Klopp: ''Τέτοιες εμφανίσεις περιμένω από την ομάδα μου''

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Liverpool απέναντι στην πρωταθλήτρια Leicester City, την οποία κέρδισε με 4-1 στο ανανεωμένο Anfield, είναι το επίπεδο που θέλει να βλέπει ο Jürgen Klopp από την ομάδα του σε κάθε παιχνίδι.















Οι Reds ανήλθαν στο ύψος των περιστάσεων, στην πρώτη εμφάνιση μπροστά στο κοινό του Anfield, με το νέο Main Stand, με συναρπαστικό τρόπο, παίρνοντας τους 3 βαθμούς χάρη σε 2 γκολ του Roberto Firmino, και τα γκολ των Adam Lallana και Sadio Mane.

Πέρα από το μικρό πισωγύρισμα από το γκολ του Jamie Vardy, οι παίκτες του Klopp άξιζαν 100% τη νίκη μετά από μία ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Και ο Γερμανός τεχνικός των Reds, θέλει τέτοιες εμφανίσεις, να γίνουν η σταθερά τη φετινή σεζόν, με τη Liverpool πλέον να έχει 7 βαθμούς μετά από 4 αγωνιστικές στην Premier League.

Διαβάστε παρακάτω τα όσα είπε ο Jürgen Klopp, μετά την εμφατική νίκη επί των περσινών πρωταθλητών...

Για την ομάδα του που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων...

Είναι μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή. Ήμασταν εδώ την Πέμπτη το βράδυ για την προπόνηση, επειδή νόμιζα ότι έκανε αίσθηση να δείξουμε το νέο Main Stand με τα αγόρια νωρίτερα, οπότε δεν είχαμε έρθει και δεν ήμασταν τόσο σοκαρισμένοι γιατί είναι πραγματικά τόσο διαφορετικό, είναι τόσο ωραίο, τόσο μεγάλο. Είμαστε όλοι ποδοσφαιρόφιλοι και όλοι αγαπάμε θαυμάσια γήπεδα. Ήταν πολύ καλό, αλλά ξέραμε ότι είχε μια δουλειά να κάνουμε σήμερα(σ.σ. χθες) και αυτό κάναμε, ενάντια σε μια δυνατή αντίπαλο.

Ήταν μια δίκαιη νίκη, ήμασταν σωματικά δυνατοί, ήμασταν σαφείς, ήμασταν σκληροί, ευέλικτοι, γρήγοροι, δημιουργικοί - όλα αυτά τα πράγματα. Σκοράραμε θαυμάσια γκολ ... και δεχθήκαμε ένα όχι και τόσο υπέροχο γκολ! Είχαμε λίγα λεπτά, όταν είδα τι μπορεί να συμβεί σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου - η West Ham ήταν 2-0 μέχρι σήμερα και έχασε 4-2, οπότε τέτοια πράγματα μπορούν να συμβούν, όχι μόνο εδώ. Στο ημίχρονο είπα στα αγόρια «Αυτή είναι η πρόκλησή μας», γιατί όταν είμαστε καλοί είμαστε πραγματικά καλοί.

Αυτή είναι η πρόκλησή μας, όχι μόνο σήμερα(σ.σ. χθες), για όλη τη σεζόν. Σήμερα(σ.σ. Χθες) είχαμε μια θαυμάσια ευκαιρία για να δείξουμε ότι [η ομάδα έχει μάθει έχει μάθει να επανέρχεται μέσα από δύσκολες στιγμές] και το κάναμε. Η Leicester είναι πραγματικά δύσκολη να παίξεις εναντίον της. Δεν είναι για το pressing, είναι για τις δεύτερες μπάλες.

Είναι τόσο συντονισμένοι - εκτός από έναν παίκτη που έπαιζε με τους πρωταθλητές τους από το προηγούμενο έτος. [Ήταν] πολύ δύσκολο, και δεν ήμασταν συντονισμένοι γιατί έπρεπε να αλλάξουμε μια πολύ αποφασιστική θέση χθες. Ίσως έχετε δει τον Dejan Lovren τριγύρω; Όμορφα! Ο ίδιος φαίνεται πραγματικά καλά! Δεν μπορεί να δει αυτή τη στιγμή, οπότε έτσι έπρεπε να φέρουμε τον Lucas. Εκείνος, βέβαια, είναι ένας θαυμάσιος χαρακτήρας, αλλά είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για έναν κεντρικό αμυντικό, ειδικά όταν δεν έχεις παίξει 500 παιχνίδια στη σειρά. Αλλά ήρθαμε μέσα από αυτό μαζί και στο τέλος ήταν περισσότερο από ότι αξίζαμε, θα έλεγα.
















Για τα στάνταρ των επιθετικών παικτών της ομάδας...

Είχαμε τουλάχιστον 30-35 λεπτά στην Arsenal που δεν είχα δει μέχρι τότε από εμάς, στο είδος των κινήσεων και στην ευθύτητα. Ήμασταν πραγματικά τόσο δυνατοί και γρήγοροι και σαφείς. Τι μπορώ να πω? Είχαμε τώρα δύο εβδομάδες και έχω γνωρίσει πολλούς από εσάς και ακούω σχεδόν σε κάθε ερώτηση λίγη αμφιβολία - είσαι σίγουρος; Όταν μιλήσαμε για τη μεταγραφική περίοδο - είστε σίγουρος; Δεν το λέω, αλλά μπορώ να το ακούσω, ακόμα και που δεν είμαι φυσικός ομιλητής. Είναι δουλειά μας να αποδείξουμε ότι είμαστε τόσο δυνατοί όσο νομίζω ότι είμαστε. Σήμερα(σ.σ. Χθες) δείξαμε σε λίγα λεπτά, φυσικά. Αλλά ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Δεν ενδιαφέρομαι για τη θέσπιση προτύπων έως ότου έχουμε φτάσει στο τελικό πρότυπο. Ήταν καλό και κυρίως αρκετά καλό για σήμερα(σ.σ. χθες). Πραγματικά αξίζαμε τους τρεις βαθμούς. Και τώρα την Παρασκευή, με την Chelsea, είναι λίγο πολύ σαφές ότι θα είναι μια πραγματική πρόκληση επίσης. Η Chelsea μαζί με τον Ιταλό μάνατζερ - δε δίνουν πολύ χώρο, είμαι αρκετά σίγουρος. Γι 'αυτό και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και θα είμαστε έτοιμοι.

Για την εμφάνιση των Sadio Mane και Roberto Firmino...

Αγαπώ αυτούς τους παίκτες. [Αλλά] τι γίνεται με τον Lallana; Τι γίνεται με τον Matip; Είμαι πραγματικά με την πλευρά των παικτών. Είμαι πραγματικά. Είμαι υπεύθυνος για τις κακές μας εμφανίσεις, και οι παίκτες είναι υπεύθυνοι για τις καλές εμφανίσεις μας. Αλλά δεν μου αρέσει πάρα πολύ μετά από ένα παιχνίδι, ο καθένας να μπορούσε να δει ότι ήταν καλό που μπορούμε να γιορτάσουμε σαν κάτι πραγματικά ξεχωριστό να συνέβη. Αυτό είναι αυτό που περιμένουν από εμάς. Αυτό που κάναμε σήμερα(σ.σ. χθες), αυτά είναι τα πράγματα που περιμένω. Πρέπει να το δείχνουμε και θα δούμε πόσο συχνά μπορούμε να το δείξουμε, αλλά γιατί θα πρέπει να σκεφτούμε το απόλυτο πρότυπο μας ή τα αρνητικά πράγματα; Αυτό το πρωτάθλημα είναι τόσο δυνατό, τόσο απίστευτα ισχυρό και ανταγωνιστικό και θα πρέπει να είσαι εκεί κάθε μέρα.

Σήμερα(σ.σ. Χθες) ήμασταν καλοί. Ο Phil [Coutinho] δεν ξεκίνησε, ο Divock Origi δεν μπήκε, υπήρχαν κάποιοι παίκτες τραυματίες, αλλά ήταν ακόμα μια καλή ομαδική απόδοση, οπότε αυτά είναι τα καλά νέα, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε αυτό και πρέπει να αποδίδουμε. Πρέπει να έχουμε ατμόσφαιρες όπως αυτή, όχι μόνο όταν είναι οι πρωταθλητές και εμείς σκοράρουμε τέσσερα γκολ. Αυτό που έχουμε να κάνουμε στη φετινή χρονιά [είναι] να δημιουργήσουμε τη δική μας ατμόσφαιρα για μας και κανείς άλλος. Όταν μιλάω για αυτό, έχω να πω, επειδή δεν έχω καμία ιδέα για το ποιον θα μπορούσα να το πω, σας παρακαλώ να μην τραγουδάτε το όνομά μου πριν αποφασιστεί το παιχνίδι. Αμέσως όταν το Kop άρχισε να τραγουδά «Jürgen Klopp», αυτοί [Leicester] ήταν μόνοι τους μπροστά σε τετ-α-τετ με τον Simon Mignolet. Είναι λίγο σαν γιορτάζουμε πριν καν σκοράρουμε. Δεν παίζω, αλλά αν μου αρέσει, είναι ωραίο - μου αρέσουν όλα. Αλλά σας παρακαλώ να μην τραγουδάτε το όνομά μου πριν αποφασιστεί το παιχνίδι. Ήταν το ίδιο με την Arsenal. Είναι κάτι που εξαρτάται από το άλλο - αυτό είναι ωραίο, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Θα ήταν πολύ ωραίο αν θα μπορούσε να σταματήσει αυτό.




Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης





















Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.