Klopp: "Αμύνθηκαν με μεγάλη καρδιά"


Η αποτυχία της Liverpool να μετουσιώσει την κυριαρχία της σε γκολ ήταν καταλυτική στην ήττα κόντρα στην Burnley, σύμφωνα με τον Jurgen Klopp.

Παρόλο που είχε 80,6% κατοχή και 26 προσπάθειες για γκολ, ήταν οι γηπεδούχοι που πήραν τους πόντους, χάρη στα γκολ των Vokes και Gray στο πρώτο ημίχρονο.

Ήταν η πρώτη ήττα στη σεζόν για την ομάδα του Klopp, που δεν κατάφερε να αναδημιουργήσει τα φονικά επιθετικά κατορθώματα που έφεραν την νίκη στην έδρα της Arsenal, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

"Η κατοχή ήταν αυτό που κάναμε καλά, αλλά στο τέλος πρέπει να την χρησιμοποιήσεις," είπε ο Γερμανός προπονητής στην συνέντευξη τύπου.

"Δεν επιτρέπεται να υποφέρεις κάτω από την ίδια σου την κατοχή, δεν βγάζει νόημα αυτό. Δεν είναι ότι δεν το θέλαμε. Έξι ή επτά φορές ο Phil ήταν μόνος του, στην κατάλληλη θέση για σουτ.

"Στην Αγγλία χρησιμοποιείτε την λέξη "κλινικός". Σε πολλές περιπτώσεις ήμασταν κλινικοί, αλλά ακόμα και τότε δεν σκοράραμε. Έτσι είναι και πρέπει να το αποδεχτούμε.

"Θα ξαναδώ το παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι δεν θα δω πολλές εκπλήξεις σε αυτό το ματς, τα είδα όλα. Όταν δεχτήκαμε το πρώτο γκολ, είχαμε πολύ χρόνο για να κερδίσουμε.

"Ακόμα και στο ημίχρονο ένιωσα ότι υπήρχε η πιθανότητα να το κάνουμε. Στις τελευταίες στιγμές, δεν ήμασταν εκεί που έπρεπε και αυτό ήταν μικρό κομμάτι του προβλήματος, στην περιοχή, γύρω από την περιοχή.

"Είδα κούρσες -πολύ καλές κούρσες-, ενώ κανείς δεν ήταν στην περιοχή. Είδα σουτ όταν η περιοχή ήταν γεμάτη.

"Το τάιμινγκ και οι αποφάσεις που πήραμε δεν ήταν καλές σήμερα. Μπορεί να φταίει το αποτέλεσμα και το πάθος του αντιπάλου, αλλά έτσι είναι."

H Liverpool ήταν μόνιμα στο μισό της Burnley στην μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους, αλλά καθαρές ευκαιρίες υπήρξαν ελάχιστες και δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να περάσουν την επίμονη άμυνα των Clarets.

Στην άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους, με τον Vokes να ναοίγει το σκορ μόλις μετά από δύο λεπτά και τον Gray να διπλασιάζει τα τέρματα στην αντεπίθεση.

Ο Klopp δήλωσε: "Μπορούμε να τελειώσουμε την ανάλυση γρήγορα και να πούμε «ΟΚ, χάσαμε 2-0, οπότε γιατί να θέλουμε να το συζητήσουμε; Ή ό,τι είδατε δεν είναι σημαντικό γιατί δεν επιτρέπεται να χάσεις εδώ 2-0.» Αλλά, φυσικά, δεν είναι ο τρόπος που το κάνω.

"Ήταν δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Χάσαμε τη μπάλα τις λάθος στιγμές, σε ανοιχτές στιγμές, σε αντεπίθεση και σε πίεση στην πίεση.

"Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν για να χτίσουμε αυτοπεποίθηση. Χάσαμε λίγο τάιμινγκ και υπομονή και όλα αυτά τα πράγματα.

"Δεν ήταν το καλύτερο τάιμινγκ σε επιθετικές καταστάσεις, καθόλου καλό πραγματικά. Υπήρξαν μια-δυο αντεπιθέσεις της Burnley, αυτό είναι.

"Χάσαμε ένα παιχνίδι, στο οποίο είχαμε και στα δύο ημίχρονα περίπου 80% κατοχή. Αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να παίξεις ποδόσφαιρο, είναι απόλυτα ΟΚ.

"Ειδικά οι δύο επιθετικοί της Burnley, o Vokes κι ο Gray, τα πήγαν πολύ καλά, δυνατά παιδιά. Οι υπόλοιποι αμύνθηκαν με μεγάλη καρδιά.

"Το σέβομαι, αλλά σε ένα παιχνίδι σαν αυτό συνήθως νικάμε, αν δεν κάνουμε λάθη τις λάθος στιγμές. Αλλά το κάναμε. Τώρα πρέπει να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα και να προχωρήσουμε."

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: liverpoolfc.com

Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.