BREAKING: Σκέφτεται πώληση μέρους των μετοχών η FSG!



Eπιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Τα νέα ήρθαν, Reds, και είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. 




Η FSG λοιπόν, ενδέχεται να πουλήσει μέρος των μετοχών στο σωστό εταίρο, αν αυτός παρουσιαστεί, την ώρα που προσεγγίζεται από Κινέζους επενδυτές.

Η China Everbright, ένας όμιλος κρατικής ιδιοκτησίας, σκέφτεται σοβαρά να επενδύσει στη Liverpool, την οποία κοστολογεί στα 800 εκατομμύρια λίρες. Η FSG, σκέφτεται μια εμπορική/στρατηγική συνεργασία με κάποιον επενδυτικό οργανισμό, αν αυτό είναι να βοηθήσει την ομάδα να προχωρήσει, όχι όμως και να πουλήσει εντελώς τις μετοχές της.

Γι'αυτό το λόγο, δεν έχει προαναγγείλει κάποια πώληση, αλλά ούτε και έχει γίνει κάποια προσφορά. Η διαδικασία είναι ακόμα σε πρώιμα στάδια.




Οι διαπραγματεύσεις με την China Everbright θα γίνουν δια μέσου της Allen and Co., μια τράπεζα επενδύσεων με την οποία η FSG έχει πολύχρονη συνεργασία, και την έχει συμβουλέψει σε διάφορα οικονομικά ζητήματα. Έπειτα θα προταθεί μια σύσκεψη με την FSG, με επικεφαλής τον κύριο μέτοχο, John W. Henry.




O σύμβουλος της China Everbright, είναι η ιδιωτική εταιρία μετοχικού κεφαλαίου PCP Capital Partner, η οποία ιδρύθηκε από την Amanda Staveley. H Amanda Staveley έχει δουλέψει με την Dubai International, στις προσπάθειές της να αγοράσει τη Liverpool το 2008, αλλά και με τον Σείχη Mansour, στην αγορά της Manchester City.

H Εverbright, υποστηρίζεται οικονομικά από την CIC (China Investment Corporation), τα περιουσιακά στοιχεία της οποίας αγγίζουν τα 620 δισεκατομμύρια λίρες. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν το πόσο "σοβαροί παίχτες" είναι οι Κινέζοι.

Αν το deal απορριφθεί, η Everbright θα κοιτάξει να επενδύσει αλλού, και από τη στιγμή που η Κινέζικη κυβέρνηση θέλει να "εισβάλλει" στην Premier League, η FSG θα πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά αυτή την πρόταση, αν θέλει να καθιερώσει ξανά το σύλλογο στα ψηλά σαλόνια. 




Ο πρόεδρος της FSG, Mike Gordon, είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2015 ότι η FSG κοιτάζει για επενδυτικές προτάσεις:

"Νομίζω πως έχουμε ξεκαθαρίσει όλοι στην FSG, ότι είμαστε δημιουργικοί και τολμηροί στις εμπορικές μας δραστηριότητες, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε περισσότερα έσοδα, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν σε ό,τι χρειάζεται ώστε να κερδίζουμε τους αγώνες στο γήπεδο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτές οι συμφωνίες μπορεί να εμπεριέχουν σύνθετες διαπραγματεύσεις μέσα από ένα μεγάλο φάσμα ενδεχομένων, από ονομαστικά δικαιώματα και πακέτα φιλοξενίας, μέχρι και συνεργασίες με άλλους χορηγούς ή τελικές επενδύσεις."
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.