Lallana: "Ο αγώνας με τη Leicester έθεσε τις βάσεις για το Anfield που θέλουμε"


O Adam Lallana πιστεύει πως η εμφατική νίκη της Liverpool με 4-1 επί της Leicester City στο ανανεωμένο Anfield έθεσε τις βάσεις για το είδος των εμφανίσεων που πρέπει να κάνουν πάντα στην έδρα τους αυτή τη σεζόν.
Τη μέρα που το νέο Main Stand φιλοξένησε το πρώτο του αγώνα, με περίπου 54,000 άτομα μέσα στο γήπεδο, οι Κόκκινοι ήταν σε ακαταμάχητη φόρμα, καθώς έκαναν ολοκληρωτικά στην άκρη τους πρωταθλητές.
Οι Roberto Firmino και Sadio Mane ήταν οι 2 πρώτοι σκόρερ στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά ο James Vardy μείωσε τη διαφορά λίγο πριν το ημίχρονο.
Ωστόσοι, φοβισμένοι από την προοπτική η Leicester να επανακάμψει και να αντεπιτεθεί, οι παίκτες της Liverpool ξαναμπήκαν στο παιχνίδι μετά τη διακοπή, με τους Lallana και Firmino να σημειώνουν τα 2 επόμενα και τελικά γκολ της ομάδας.
"Συνολικά σαν ομάδα πιστεύω πως ήμασταν εξαιρετικοί," είπε ο Lallana.
"Σημειώσαμε τα 2 πρώτα γκολ στην αρχή, αλλά τους αφήσαμε να μειώσουν, εξαιτίας δικού μας λάθους. Δεν ήταν κανενός το λάθος, και σαν ομάδα μάλλον δεν διαχειριστήκαμε όπως θα έπρεπε το παιχνίδι μετά το 2-0, και τους δώσαμε χώρο.
"Το είπαμε αυτό στη διακοπή, και νομίζω πως στο 2ο ημίχρονο ήμασταν και πάλι εξαιρετικοί, και βάλαμε τα γκολ στη σωστή στιγμή.
"Θέσαμε τις βάσεις για το πώς θέλουμε να είναι αυτή τη σεζόν στο Anfield."
Υπήρχαν 8,500 επιπλέον φανς της ομάδας μέσα στο γήπεδο, με το Anfield να καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό θεατών από τον Μάιο του 1977, χάρη στην ολοκλήρωση των κατασκευών του Main Stand.
Ο Lallana πρόσθεσε: "Εννοείται πως το νιώσαμε. Όλο το γήπεδο είχε διαφορετική αίσθηση - σχεδόν έκανε το χορτάρι να φαίνεται μεγαλύτερο σε κάποιες στιγμές. Είχε σίγουρα περισσότερες φωνές και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό σαν θετικό για τους εαυτούς μας, όσο θα προχωράει η χρονιά."
Ενθουσιασμένοι από την αυξανόμενη υποστήριξη, η Liverpool δοκίμασε την τύχη της στο αντίπαλο τέρμα 17 φορές.
Ο Lallana, ο Mane, ο Firmino και ο Daniel Sturridge, όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους, απείλησαν την άμυνα της Leicester πολλές φορές, όσο εξελισσόταν ο αγώνας.
"Είναι ωραία αίσθηση," είπε ο Άγγλος διεθνής, αναφερόμενος στη φύση του επιθετικού παιχνιδιού των Κόκκινων. "Έχουμε world-class παίκτες εκεί έξω, και άσχετα με τη θέση στην οποία είσαι, όσο δουλεύεις σκληρά για τους άλλους και δημιουργείς ευκαιρίες, όλα θα είναι καλά.
"Όλοι είχαν ευκαιρίες, όχι μόνο εγώ. Και ο Sadio, ο Firmino, ο Daniel - ο Hendo στο τέλος είχε μια πολύ καλή ευκαιρία. Υπήρχε ένα όμορφο κλίμα σαν ομάδα, το οποίο είναι ο στόχος μας, να είμαστε συνεχώς καλοί στην έδρα μας."
Παρά την κυριαρχία τους για μεγάλες περιόδους, το γκολ του Lallana αποδείχτηκε έγκαιρο, καθώς η Leicester προσπαθούσε να ισοφαρίσει.
"Το έπιασα 'γλυκά', " είπε. "Θυμάμαι τον Gini να το 'στρώνει' και σκέφτηκα ότι απλώς θα βάλω το πόδι μου. Ήταν ένα από αυτά, που τη στιγμή που το χτυπάς, ξέρεις ότι πρόκειται να πάει στα δίχτυα.

Gini είναι ο τύπος του παίκτη που φαίνεται να είναι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, αλλά αυτό δεν είναι σύμπτωση - είναι σημάδι καλού παίκτη, και γι' αυτό παίζει σε αυτή την ομάδα."

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.