Ζώντας στην Εποχή του Heavy Metal Football

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
9η αγων. Premier League

Έχοντας το πόδι πατημένο στο γκάζι από την αρχή, η Λίβερπουλ (αν και κατάφερε πάλι να βάλει δύσκολα στον εαυτό της), επικράτησε με 2-1 της Γουέστ Μπρομ στο Άνφιλντ και σκαρφάλωσε (για την ώρα) στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Άρσεναλ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Τότεναμ (Τρίτη 25/10, 21:45) για τον γύρο των 16 του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Πήγε να μας λαχταρίσει πάλι αυτή η Λίβερπουλ.

Γνώριζε το 0-0 της Τότεναμ με τη Μπόρνμουθ, όπως γνώριζε και το 0-0 της Άρσεναλ με τη Μίντλεσμπρο. Ήξερε πως, αν κερδίσει, θα πιάσει τους κανονιέρηδες στην κορυφή και θα περιμένει ένα δώρο από τη Σαουθάμπτον για να παραμείνει εκεί.

Η Λίβερπουλ, χωρίς πολλά-πολλά, πέτυχε δύο γρήγορα γκολ, δημιουργούσε ευκαιρίες με τεράστια ευκολία, δέχτηκε την ισοφάριση (κόντρα στη ροή του παιχνιδιού), κάτι που την άγχωσε λίγο αλλά στο τέλος της ημέρας, το 2-1 επί της Γουέστ Μπρομ, την αφήνει - έστω και προσωρινά(;) - στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Άρσεναλ (η οποία υπερέχει λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων) στους 20 βαθμούς και περιμένει ένα... δωράκι από τη Σαουθάμπτον που αγωνίζεται σήμερα (15:30) με τη Σίτι στο Έτιχαντ.

Το ματς

Οι κόκκινοι ήξεραν ότι έπρεπε να ξεκινήσουν με το πόδι στο... γκάζι, κι έτσι έκαναν. Η ομάδα του Κλοπ είχε σταθερά την κατοχή υπέρ της και κυκλοφορούσε αρκετά την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Το ήθελαν οι κόκκινοι το γρήγορο γκολ. Το έβλεπες στις κινήσεις τους στον χώρο, στις γρήγορες και άμεσες πάσες. Κι όταν κάτι το θέλεις πολύ (κι όταν το προσπαθείς κιόλας), το πετυχαίνεις.


Σε μια φάση για... σεμινάριο, ο Μίλνερ βρήκε τον Τσαν (με την μαγική ενέργεια του Κουτίνιο να πάρει πάνω του δύο παίκτες αφήνοντας πολύ χώρο στον Γερμανό), αυτός τον Φιρμίνο, κι ο Βραζιλιάνος με τη μία βρήκε με σέντρα τον Μανέ μέσα στην περιοχή, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Φόστερ και έκανε το 1-0 στο 20'!

Το γκολ του Σενεγαλέζου έδωσε... φτερά στη Λίβερπουλ, η οποία δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να φέρει (ακόμα περισσότερο) το παιχνίδι στα μέτρα της, την ώρα που η Γουέστ Μπρομ παρουσίαζε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας.


Η πίεση των κόκκινων ολοένα και αυξανόταν, και το δεύτερο γκολ ήταν... προ πυλών. Και δεν άργησε ιδιαίτερα. Μετά από κακή απομάκρυνση του Φόστερ, ο Μανέ βρήκε τον Κουτίνιο μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος... άδειασε δύο αντιπάλους και έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Φόστερ κάνοντας το 2-0 στο 35'! So far, so good για την ομάδα του Κλοπ, η οποία υπερτερούσε σε κάθε τομέα έναντι της Γουέστ Μπρομ στο γήπεδο.


Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν κάπως στην αρχή αλλά η Λίβερπουλ κυκλοφορούσε την μπάλα χωρίς πρόβλημα. Και δεν κυκλοφορούσε απλά την μπάλα, αλλά δημιουργούσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, χωρίς να μετουσιώσει καμία σε γκολ. Ο Φόστερ είπε όχι σε Φιρμίνο (57') και Λόβρεν (58'), ενώ το πλασέ του Τσαν σταμάτησε στον Όλσεν (66').

Κι όταν, φυσικά, δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που δημιουργείς, έρχεται ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και σε... ταρακουνά. Μετά από κόρνερ, ο ΜακΌλεϊ βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, κατάφερε να κατεβάσει γρήγορα την μπάλα και έκανε το 2-1 στο 81', βάζοντας φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο που απέμενε.

Η Λίβερπουλ κατάφερε να... αγχώσει τον εαυτό της μετά το γκολ του ΜακΌλεϊ. Ο Φόστερ σταμάτησε τον Φιρμίνο στο 84' ενώ ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Κουτίνιο πέρασε άουτ. Η Γουεστ Μπρομ ήθελε την ισοφάριση αλλά μάταια την έψαχνε, με το 2-1 να παραμένει ως το τέλος.

Σχόλιο


Η ομάδα του Κλοπ είχε ένα αρκετά παραγωγικό διάστημα (με δύο γκολ και αρκετές ευκαιρίες), στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε υπερβολικά χαλαρή, παραλίγο να το πληρώσει αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Γενικότερα, ένας μονόλογος για τους κόκκινους ήταν το παιχνίδι, θα μπορούσαν εύκολα να είχαν σημειωθεί και άλλα γκολ. Η χαλαρότητα και οι καίριες επεμβάσεις του Φόστερ κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Τσαν, Χέντερσον, Λαλάνα (Βαϊνάλντουμ 79'), Μανέ (Οριζί 91'), Φιρμίνο, Κουτίνιο (Λούκας 88')
Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ντόσον ΜακΌλεϊ, Όλσον, Νίομ, Φλέτσερ, Γιάκομπ (Μπεραντ 46'), Φίλιπς (Μόρισον 51'), ΜακΚλίν (Ρόμπσον-Κανού 65'), Τσαντλί, Ροντόν.





Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Roberto Firmino (@roberto_firmino) στις

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.