Δεν θα κάνεις συνέχεια... ματσάρες

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
8η αγων. Premier League

Σ' ένα ντέρμπι τακτικής και σκοπιμοτήτων με ελάχιστες φάσεις στο Άνφιλντ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 0-0, με τον Ντε Χέα να πραγματοποιεί δύο σπουδαίες επεμβάσεις και τον Μουρίνιο να καταφέρνει να κλειδώσει (για ακόμη μια φορά) την "κόκκινη" επίθεση.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Γουέστ Μπρομ (Σάββατο 22/10, 19:30 - OTE Sport 1 HD) στο Άνφιλντ.

Είναι, αδιαμφισβήτητα, το μεγαλύτερο ντέρμπι στο Νησί. Η έχθρα, η αντιπαλότητα και το μίσος που έχει η μία ομάδα για την άλλη, ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ένα ντέρμπι, μια ιστορία, μια μάχη ανάμεσα σε δύο αγγλικές αυτοκρατορίες. Μια κολώνια που κρατάει 122 χρόνια, και έχει τις ρίζες της στην εργατική πάλη ανάμεσα στους λιμενεργάτες του Λίβερπουλ και τους εργάτες του πιο βιομηχανικού Μάντσεστερ.

Αυτό λοιπόν, το Κάτι Παραπάνω Από Ένα Ντέρπι, δεν θα δυσκολευτούμε να το... ξεχάσουμε, η αλήθεια είναι. Γι' αυτό... φρόντισαν οι προπονητές των δύο ομάδων, οι οποίοι δεν ρίσκαραν καθόλου και το έριξαν στην... σκοπιμότητα.

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... κόλλησαν στο 0-0 (πρώτη λευκή ισοπαλία σε ματς πρωταθλήματος μεταξύ των δύο μετά τον Σεπτέμβρη του 2005!), σ' ένα κακό ομολογουμένως παιχνίδι, χωρίς φάσεις και θέαμα. Σημειωτέο πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Λίβερπουλ κράτησε το clean sheet.

Το ματς

Το Άνφιλντ έδινε τον παλμό αλλά οι κόκκινοι δεν ξεκίνησαν με τη φόρα που θα ήθελαν. Ξεκίνησαν κάπως... μουδιασμένα, με τους παίκτες της Γιουνάιτεντ να πιέζουν ψηλά σε αρκετά σημεία του γηπέδου.

Στο 6' η πρώτη τελική του παιχνιδιού με το σουτ του Ζλάταν, να περνάει ψηλά. Στο 14' ήταν η σειρά του Πογκμπά να απειλήσει, ενώ ο Τσαν στο 23' δημιουργεί την πρώτη φάση για τη Λίβερπουλ, με το σουτ να καταλήγει άουτ.


Η Λίβερπουλ προσπαθούσε να πλησιάσει την περιοχή του Ντε Χέα με ψηλές μπαλιές (γι' αυτό και ο Κουτίνιο βρέθηκε να οπισθοχωρεί - για να οργανώσει παιχνίδι από πίσω), καθώς η Γιουνάιτεντ πίεζε σωστά και δεν την άφηνε να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Παιχνίδι κέντρου θα μπορούσαμε να πούμε πως παιζόταν από τις δυο ομάδες στο Άνφιλντ. Χωρίς καμία ιδιαίτερη φάση κύλησε το πρώτο μέρος, με τους κόκκινους να έχουν (ανούσια) κατοχή, να πατούν την αντίπαλη περιοχή αλλά να παρουσιάζουν πρόβλημα στην τελική επιλογή.


Η ομάδα του Κλοπ έμοιαζε... εγκλωβισμένη και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ερέρα και Πογκμπά ανέβαζαν ρυθμούς και η Γιουνάιτεντ συνέχιζε την ασφυκτική πίεση στα καρέ των κόκκινων. Στο 55' μάλιστα, λίγο έλειψε να προηγηθούν στο σκορ όταν ο Πογκμπά βρήκε ωραία από τα δεξιά τον Ζλάταν αλλά η κεφαλιά του Σουηδού, από την πλάτη της άμυνας, ήταν αρκετά άστοχη.


Λίγο αργότερα, στο 59', ο Τσαν απάντησε στην ευκαιρία του Ζλάταν. Ο Χέντερσον πήρε μέτρα στο γήπεδο, έβγαλε μια προωθημένη στον Τσαν ο οποίος, ανάμεσα σε πολλά σώματα, κατάφερε να επιχειρήσει ένα έξυπνο σουτ, όμως ο Ντε Χέα έπεσε και έδιωξε δύσκολα (και εντυπωσιακά)! Τρομερή χαμένη ευκαιρία για τους κόκκινους, οι οποίοι, από εκείνο το σημείο, έμοιαζαν να το... πιστεύουν ολοένα και περισσότερο.


Σ' αυτό βοήθησε σαφώς, και η είσοδος του Λαλάνα στο παιχνίδι, ο οποίος έδωσε άλλον αέρα στην επίθεση της Λίβερπουλ - κυρίως λύσεις και κίνηση στα άκρα. Οι κόκκινοι πήραν εκείνοι τον έλεγχο του παιχνιδιού, είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να... ξεκλειδώσουν την καλοστημένη άμυνα των "κόκκινων διαβόλων".


Και θα μπορούσαν να το είχαν κάνει (και με εκπληκτικό, μάλιστα, τρόπο) αν ο Ντε Χέα δεν έδιωχνε εντυπωσιακά με το ένα χέρι(!) στο... παραθυράκι του, το φανταστικό σουτ του Κουτίνιο από τα 30 μέτρα. Εκπληκτική εκτέλεση, ακόμα όμως πιο εντυπωσιακή η απόκρουση του τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ! Στο 71' όλα αυτά.

Ο Μουρίνιο πέρασε τον Ρούνεϊ μέσα στο παιχνίδι, η ομάδα του έβγαλε αντίδραση στα τελευταία λεπτά αλλά τίποτα δεν άλλαξε, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Σχόλιο


Ο Κλοπ... φοβήθηκε τον Μουρίνιο, ο Μουρίνιο... φοβήθηκε τον Κλοπ ή πιο απλά, οι δύο κορυφαίοι προπονητές προσπάθησαν να εξουδετερώσουν ο ένας τον άλλον. Ως αποτέλεσμα, το θέαμα πήγε... περίπατο, οι φάσεις προς τις δύο εστίες, ήταν ελάχιστες, και ο Ντε Χέα δήλωσε παρών σε δύο καίριες στιγμές. Η Λίβερπουλ διατηρεί την απόσταση 3 βαθμών που την χωρίζουν από τη Γιουνάιτεντ, ενώ βρίσκεται στο -2 από την κορυφή.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Μίλνερ (Μορένο 86'), Χέντερσον, Τσαν, Κουτίνιο, Μανέ, Φιρμίνο (Οριζί 85'), Στάριτζ (Λαλάνα 60')
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπεγί, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Φελαϊνί, Πογκμπά, Αντέρ Ερέρα, Ράσφορντ (Ρούνεϊ 77'), Γιανγκ (Λουκ Σο 92'), Ιμπραΐμοβιτς





Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.