Άιρ: Ο Κλοπ είναι ο ιδανικός άνθρωπος για τη Λίβερπουλ!

 Το εγκώμιο του Γιούργκεν Κλοπ έπλεξε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ίαν Άιρ, και με αφορμή την συμβολή του Γερμανού στην μεταμόρφωση της ομάδας προς το καλύτερο, τον χαρακτήρισε "ιδανικό" για την θέση.

Παραμονή της πρώτης επετείου του Κλοπ στον πάγκο της ομάδας, ο Άιρ αναλύει τον πρώτο χρόνο του Γερμανού στην ομάδα και εξηγεί τι τον κάνει κατάλληλο για τη θέση του προπονητή της ομάδας.

"Μόνο το μέλλον γνωρίζει τι θα γίνει στο γήπεδο, όμως δεν πιστεύω πως υπάρχει καλύτερος χαρακτήρας από τον Κλοπ για την ομάδα. Βλέποντας το πράγμα να εξελίσσεται καλά είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση για μένα."

"Είναι μια τεράστια δοκιμασία και σίγουρα θα υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω, αλλά όσον αφορά το αν επιλέξαμε τον σωστό άνθρωπο για τη δουλειά, δεν τίθεται αμφιβολία. Είναι το μόνο σίγουρο."

Η θέληση του Κλοπ να μεταδώσει στην ομάδα πίστη και εμπιστοσύνη γύρω του ήταν εκεί από την πρώτη του μέρα στο Άνφιλντ.

"Η εξωτερική εικόνα μπορεί να επικεντρώνεται κυρίως στην ενέργεια και την εκφραστικότητα του Γιούργκεν, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ αφοσιωμένος τύπος που αξιολογεί και την ενέργεια των υπολοίπων."

"Έτσι κάποιος όπως ο βοηθός Ζέλικο Μπούβατς έχει σημαντικό λόγο σε όσα κάνουμε και -ανεξάρτητα από το αν είμαι εγώ, το προπονητικό τιμ, οι σκάουτερς ή το τμήμα διαφήμισης- ο Γιούργκεν είναι πάντα ένας καλός ακροατής."

"Δεν είναι αλήθεια να πούμε ότι επενδύσαμε τα πάντα πάνω του. Είναι απίστευτα συνεργάσιμος. Είναι πάντα έτοιμος για διάλογο. Θα πει το κομμάτι του και θα ακούσει το δικό σου, κι έτσι θα έπρεπε να είναι, είναι ενήλικας και έτοιμος να αποδεχθεί πως δεν γίνεται όλα να πηγαίνουν όπως τα θέλει."

"Όταν έρχεσαι σε έναν σύλλογο από μια άλλη χώρα κι ένα άλλο πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο να σε αποδεχτούν. Το να έχει τόσους ανθρώπους πίσω του να τον στηρίζουν είναι μια σπουδαία επιβεβαίωση για το τι άνθρωπος είναι."


Εκτός του Άιρ, για τον Κλοπ μίλησε κι ο προπονητής της πρώτης ομάδας, Πεπ Λάιντερς:

"Η δύναμη του χαρακτήρα του είναι συσσωρευμένη. Σε στιγμές που χρειάζεσαι κάποιον να ηγηθεί, ο Γιούργκεν δείχνει τον δρόμο. Ένα παράδειγμα ήταν το εκτός έδρας με την Βιγιαρεάλ πέρσι που χάσαμε στο τελευταίο λεπτό."

"Όλη η ομάδα ήταν απογοητευμένη και έκπληκτη. Την στιγμή που ο Γιούργκεν επέστρεψε στα αποδυτήρια όλα άλλαξαν μέσα σε 5 λεπτά. Όλοι ήξεραν πως στο Άνφιλντ θα τους επιτιθέμεθα όπως δεν τους είχαν ξαναεπιτεθεί ποτέ."

Η συνέχεια γνωστή σε όλους μας...

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.