίζουμε αγώνες. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το πως σκέφτονται οι άνθρωποι, δεν εστιάζουμε στο να εκπλήσσουμε τους ανθρώπους, μόνο τα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε, τον τρόπο που προπονούμαστε και τον τρόπο που παίζουμε.

"Δεν πρέπει να σκέφτεσαι τον τίτλο. Πρέπει να σκέφτεσαι παιχνίδι με παιχνίδι. Μετά, στο τέλος της σεζόν θα ξέρεις που θα σταθείς. Δεν είναι καλό να κοιτάς τόσο μακριά."


Η άφιξη του Wijnaldum στο Anfield είναι σχεδιασμένη να ενισχύσει τον δυναμισμό και την απειλή για γκολ της ομάδας του Klopp. Και με τον Sadio Mane να λάμπει στο Wembley, ο 25χρονος πιστεύει ότι η Liverpool είναι έτοιμη να πάει στο Emirates το επόμενο Σαββατοκύριακο.

"Αυτό του είδους τα παιχνίδια σου δίνουν αυτοπεποίθηση, φυσικά, γιατί κερδίζεις έναν μεγάλο αντίπαλο," δήλωσε. "Αλλά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα το κάνουμε κόντρα στην Arsenal.

"Δεν είναι όλα τα ματς ίδια. Δοκιμάσαμε να βάλουμε μεγάλη πίεση και τέτοια πράγματα. Πρέπει να σιγουρευτούμε να το κάνουμε και απέναντι στην Arsenal.

"Την περασμένη σεζόν όταν έπαιξα κόντρα στην Liverpool, το στυλ παιχνιδιού δεν ήταν τόσο διαφορετικό. Είναι καινούριο για μένα. Ίσως πάρει χρόνο να το συνηθίσω.

"Προσπαθούμε να πιέζουμε ψηλά. Όλοι πρέπει να υπερασπίζονται όλους. Δεν μαρκάρεις μόνο έναν παίκτη. Είσαι υπεύθυνος για όλους."

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.