Klopp: "Ήταν συναρπαστικό μέχρι τέλους, αλλά το αξίζαμε!"


O Jürgen Klopp εξέφρασε την ευχαρίστησή του, βλέποντας τη Liverpool να έχει μια κυρίαρχη απόδοση, που οδήγησε στη νίκη της επί της West Bromwich Albion στο Anfield.
Τα γκολ των Sadio Mane και Philippe Coutinho στο πρώτο ημίχρονο έκαναν πρωτοπόρους τους Κόκκινους, πριν ο Gareth McAuley μειώσει σε 2-1, 9 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.
Αλλά η ομάδα του Klopp πήρε την νίκη που την οδηγεί στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, πίσω από την Arsenal, λόγω της διαφοράς τερμάτων.
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη τύπου του προπονητή, μετά το τέλος του αγώνα...
Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα μπορούσε να είναι πιο ‘άνετο’ το αποτέλεσμα για την Liverpool
Σε έναν ιδεατό κόσμο, πάντα κερδίζεις με 4-0 ή 5-0, και το κοινό μπορεί να φύγει λίγο νωρίτερα. Το αποψινό παιχνίδι είχε μια από τις καλύτερες ατμόσφαιρες που έχουμε ζήσει, επειδή ήταν συναρπαστικό μέχρι τέλους, με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, κι αυτές που δεν αξιοποιήσαμε. Στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή, είναι καλύτερα που κερδίσαμε μόνο με 2-1, αντί για 3-0 ή 4-0, που θα μπορούσε να είναι πιθανό – αλλά όλα καλά.
Σχετικά με το αν έχει ανησυχίες όσον αφορά την αμυντική λειτουργία…
Όχι. Βεβαίως, το να μην έχουμε clean sheet είναι κομμάτι του παιχνιδιού, δεν ξέρω. Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Πιστεύω πως άμυνα, πρώτα απ’ όλα, είναι να μην αφήνεις τον αντίπαλο να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, και δε θυμάμαι πολλές ευκαιρίες στα τελευταία παιχνίδια. Και όλες ήταν υπό πίεση, με μια τυχερή σέντρα ή κάτι τέτοιο. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού, το ξέρω αυτό, και βελτιωνόμαστε σε αυτό. Το γκολ που δεχτήκαμε ήταν κάπως τυχερό: υπήρχαν 7 παίκτες.. η μπαλιά ήταν εκπληκτική, δεν ήταν πολύ δυνατό, ούτε πολύ απαλό.. πάλευαν για τη μπάλα.. οι αμυντικοί έπεφταν κάτω.. ήταν πιο γρήγοροι, και σκόραραν. Ήταν μια φορά πιο γρήγοροι στη σκέψη από εμάς και δημιούργησαν γκολ από αυτό – έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν είχαν σκοράρει και δεύτερη φορά, θα το δεχόμουν – αλλά αυτό δε θα άλλαζε την άποψή μου για τον αγώνα, επειδή το να παίζεις ποδόσφαιρο κατά αυτόν τον τρόπο δεν είναι συνηθισμένο. Το να είμαστε υπομονετικοί, ζωηροί, συγκεντρωμένοι, επιθετικοί χωρίς να κάνουμε φάουλ – γιατί κάθε φάουλ είναι μια πιθανή απειλή, ακόμα κι αν είναι στο δικό τους μισό. Ήταν μια πραγματική πρόκληση για την ομάδα μου, και τα πήγαν εξαιρετικά.
Σχετικά με το να είναι 2οι στον πίνακα…
Έχουμε 20 βαθμούς. Δε μπορούσαμε να πάρουμε και περισσότερους σήμερα, οπότε είμαστε οκ. Για μένα, είναι πολύ δύσκολο να είσαι περίπου ικανοποιημένος με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά το 2-1 σε κρατάει περισσότερο σε εγρήγορση από το 4-0, έτσι είναι. Αυτή τη στιγμή, ίσως δεν είμαστε τόσο έμπειροι σε τέτοιες καταστάσεις για να μας είναι εύκολο. Αλλά δεν είναι εύκολο, είναι τόσο δύσκολο, τόσες πολλές ομάδες, τόσα πολλά παιχνίδια, είναι απίστευτο. Χρειάζεσαι τύχη, χρειάζεσαι όλους τους παίκτες σε φόρμα. Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με το γκολ που δεχτήκαμε απόψε, σε γενικές γραμμές θα προτιμούσα να μην σκοράρει κανείς εναντίον μας, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να μην τους αφήνουμε να δημιουργούν ευκαιρίες – αυτό είναι δύσκολο εναντίον μας αυτή τη στιγμή, γιατί σαν ομάδα έχουμε καλή αμυντική λειτουργία. Έχουμε ήδη βελτιωθεί και στα στημένα, και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτά.
Σχετικά με το τι θα είναι καθοριστικό στη διεκδίκηση του τίτλου, και ‘παράξενα’ αποτελέσματα στο πρωτάθλημα τη φετινή χρονιά…
Τι θα είναι καθοριστικό; Δε βρίσκομαι αρκετό καιρό σε αυτό το πρωτάθλημα, αλλά δεν είχα δει πολλά παράξενα αποτελέσματα ως τώρα. Χάσαμε από την Burnley, η Everton έχασε από την Burnley. Δεν έχουμε αγωνιστεί ενάντια στην Middlesbrough ως τώρα (που είχε ισοπαλία 0-0 με την Arsenal χθες), αλλά είδα λίγο τα στατιστικά, και είχαν αρκετές ευκαιρίες, με όχι πολλή κατοχή, οπότε αυτό σημαίνει πως είναι προφανώς καλοί στις αντεπιθέσεις, άρα αυτό είναι μια σπουδαία προειδοποίηση. Ως τώρα, δεν έχω δει καμία αδύναμη ομάδα στην Premier League, και αυτό σημαίνει πως πρέπει να δουλέψουμε. Άλλες ομάδες έχουν προβλήματα, κι εμείς θα έχουμε προβλήματα, αλλά δουλειά μας είναι να βρούμε λύσεις.
Σχετικά με το αν ο Steven Gerrard μπορεί μια μέρα να επιστρέψει στην Liverpool

O Steven Gerrard είναι πάντοτε παραπάνω από ευπρόσδεκτος στην Liverpool – δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο! Αλλά όσα έχουμε ήδη συζητήσει, ή όσα θα συζητήσουμε, παραμένουν σε αυτή την κατάσταση. Έτσι είναι ο Stevie, κι έτσι είμαι κι εγώ. Αλλά κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί για το αν υπάρχει θέση για τον Steven Gerrard. Όλα θα πάνε καλά, 100%.
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.