Lineker: ''Ο Klopp είναι μοναδικός σαν προπονητής και αυτό είναι που τον κάνει τόσο διασκεδαστικό''

Ο Gary Lineker μίλησε στο άρθρο του για τον προπονητή των Reds, Jürgen Klopp, τον οποίο επισκέφτηκε στο Melwood, και μόνο καλά είχε να πει για τον Γερμανό.














Δείτε παρακάτω την εκτίμηση του Gary Lineker για τον Kloppo...

Lineker

Φαίνεται σε μία εποχή όπου δεν βλέπεις και πολλές μεγάλες συνεντεύξεις, με έναν παίκτη ή έναν προπονητή, απλά υπάρχουν 'πειραγμένοι' ήχοι που διαρκούν 2-3 λεπτά, επειδή υπάρχει ένα τεκμήριο που όλοι οι άνθρωποι θέλουν να δουν πριν βαρεθούν και το απενεργοποιήσουν.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Οι περισσότεροι world - class προπονητές είναι πιο κλειστοί, αλλά ο Jürgen δεν είναι ότι ήταν μόνο χαρισματικός όταν μίλησα μαζί του, ήταν επίσης αρκετά ειλικρινής και ευθύς.

Μου μίλησε αρκετά ευγενικά για πολλά πράγματα, και ήταν πολύ ωραίο να γνωρίσω έναν προπονητή τόσο ανοικτό όσο ο Jürgen, ειδικά για κάποιον που δουλεύει πολύ.

Τα προπονητικά του προσόντα είναι πολύ ενδιαφέροντα και ήταν φοβερό να πάρω μία γεύση από εκείνον γύρω από το σκεπτικό του, επειδή μπορείς να πεις ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να πάρει το καλύτερο από τον καθένα.

Επίσης μου εξήγησε το ήθος των ομάδων του - όχι μόνο τον τρόπο που του αρέσει να παίζουν, αλλά και το σκεπτικό πίσω από αυτό. Αυτό μου έμεινε στο μυαλό.












Ένα από τα πρώτα πράγματα που είχε πει ο ίδιος όταν ανέλαβε τη Liverpool, ήταν ότι έπρεπε να μετατρέψει τους πάντες 'from doubters to believers' - μέσα και έξω από το γήπεδο - και η προσωπικότητά του παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο γιατί συμβαίνει αυτό.

Τα αποτελέσματα ήταν 'ανάμεικτα' και οι εμφανίσεις όχι σταθερές, αλλά νομίζω ότι βλέπεις μία σταδιακή βελτίωση καθώς η Liverpool σιγά σιγά γίνεται η δική του ομάδα.

Αυτό παίρνει χρόνο για κάθε προπονητή, ειδικά όταν παίζεις με διαφορετικό τρόπο από τον προκάτοχό σου, αλλά ένιωσα όταν βρέθηκα εκεί, ότι έχει τους οπαδούς της Liverpool από πίσω του, και αυτό φαίνεται και στα παιχνίδια.

Μιλώντας μαζί του, ξέρω ότι αντιλαμβάνεται την ιστορία και τις παραδόσεις της ομάδας, και σέβεται τα κατορθώματα των προηγούμενων προπονητών.

Είδαμε και στη Borrusia Dortmund, όπου κέρδισε δύο πρωταθλήματα και τους πήγε και σε έναν τελικό Champions League, ότι είναι ένας φοβερός προπονητής με πολύ καλό ρεκόρ. Αν τα βάλεις όλα αυτά μαζί, είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός.

Θα υπάρχουν πάντα ερωτήσεις όταν η Liverpool χάνει - όπως έγινε στην ήττα του Σαββάτου από τη Burnley - και κάποιοι οπαδοί μονίμως θα παραπονιούνται, αλλά το γενικό αίσθημα είναι ότι η Liverpool πηγαίνει στην σωστή κατεύθυνση με τον Klopp στον πάγκο.

Μπορώ να καταλάβω το γιατί. Είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ, ευχάριστος, και ξεκάθαρα πολύ έξυπνος επίσης.


Πηγή: BBC Sport
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης






































































































Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.