Klopp: «Ο δανεισμός νεαρών παικτών μου φαίνεται πλέον λογικός»

Ο Jurgen Klopp δηλώνει θετικός στο ενδεχόμενο να δανείσει η Liverpool νεαρούς ποδοσφαιριστές, μόνο όμως αν εξασφαλιστεί η εξέλιξη του παιχνιδιού τους, από αυτές τις κινήσεις.


Όταν ο Γερμανός τεχνικός ανέλαβε τους «κόκκινους», δε μπορούσε να πιστέψει το γεγονός ότι η νέα του ομάδα είχε δανείσει 17 ποδοσφαιριστές σε άλλους συλλόγους, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο ασκείται πίεση στους νεαρούς παίκτες.

Τώρα όμως, 10 μήνες μετά, έχοντας κατανοήσει καλύτερα το Αγγλικό ποδόσφαιρο, αναθεωρεί, καθώς πιστεύει ότι ο δανεισμός νεαρών ποδοσφαιριστών, μπορεί να αποδειχτεί θετικός για αυτούς.

«Έχω μάθει πολλά τους τελευταίους μήνες για το Αγγλικό ποδόσφαιρο και για την νοοτροπία του. Στη Γερμανία, στην κατηγορία Κ19, υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις. Έχουν σημαντικά παιχνίδια, και οι οπαδοί παρακολουθούν είτε από κοντά, είτε από την τηλεόραση. Εδώ, τα παιχνίδια της Κ19 μοιάζουν σαν φιλικά. Καθόλου κόσμος. Είναι αρκετά διαφορετικά.»

Η Liverpool έχει μέχρι στιγμής δανείσει τους Ryan Kent (Barnsley), Jon Flanagan (Burnley), Ryan Fulton (Chesterfield), Adam Bogdan (Wigan), Allan Rodrigues De Souza (Hertha Berlin) and Danny Ward (Huddersfield), Lloyd Jones (Swindon), ενώ σύμφωνα με τον Klopp, δεν αποκλείεται την ίδια οδό να ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες της ομάδας.

«Δεν θέλω μια κατάσταση κατά την οποία θα στέλνω κάθε βδομάδα κάποιον σαν τον Ryan Kent στην δεύτερη μας ομάδα. Βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Δε θα είχε νόημα να τον κρατήσουμε στο roster, αλλά αυτός να παίζει στην δεύτερη ομάδα. Βρίσκεται σε μια ηλικία που πρέπει να δοκιμάσουμε τον δανεισμό του. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που ίσως φύγουν δανεικοί, αλλά δεν έχουν παρθεί τελικές αποφάσεις ακόμα.»

Ωστόσο, ο Klopp πιστεύει ότι η προοπτική της προσωρινής φυγής από την ομάδα, δεν είναι το ίδιο θετική για όλους τους νεαρούς παίκτες του roster.

«Αν θεωρείς ότι είναι καλύτερο να μείνεις και είσαι ακόμη πολύ μικρός, τότε καλύτερα να μη φύγεις. Πρέπει να βελτιώσουμε την προπόνησή μας και να δημιουργήσουμε κάποιες καταστάσεις, κατά τις οποίες αυτά τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν κάποια παιχνίδια στις διοργανώσεις.

«Πάντα πρέπει να έχουμε μια καλή ομάδα Κ23, καθώς οι καλοί παίκτες που αποφασίζουν να παραμείνουν, χρειάζονται και καλούς συμπαίκτες. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που ήταν κοντά στην πρώτη ομάδα, αλλά αποφασίσαμε ότι το καλύτερο για αυτούς ήταν να φύγουν δανεικοί.»


Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης

 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.