Mane: "Να σκοράρω πάνω από 15"



Μπορεί ο Sadio Mane στα πρώτα του βήματα ως παίκτης της Liverpool να έχει εντυπωσιάσει αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της επίθεσης, αλλά επιμένει ότι θα χαρεί να παίξει για τον Klopp σε οποιαδήποτε θέση.

Ο Σενεγαλέζος διεθνής έχει ταιριάξει στην ομάδα του Klopp από όταν ήρθε από την Southampton, και ο συνδυασμός της ταχύτητας και της απειλής για γκολ, προκάλεσε χάος κόντρα στην Barcelona το περασμένο Σάββατο.

Το πρώτο γκολ του 24χρονου άνοιξε το δρόμο για την νίκη με 4-0 της Liverpool κόντρα στους Ισπανούς γίγαντες στο Wembley και η εκπληκτική του εμφάνιση αναγνωρίστηκε με το επίσημο βραβείο του MVP.

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας ο Klopp χρησιμοποίησε τον Mane στο δεξί άκρο τις επίθεσης, αλλά το νούμερο 19 δεν θα είχε πρόβλημα να χρησιμοποιηθεί αλλού.

Όταν ρωτήθηκε για το ποια θεωρεί την καλύτερή του θέση, ο Mane δήλωσε: "Είμαι χαρούμενος όταν βοηθάω την ομάδα, όχι μόνο στα δεξιά. Μπορώ επίσης να παίξω αριστερά, ως δεκάρι ή επιθετικός, αλλά δεν έχει σημασία για μένα.

"Είμαι εδώ για την ομάδα, πάντα θα είμαι. Για μένα δεν είναι σημαντικό το που παίζω. Ελπίζω ότι θα επιτύχουμε."

Το υψηλό τέμπο της Liverpool, το παιχνίδι κόντρα στην Barca ενθουσίασε τον Klopp και άνοιξε την όρεξη για το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην Arsenal.

Ο Mane εξήγηση ότι το στυλ παιχνιδιού του Klopp έχει να κάνει με την ομαδικότητα κι όχι με την ατομική απόδοση.

"Αν θες να κερδίσεις πρέπει να αμυνθείς σαν ομάδα και εμείς πιέζουμε ψηλά. Πιστεύω ότι αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία μας, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε," πρόσθεσε.

"Αν αμύνεσαι σαν ομάδα, μετά είναι εύκολο να επιτεθείς. Αν πηγαίνεις μπροστά είναι πάντα εύκολο! Αν αμύνεσαι ως ομάδα, είναι εύκολο να επιτίθεσαι σαν ομάδα.

"Είναι ξεκάθαρο για όλους, για κάθε επιθετικό, ότι πρέπει επίσης να αμύνεται. Είμαι χαρούμενος με αυτό και προσπαθώ να το κάνω."

Ο Mane σκόραρε 15 φορές σε όλες τις διοργανώσεις με την Southampton την περασμένη σεζόν κι όταν ρωτήθηκε για τους στόχους του την πρώτη χρονιά του ως παίκτης της Liverpool, η απάντηση ήταν αδιαμφισβήτητη.

"Να σκοράρω πάνω από 15."

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.