Tottenham 1 - 1 Liverpool - Βαθμολογίες Παιχτών: Εξαιρετικό ντεμπούτο για Matip!

Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Άλλος ένας αγώνας στον οποίο η ομάδα μας είχε το προβάδισμα αλλά δεν μπόρεσε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος. Αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, το πέναλτι του Milner έβαλε την Liverpool μπροστά στο σκορ, στο 77' όμως ο Rose ισοφάρισε σε 1-1.

Ας δούμε τις βαθμολογίες των παιχτών μας:




Simon Mignolet: Η βελτίωση του Mignolet με την μπάλα στα πόδια είναι εμφανής. Σωστές επεμβάσεις στα επικίνδυνα φάουλ των Eriksen και Lamela, εξαιρετικά αντανακλαστικά στην κοντινή κεφαλιά του Alderweireld, ψύχραιμος και μεστός στις μεταβιβάσεις του, αλλά.. για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Θα ήταν σκληρό να πει κανείς ότι έφταιγε για το γκολ που δέχτηκε, ωστόσο πολλοί θα πουν ότι ένας καλύτερος τερματοφύλακας θα είχε αντιδράσει πιο σωστά.

Βαθμολογία: 7/10




Nathaniel Clyne: Πολύ καλύτερα για τον Clyne από τον αγώνα με την Burnley. Σωστά overlaps βοήθησαν τον Mane από τη δεξιά μεριά, ενώ δεν αντιμετώπισε σχεδόν κανένα πρόβλημα αμυντικά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Στο γκολ της Tottenham δεν ήταν εκεί που έπρεπε, ωστόσο ήταν μια σειρά κακών αμυντικών αντιδράσεων από όλη την ομάδα. 

Βαθμολογία: 6.5/10

Dejan Lovren: Δεν είχε και το καλύτερο ξεκίνημα στο ματς. Αργός στις αντιδράσεις του σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο ανέκαμψε και πραγματοποίησε δύο πολύ σημαντικά τάκλιν στον Janssen. 

Βαθμολογία: 7/10
Joel Matip: Iδανικό ντεμπούτο για τον Καμερουνέζο αμυντικό. Δυνατός και αποφασιστικός στα μαρκαρίσματά του, με πολύ καλή τεχνική και μεταβιβάσεις, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας μας καθ'όλη τη διάρκεια του απογεύματος. Δυστυχώς μια κοντινή κεφαλιά προς τα πίσω που επιχείρησε, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Vorm.

Βαθμολογία: 8/10 (MOTM)




James Milner: Τον είδαμε να αντιμετωπίζει προβλήματα στον αγώνα με την Burnley, σήμερα όμως ήταν αρκετά ανεβασμένος. Σωστός αμυντικά, με καλές συνεργασίες στο επιθετικό κομμάτι, ήταν στους κορυφαίους της ομάδας μας. Ανταμείφθηκε πετυχαίνοντας γκολ, από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο γκολ της Tottenham βέβαια, έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης, θυμίζοντάς μας ότι θέλει ακόμα χρόνο για να προσαρμοστεί στην καινούρια του θέση.

Βαθμολογία: 7.5/10

Georginio Wijnaldum: Άλλη μια μέτρια εμφάνιση για τον Ολλανδό μέσο, που είναι από τις απογοητεύσεις της ομάδας μέχρι στιγμής. Πιο ανεβασμένος από τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά όχι όσο θα θέλαμε να είναι, είχε έναν αρκετά παθητικό ρόλο στο χώρο του κέντρου, με εκλάμψεις σε διάφορα χρονικά διαστήματα. Ίσως και να φταίει το γεγονός ότι η ομάδα μας έχει παίξει μόνο εκτός έδρας παιχνίδια στις 3 πρώτες αγωνιστικές. 

Βαθμολογία: 6/10

Adam Lallana: Συνεργάστηκε πολύ ωραία καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Roberto Firmino, είχε δύο εξαιρετικές κάθετες για τον Mane, πίεσε αρκετά, ωστόσο δεν επηρέασε το παιχνίδι όσο θα ήθελε και ο ίδιος. Τον είδαμε να οργανώνει με ωραίες ντρίπλες, τον είδαμε αντίστοιχα όμως και να χάνει την μπάλα στο χώρο του κέντρου, σε ένα σημείο του γηπέδου που θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Υποδείχθηκε οριακά σε θέση offside, στο ακυρωθέν γκολ του Mane. Περίοδος προσαρμογής στη νέα του θέση και για τον Lallana, από τον οποίο έχουμε δει και καλύτερα παιχνίδια.

Bαθμολογία: 6.5/10




Jordan Henderson: Πολλοί ήταν αυτοί που κατηγόρησαν τον Jordan Henderson για τις εμφανίσεις του στα προηγούμενα ματς. Πολλοί είπαν ότι δεν είναι 6αρι, βγήκε βίντεο με τα λάθη του κόντρα στην Burnley, ενώ οι συγκρίσεις με τον Gerrard δίνουν και παίρνουν. Ο Henderson έδωσε μια καλή απάντηση σε όλους αυτούς, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, γεμάτος ενέργεια, σωστή οργάνωση παιχνιδιού αλλά και βελτίωση στην άμυνα. Μελανό σημείο βέβαια, η τελευταία του μπαλιά στον Firmino, που στέρησε ίσως μια ευκαιρία για την ομάδα μας να πάρει το παιχνίδι στο 92'.

Βαθμολογία: 7/10




Sadio Mane: Ίσως ο καλύτερος παίχτης του πρώτου ημιχρόνου για την ομάδα μας. Έχει αυτό το στοιχείο που σπάνια το βρίσκεις σε παίχτη: Κάθε φορά που ακουμπάει την μπάλα, ξέρεις ότι κάτι καλό θα προκύψει. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα, πραγματοποιώντας πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις, ενώ φέρει ευθύνη και στο γκολ που δέχτηκε η ομάδα μας. Γλύτωσε σε 2 περιπτώσεις την αποβολή.

Βαθμολογία: 6.5/10




Philippe Coutinho: Πρόλαβε οριακά να είναι έτοιμος για το σημερινό αγώνα, και αυτό φάνηκε, καθώς ήταν εκτός κλίματος. Έχασε γκολ "πάρε-βάλε" από πάσα του Roberto Firmino, ενώ αστόχησε και σε δεύτερο τετ-α-τετ από πλεονεκτική θέση. Κακές επιλογές καθ'όλη τη διάρκεια του ματς, δε θύμισε σε τίποτα τον μικρό μάγο που όλοι ξέρουμε. Αντικαταστάθηκε.

Βαθμολογία: 5.5/10




Roberto Firmino: Αθόρυβος, αλλά άκρως αποτελεσματικός. Μπορεί να μη σκόραρε, ωστόσο κέρδισε το πέναλτι, έδωσε έτοιμο γκολ στον Coutinho, πίεσε αποτελεσματικά και ήταν μέσα στην ανάπτυξη πολλών φάσεων. Ο Klopp δείχνει να τον εμπιστεύεται στην κορυφή της επίθεσης στα μεγάλα ματς, και ο Firmino μέχρι στιγμής τον δικαιώνει.

Βαθμολογία: 7/10

Divock Origi (Στη θέση του Philippe Coutinho στο 67'): Μπήκε για να δώσει ταχύτητα και δύναμη στην επίθεση της ομάδας μας, ωστόσο φάνηκε να βρίσκεται εκτός κλίματος αγώνα.

Βαθμολογία: 5/10

Daniel Sturridge (Στη θέση του Sadio Mane στο 87'): Δεν πρόλαβε στα 6 λεπτά που αγωνίστηκε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

Βaθμολογία: -

Kevin Stewart (Στη θέση του Adam Lallana στο 93'): Αγωνίστηκε λιγότερο από μισό λεπτό.

Βaθμολογία: -




Jurgen Klopp: Ίδιο στήσιμο όπως στον αγώνα με την Arsenal, με δεδομένη την απουσία του Emre Can, παρέταξε την καλύτερη δυνατή 11αδα, με τον Firmino στην κορυφή και τον Sturridge στον πάγκο. Σίγουρα καλύτερη εμφάνιση από αυτή κόντρα στην Burnley, ωστόσο μια μεμονομένη αδράνεια στέρησε τη νίκη από τη Liverpool. Ίσως, έπρεπε να είχε μπει νωρίτερα ο Sturridge στο παιχνίδι, ωστόσο αν δεν είχε ισοφαρίσει η Tottenham, όλοι θα μιλούσαμε για ένα άρτιο κοουτσάρισμα.

Βαθμολογία: 7/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.