Οι Κόκκινοι είχαν πολλή περισσότερη κατοχή από τους αντιπάλους τους, αλλά δε μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις φάσεις που τους έχουν οδηγήσει στα 26 ως τώρα γκολ στη σεζόν.
Παρόλα αυτά, μόνο 2 εξαιρετικές αποκρούσεις από τον David de Gea στο 2ο ημίχρονο, στις προσπάθειες των Emre Can και Philippe Coutinho, αρκούσαν για να εμποδίσουν τους οικοδεσπότες από το να πάρουν και τους 3 πόντους, σε μια δύσκολη μονομαχία.
Στη συνέχεια, ο Klopp μίλησε στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη τύπου, και ανέφερε πως η ομάδα του έπρεπε να αξιοποιήσει περισσότερο την κατοχή μπάλας.
Σχετικά με την γενική του άποψη για το παιχνίδι είπε…
Το παιχνίδι ήταν, από το 1ο δευτερόλεπτο, πολύ πυρετώδες, και αυτό ίσως ήταν αυτό που ήθελε η United, και αυτό που δεν θέλαμε εμείς, οπότε είχαν λίγο μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Αλλά, αυτό μπορεί να συμβεί στην αρχή, επειδή δεν έχεις πάντα επιρροή από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, όμως στη συνέχεια πρέπει να βρεις έναν τρόπο να το "γυρίσεις" εκεί που θες.
Χάσαμε την υπομονή μας υπερβολικά νωρίς, αυτό ήταν το πρώτο πρόβλημα, και ύστερα το passing game μας δεν ήταν πλέον καλό. Είχαμε 65% κατοχή, αλλά πρέπει να κάνεις καλύτερα πράγματα όταν έχεις τη μπάλα. Δεν περίμενα πριν το παιχνίδι ότι θα έχουμε 10 ή 15 ευκαιρίες, αλλά στο 1ο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει - με 2 καλύτερες πάσες - δυο 100% καλές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν κάναμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, τις είχαμε, αλλά ο De Gea είχε ζεσταθεί και έκανε καταπληκτικές αποκρούσεις. Είχαν την ευκαιρία τους με τον Ibrahimovic, ο οποίος συνήθως σκοράρει θα έλεγα.
Στο 2ο ημίχρονο, ίσως αξίζαμε τη νίκη στο τέλος, αλλά τα καλά νέα είναι ότι πήραμε 1 πόντο και δε δεχτήκαμε γκολ - τίποτα άλλο. Μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα, πρέπει να τα πάμε πολύ καλύτερα, και πρέπει να μαθαίνουμε από τέτοια παιχνίδια - όταν ο αντίπαλος δημιουργεί στο χορτάρι μια ατμόσφαιρα σαν αυτή, πρέπει να παραμείνεις χαλαρός.
Ήθελαν να μας κυνηγήσουν σε ένας-με-έναν καταστάσεις, και τότε χρειάζεσαι πιο ήπιες κινήσεις, να πας από δω, από εκεί, να πας την μπάλα εκεί, και μετά χρειάζεσαι μόνο 50 εκατοστά ή κάτι τέτοιο για να πάρεις το πλεονέκτημα. Είχαμε αυτές τις ευκαιρίες, αλλά ακόμα κι όταν είχαμε την κατοχή στο 1ο και 2ο τρίτο του γηπέδου, στο 3ο κομμάτι χάναμε απευθείας την υπομονή μας. Ήταν κάπως 'τώρα, δώσ'την στον Daniel', και φυσικά ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για έναν striker - ο τρόπος παιχνιδιού μας απόψε, δεν ήταν εύκολο να τον απολαύσει ένας striker.
Υπήρξε μια κατάσταση στο 1ο ημίχρονο, όταν ο Phil έκανε ένα απίστευτο τρέξιμο, και ήθελε να πασάρει στον Daniel στην περιοχή, αλλά ο Millie ήταν εντελώς ελεύθερος και θα μπορούσε να κάνει μια σέντρα από τη γραμμή, με 3-4 παίκτες στην περιοχή. Καταστάσεις σαν αυτή είναι ο λόγος για τον οποίο λέω ότι θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα, αλλά στο τέλος ήταν μια πολύ καλή αντιμετώπιση από την ομάδα μου. Δουλέψαμε ειλικρινά αρκετά σκληρά, και δοκιμάσαμε τα πάντα, απλώς με τα λάθος εργαλεία.
Σχετικά με την θετική επιρροή που είχε η είσοδος του Lallana…
Είναι ένας καλός παίκτης, επομένως δεν ήταν έκπληξη. Αλλά προπονήθηκε για 2 μέρες - ίσως θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει, δε ξέρω, ήταν πολύ κοντά. Ευχαριστώ το ιατρικό τμήμα, τους προπονητές φυσικής κατάστασης, επειδή έκαναν τρομερή δουλειά. Μετά από 2 μέρες προπόνησης, θα μπορούσε να παίξει, αλλά κανείς δεν ήξερε για πόσο. Όταν μπήκε, ήταν άπληστος, μετά από 12-13 μέρες, να ξανανιώσει τη μπάλα.
Σχετικά με το αν η ταμπέλα 'φαβορί' πριν τον αγώνα επηρέασε την Liverpool...
Όχι. Ίσως είναι πολύ σημαντικό για τον υπόλοιπο κόσμο το τι γράφουν τα μίντια, αλλά για εμάς δεν είναι τόσο σημαντικό. Είμαστε αρκετά συχνά το φαβορί, έχουμε συνηθίσει να είμαστε το φαβορί, αλλά σήμερα κανείς δε το σκεφτόταν αυτό. Μπορούσατε να δείτε σε αυτό το παιχνίδι πως η United είναι λίγο πιο δυνατή από εμάς, όσον αφορά τη φυσική κατάσταση.
Όποιος μας έχει δει στη σεζόν ξέρει ότι έχουμε παίξει καλύτερα, αλλά δε μπορούσαμε να ξεφορτωθούμε τον πυρετώδη ρυθμό παιχνιδιού. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Θες να το χρησιμοποιήσεις στην άμυνά σου, αλλά όταν έχεις τη μπάλα, πρέπει να ηρεμείς αμέσως. Αυτό είναι που δεν κάναμε, οπότε σπαταλήσαμε αρκετή ενέργεια στο 1ο ημίχρονο - τρέξαμε πολύ παραπάνω απ' όσο χρειαζόταν, γιατί κάναμε τις λάθος πάσες. Έπρεπε να τρέξουμε πολύ εξαιτίας των κακών μας πασών.
Στο 2ο ημίχρονο, με πιο φρέσκα πόδια, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πολλά περισσότερα προβλήματα, αλλά δεν χρειάζεται να εκνευριζόμαστε, αυτές είναι οι πληροφορίες γι' αυτό το παιχνίδι. Μόνο ένας πόντος, αλλά πέρυσι χάσαμε από την Man United, οπότε αυτό είναι καλύτερο. Είναι καλό, αλλά μπορούμε και καλύτερα.
Σχετικά με το αν ο τρόπος παιχνιδιού της United ήταν 'κοπλιμέντο' για την Liverpool…
Είμαι σίγουρος πως το τελευταίο πράγμα που ήθελε να κάνει ο Jose Mourinho ήταν αυτό. Σκέφτηκε την 11αδα του, είδατε την 11αδα. Ήταν εμφανές ότι θα υπήρχαν πολλές ψηλές μπαλιές στο παιχνίδι, οπότε χρειαζόταν να πιέσουμε ψηλά, εξαιτίας των Smalling, Blind, Bailly. Όταν παίζουν τις μακρινές μπαλιές, είναι δύσκολο, και ο Fellaini είναι αμέσως στην τελευταία μας γραμμή, και ο Ibrahimovic είναι εκεί, όπως και ο Pogba. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αμυνθούμε, αλλά το κάναμε καλά.
Δε παρατηρώ και ιδιαίτερα τον αντίπαλο όταν είμαι στο παιχνίδι, για να είμαι ειλικρινής, αλλά δε θυμάμαι να έκαναν πολλές ευκαιρίες. Είχαμε ήδη πολλά προβλήματα σε παιχνίδια σαν αυτό, όταν η άλλη ομάδα είναι γρήγορη και κάνει βαθιές μπαλιές. Δεν εννοώ ότι η United έκανε μόνο βαθιές μπαλιές, αλλά σίγουρα ήταν κάτι που ήθελαν να κάνουν.
Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Είχαμε μερικούς παίκτες που προσπάθησαν να πάρουν το πλεονέκτημα - κάποιες φορές ήμασταν εμείς καλύτεροι, κάποιες αυτοί. Είναι οκ. Δε με ενδιαφέρει γιατί η United ήρθε εδώ απόψε. Είχαμε κάποιες καλές στιγμές, αλλά όχι αρκετές για να κερδίσουμε το παιχνίδι.
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com