Φεύγουμε από Αμερική, γεμάτοι (χρήσιμα) συμπεράσματα

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Pre-season 2016/2017

Στο τελευταίο της φιλικό επί αμερικανικού εδάφους, η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρόμα, που έδειξε έτοιμη για τη νέα σεζόν. Αρκετά αμυντικά κενά για την ομάδα του Κλοπ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Μπαρτσελόνα (Σάββατο 6/8, 19:15 - Novasports 1 HD) στο Wembley, στα πλαίσια του International Champions Cup.

Τη δεύτερη ήττα στην προετοιμασίας της γνώρισε η Λίβερπουλ. Η Ρόμα εντόπισε και εκμεταλλεύτηκε άριστα τα αμυντικά προβλήματα που παρουσίασε η ομάδα του Κλοπ.

Ο Μίλνερ χρησιμοποιήθηκε (ξανά) ως φουλ μπακ, ενώ ο Μορένο αποχώρησε, με τον Κλοπ να δηλώνει ότι δεν έχει κάτι το ανησυχυτικό.

Το ματς


Οι Ρωμαίοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι, απειλώντας την εστία των κόκκινων με τους Ελ Σαράουι (5') και Τζέκο (7', 11') να τεστάρουν τον Μάνινγκερ δίχως επιτυχία. Η Λίβερπουλ απάντησε στις ευκαιρίες της Ρόμα, με τον Ότζο να βρίσκει τον Στάριτζ αλλά το τσίμπημα του Άγγλου δεν ήταν αρκετό για να καταλήξει στα δίχτυα, και ο τερματοφύλακας της Ρόμα απομάκρυνε.

Οι παίκτης της Ρόμα όμως, συνέχισαν να πατούν στην περιοχή των κόκκινων και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 29' με ωραίο κατέβασμα και τελείωμα από το ημικύκλιο της περιοχής του Τζέκο!


Στο 33', ο Τσαν έκανε τη σέντρα για τον Στάριτζ αλλά ο δεύτερος νικήθηκε ξανά από τον Άλισον. Ωστόσο, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η ομάδα του Κλοπ ισοφάρισε. Ο Μίλνερ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Λόβρεν πήρε την κεφαλιά και ο Ότζο από κοντά έκανε το 1-1!

Στην επανάληψη, ο Κλοπ άλλαξε όλη την ομάδα, αφήνοντας μόνο τον Βαϊνάλντουμ στη θέση του. Άρα, στο ημίχρονο οι κόκκινοι έκαναν δέκα αλλαγές.

Η Λίβερπουλ μπήκε λίγο... μουδιασμένα στο γήπεδο, η άμυνα... τα έχανε σε μερικές περιπτώσεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ρόμα, και σκόραρε. Ο Φλορένζι έκανε τη σέντρα, ο Τζέκο έπιασε την κεφαλιά με τον Μινιολέ να διώχνει ενστικτωδώς αλλά στη συνέχεια ο Σαλάχ, έκανε από κοντά το 2-1 για τους Ρωμαίους στο 63'.

Σχόλιο

Σίγουρα το πρόβλημα που εντοπίστηκε στα μετόπισθεν, θα πρέπει να απαοσχολήσει τον Κλοπ, ο οποίος δεν είδε την ομάδα του να μετατρέπει την υπεροχή της σε φάσεις.

Η σύνθεση της Λίβερπουλ

Μάνιγκερ, Κλάιν, Λόβρεν, Κλαβάν, Μίλνερ, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Ότζο, Μανέ, Φιρμίνο, Στάριτζ

*Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν: Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γουίσντομ, Στιούαρτ, Μορένο (Ράνταλ), Μάρκοβιτς, Μπράναγκαν, Λαλάνα, Χέντερσον, Κουτίνιο, Ίνγκς

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jordan Henderson (@jhenderson) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.