Ο Τοm Werner μιλάει για την πιθανή πώληση της LFC, και την επέκταση του Main Stand



Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Ο πρόεδρος της FSG, Tom Werner επιμένει πως η Liverpool FC δεν είναι προς πώληση. Ο Werner έδιωξε τις θεωρίες που γίνονται την τελευταία περίοδο πως η FSG συνομιλεί με Κινέζους επενδυτές ως προς πρόταση ενός δισεκατομμυρίου λιρών, τονίζοντας πως "Ο Σύλλογος δεν είναι προς πώληση".

"Το έχω πει ξανά και ξανά. Το είπα τις προηγούμενες μέρες, το λέω και σήμερα, δεν ξέρω πόσο περισσότερο χρειάζεται να το τονίσω. Δεν κάνουμε καμία διαπραγμάτευση.", είπε ο Werner.

Η FSG ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, μετά και τα εγκαίνια του ανανεωμένου Main Stand. H επέκταση του, αναμένεται να επιφέρει κέρδη 25 εκατομμυρίων λιρών ετησίως. Σήμερα, ο Werner θα είναι εκεί, στις θέσεις των επισήμων, μαζί με τον John W. Henry και τον Mike Gordon, καθώς η επέκταση του Anfield ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα για την FSG.



"Συνειδητοποιούμε πως ήταν μια μεγάλη πρόκληση, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλο το σύλλογο, ώστε να παραμένει ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο. Πιστεύουμε πως ήταν σημαντικό να επεκτείνουμε αυτές τις εξαιρετικές υποδομές που υπάρχουν εδώ, παρά να ξεκινήσουμε από την αρχή. Η πρόκληση του να αποκτήσεις κάθε ξεχωριστή ιδιοκτησία και να κάνεις οικονομικές ετοιμασίες με κάθε ιδιοκτήτη - ναι, αυτό ήταν μια μεγάλη πρόκληση, αλλά γνωρίζαμε πως ήταν απαραίτητο ώστε να προχωρήσει η επέκταση. Μπορείτε να το δείτε μόνο και μόνο περπατώντας γύρω γύρω. Μόνο καλό θα κάνει στην ατμόσφαιρα του Anfield. Είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι.", συνέχισε.



"Είχαμε πολύ μεγάλη υποστήριξη, και από το Δήμαρχο, Joe Anderson, και από το Συμβούλιο της πόλης, αλλά και από το Your Hosting Group. Είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με εμάς, με την ιδιοκτησία, αλλά με τους φιλάθλους. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το παιχνίδι. Όλοι ξέρουμε πως το Anfield ήταν ένα κάστρο, και πόσο φοβισμένοι ήταν οι αντίπαλοι όταν αγωνίζονταν εδώ. Με τη Leicester, θέλω να δω ακριβώς αυτό. Θέλω να τους δω να φοβούνται, και με τις 8.500 επιπλέον θέσεις, νομίζω ότι θα φτιάξουμε μια ακόμα περισσότερο μοναδική ατμόσφαιρα.¨, είπε τελειώνοντας. 

Ο εκτελεστικός διευθυντής και χρόνια φίλαθλος της Liverpool, Ian Ayre, δήλωσε πως υπήρχαν στιγμές που δεν πίστευε πως η επέκταση μπορούσε να πραγματοποιηθεί:



"Eίμαι εδώ πολλά χρόνια, και υπήρχαν στιγμές που πίστευα πως αυτές οι μέρες δε θα έρθουν ποτέ. Όσο το περνούσαμε όλο αυτό, το σημαντικό ήταν πως μέναμε ρεαλιστές. Αυτό μας βοήθησε να πετύχουμε το στόχο μας. Δεν είπαμε ποτέ ότι ξεκινήσαμε τις κατασκευές, μέχρι να είμαστε απόλυτα σίγουροι. Χρειαζόμασταν σωστό μοντέλο χρηματοδότησης, σωστό οικονομικό μοντέλο, σωστό σχεδιασμό, την αγορά όλων των κατοικιών. Σε κάθε φάση του σχεδίου, ποτέ δεν υποσχεθήκαμε κάτι που δεν μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία της κατασκευής, έπρεπε να ολοκληρωθεί. Είδα ένα βίντεο το καλοκαίρι που κατέβηκε το στέγαστρο και το τούνελ μετακινήθηκε. Ήταν αυτές οι ξάγρυπνες νύχτες, που απλά δεν μπορείς να σκεφτείς πως θα τελειώσει σε 2 με 3 μήνες, δεδομένου το πώς ήταν εκείνη την ώρα. Είναι μια φανταστική προσθήκη σε ένα ήδη εκπληκτικό στάδιο.", δήλωσε ο Ayre.

Nα θυμίζουμε, πως σήμερα στις 19.30, η ομάδα μας θα παίξει τον πρώτο της επίσημο αγώνα στο ανανεωμένο Anfield, κόντρα στη Leicester.

Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.