Klopp: Ξέρω γιατί ο Guardiola και ο Conte ήρθαν να ανταγωνιστούν την Liverpool.


O Jurgen Klopp πιστεύει ότι κορυφαίοι προπονητές πηγαίνουν στην Αγγλία επειδή το να κερδίσει κανείς την Premier League είναι αυτή τη στιγμή "η μεγαλύτερη πρόκληση" στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αυτό το καλοκαίρι, έφερε τον Pep Guardiola στην Manchester City, τον Antonio Conte στην Chelsea, και φυσικά ήρθε και η μετακίνηση του Jose Mourinho στην Manchester United.

O Guardiola έκανε χατ-τρικ τίτλων με την Barcelona, προτού επαναλάβει το ίδιο κόλπο με την Bayern.

Παρομοίως, και ο Conte γιόρτασε 3 συνεχόμενους τίτλους στην Serie A με την Juventus, πριν αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Ιταλίας.

Ο Klopp είπε πως η ανταγωνιστική φύση της Premier League κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το να έχεις μια τέτοια επιτυχία στην Αγγλία.
"Πιστεύω πως όλοι αυτοί οι προπονητές είναι εδώ επειδή ο ανταγωνισμός το κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον," είπε ο Klopp.
"Αν είσαι 3 φορές στη σειρά πρωταθλητής στην Ισπανία, 3 φορές στη σειρά πρωταθλητής στην Γερμανία, κλπ, σκέφτεσαι: 'οκ, ας δοκιμάσω κάτι άλλο'.
"Αν ψάχνεις για τη μεγαλύτερη πρόκληση, τότε πρέπει να πας στην Αγγλία. Αυτή είναι η διαφορά, 100%. Δεν είναι ότι ήθελαν μια εύκολη δουλειά. Ήθελαν αυτό.
"Το να κερδίσεις τον τίτλο στην Αγγλία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση από όλες. Υπάρχουν οι περισσότερες ομάδες που μπορούν να το κάνουν.
"Δεν είναι εύκολο στη Γερμανία, όπου όλες οι ομάδες παίρνουν πόντους η μια από την άλλη. Αν θες να είσαι μπροστά από την Μπάγερν, πρέπει να κερδίσεις σε όλα τα άλλα παιχνίδια, και σε τουλάχιστον 1 εναντίον της. Αυτοί δεν χάνουν.
"Υπάρχουν μερικές ομάδες στην Αγγλία που τα τελευταία χρόνια παίζουν πάντα στο Champions League, αλλά κανείς δεν είναι ικανοποιημένος, επειδή μια άλλη ομάδα μπορεί να τα είχε πάει καλύτερα.
"Σε αυτή τη χώρα υπάρχει ένα διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας. Έχεις έναν αριθμό ομάδων που πιστεύουν ότι μπορούν να είναι νούμερο 1.
"Στη Γερμανία, υπάρχει μια ομάδα που πιστεύει πως πρέπει να είναι νούμερο 1, και μια ομάδα που πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι. Οι υπόλοιποι δεν ξέρω τι πιστεύουν."
Μετά την περσινή απογοητευτική 8η θέση, ο Klopp περιμένει αυτή τη φορά μια πολύ καλύτερη πορεία από την ομάδα.
Το αφεντικό των Κόκκινων είναι ευχαριστημένο με τις καλοκαιρινές προετοιμασίες, μετά τη σημαντική και προσεκτική εξέταση της ομάδας που κληρονόμησε.
"Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα αποτελέσουμε πρόκληση," πρόσθεσε.
"Θα παλέψουμε για τα πάντα. Σίγουρα αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να ψάξουμε για δικαιολογίες και να πούμε πράγματα όπως 'χρειάζομαι άλλον έναν χρόνο', και τέτοια.
"Θα δοκιμάσουμε τα πάντα 100% και θα δούμε τι θα γίνει.
"Χτίσαμε αυτή την ομάδα μόνο για να είναι επιτυχημένη, όχι για να λέμε ότι πρέπει να περιμένουμε.
"Αν ρωτήσεις τον Conte, θα σου πει ότι είμαστε μέσα. Εγώ λέω ότι είναι κι αυτοί μέσα, και όλοι λένε το ίδιο για την United, την City, την Tottenham, την Leicester ξανά, η Everton επίσης θα ξοδέψει πολλά λεφτά.
"Στο τέλος, μπορεί να υπάρξει μόνο ένας νικητής. Με ενδιαφέρει μόνο το τι κάνουμε εμείς.
"Αυτή τη στιγμή, είμαστε πραγματικά χωμένοι στη δουλειά. Είμαστε αρκετά απασχολημένοι με τις μεταγραφές, να φτιάξουμε ένα γκρουπ, να αφήσουμε μερικούς να φύγουν.
"Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο γκρουπ, παίκτες για διάφορες θέσεις. Χρειαζόμαστε προσαρμοστικούς παίκτες, ώστε να είμαστε αρκετά δυνατοί."

 Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.