Γεια σας, είμαι ο Roberto Firmino και είμαι cool τύπος

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης

Είναι άνετος, είναι γλεντζές, είναι λίγο στον κόσμο του, δεν είναι μπαλαδόφατσα, αλλά δεν πειράζει, είναι μπαλαδόρος, και είναι και ψύχραιμος. Είναι ο "Bobby" Firmino! 

Ο Roberto Firmino είναι από τους πιο cool τύπους που έχουμε δει στη Liverpool τα τελευταία χρόνια. Είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τι ακριβώς συμβαίνει στον κόσμο του, ωστόσο ό,τι κι αν είναι αυτό, είναι σίγουρα ωραίο. 

Γιατί το λέω όμως αυτό; Μήπως για τα άθλια κουρέματα του; Εκείνο το κίτρινο, που ευτυχώς απέσυρε γρήγορα ή το ηλίθιο κοτσιδάκι του; Θα μπορούσε, αλλά όχι. 

Θα μπορούσε γιατί θέλει να είσαι πολύ cool για να κυκλοφορείς δίπλα σε τέτοια γυναίκα με τέτοια κουρέματα, ενώ ήδη εκ γενετής μοιάζεις και σαν Βραζιλιάνος με ρίζες από το Hong Kong. Αλλά όχι. 

Μήπως για το λιτό του ντύσιμο; Ίσως, αλλά όχι. Ίσως, γιατί δεν είδαμε πουθενά αλλού κόκκινη εσπαντρίγια, αλλά όχι. 

Μήπως το λέω για το ανεπανάληπτο tattoo στο στήθος του; Θα μπορούσε, πάλι όμως όχι. Θα μπορούσε γιατί πρέπει να σου αρέσει πολύ ο κόσμος σου, για να κάνεις τατουάζ στα ελληνικά από το google translate. Δεν σε νοιάζει ρε παιδί μου! Απλά μην έρθεις διακοπές στην Ελλάδα γιατί θα σε βλέπουν και θα γελάνε, και όχι για τις εσπαντρίγιες. 





Τι  είναι αυτό που κάνει τον Roberto Firmino τόσο cool λοιπόν; Φυσικά, η ψυχραιμία του εντός των τεσσάρων γραμμών. Είναι βαρύς ή γρήγορος; Έχει καλή ή κακή συναρμογή; Δεν μπορείς να το καταλάβεις και ο ίδιος, με τις εμφανίσεις του, δεν προτίθεται να απαντήσει στις απορίες μας. Ένα είναι σίγουρο: ο Bobby είναι ψυχρός εκτελεστής. Απλός, cool και τέλος. 

Κάνει την κάθετη κίνηση, ο Milner του περνάει την μπάλα, και με ένα κοντρόλ, δύο βήματα και πλασέ στην αντίθετη γωνία, έχει βάλει γκολ. Το κάνει να φαίνεται τόσο απλό. Εξαιρετική first touch, σωστός διασκελισμός και κλινικό, αργό (αλλά δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω) τελείωμα για το 1-0 κόντρα στη Leicester. 

Καλύτερος από τον Sturridge, όταν τον πέρασε ο Klopp στην αιχμή της επίθεσης, ο Firmino έχει καλή συνεργασία με όλους και παίζει απλά και έξυπνα. Η Liverpool ξεχύνεται στην αντεπίθεση, ο Mane περνά τον Schmeichel και δίνει την μπάλα στον Bobby. Αμέσως μαζεύονται πάνω του 4 αμυντικοί. Άγχος; Καθόλου. Κοντρόλ απλό και 4-1 με πάσα προς την εστία. Τέλος.
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.