Klopp για τη νίκη με Spurs, το ντεμπούτο των νεαρών, και τις επιλογές του στην επίθεση


Ο τρόπος με τον οποίο η Liverpool εξασφάλισε τη νίκη με 2-1 έναντι της Tottenham για τη φάση των 16 του EFL Cup, έδωσε αρκετούς λόγους για ικανοποίηση, παραδέχτηκε ο Jurgen Klopp μετά τη λήξη του αγώνα.
Ο προπονητής έκανε 11 αλλαγές στην 11αδα του για τον χθεσινό αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των Trent Alexander-Arnold και Ovie Ejaria.
Τα 2 γκολ του Daniel Sturridge έκαναν την απόλυτη ‘ζημιά’, με τον Άγγλο διεθνή να σκοράρει από 1 φορά σε κάθε ημίχρονο. Ωστόσο, το πέναλτι για την Tottenham στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ήταν η αιτία για να ζήσουμε ένα έντονο φινάλε στο Anfield.
Παρόλα αυτά, η Liverpool προκρίθηκε δίκαια στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, σε μια νύχτα όπου η ομάδα είχε κι άλλες, αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει.
Μετά το πέρας της αναμέτρησης, ο Klopp έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Διαβάστε παρακάτω όσα είπε ο Γερμανός τεχνικός.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν η νίκη θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο άνετη…
Ναι, αν δείτε τις ευκαιρίες μας, και δείτε και αυτές της Tottenham. Το πέναλτυ το έφερε λίγο πιο κοντά – αυτή ήταν η μόνη πραγματικά δύσκολη κατάσταση για εμάς. Μετά από αυτό, με 10 ή 12 λεπτά να απομένουν, έχει ως εξής: είναι game-changer. Αλλά είχαμε τις ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει ακόμα 2, 3, ή 4 φορές. Αλλά δε ζούμε σε έναν ονειρικό κόσμο. Έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά μας. Δε σκοράραμε στις στιγμές που θα έπρεπε. Αυτοί σκόραραν τη στιγμή του πέναλτυ. 2-1 είναι αρκετά μικρή διαφορά, αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν τώρα, επειδή είμαστε στον επόμενο γύρο.
Σχετικά με τα γκολ και την απόδοση του Sturridge
Αυτό είναι το ταλέντο του, αυτή είναι η δύναμή του. Έχει καλά τελειώματα, είναι ένας πολύ καλός striker, δεν υπάρχει αμφιβολία σχετικά με αυτό. Δεν αμφέβαλα ποτέ γι’ αυτό, ακόμα κι όταν δεν σκόραρε. Δε χρειάζεται να σχολιάσουμε την ποιότητα. Ο Divock Origi δεν σκόραρε απόψε, αλλά έπαιξε αρκετά καλά. Ο Danny Ings δεν σκόραρε όταν μπήκε στον αγώνα, αλλά έπαιξε αρκετά καλά. Ο Daniel πέτυχε καταπληκτικά γκολ για εμάς, πολύ σημαντικό. Στις σωστές στιγμές, αυτός και άλλοι παίκτες θα μπορούσαν να σκοράρουν, και τότε θα ήταν τέλεια. Αλλά ήταν πολύ καλά.
Για τη συμβολή των νεαρών παικτών…
Τους ξέρω καλύτερα και περισσότερο καιρό από εσάς, ίσως, αλλά δεν είμαι πολύ εντυπωσιασμένος, και αυτό είναι κάτι καλό! Πίστευα πριν τον αγώνα πως θα μπορούσε να λειτουργήσει με αυτούς στην ομάδα. Και φυσικά, ότι δεν δούλεψε απόψε είναι δική μου αρμοδιότητα, μπορείτε να με κατηγορήσετε – εγώ έφτιαξα την 11αδα. Ό,τι ήταν θετικό ήταν απολύτως χάρη των παικτών, γιατί ήταν μια δύσκολη πρόκληση με 11 αλλαγές. Αλλά είχαμε ιδέα πριν το παιχνίδι του τι θα μπορούσαμε να κάνουμε. 1 ή 2 παίκτες, η ιατρική ομάδα είπε ότι είχαν κάποια προβλήματα. Δεν ήταν τέλεια. Πρέπει να επιστρέψεις στο παιχνίδι όταν είσαι σε κάποια δύσκολη στιγμή, όπως η κίτρινη κάρτα στον Trent. Έπρεπε να μείνει στο παιχνίδι έχοντας πολλές προκλήσεις στα άκρα, και να παίξει έξυπνα. Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Ο Ovie έκανε εξαιρετική δουλειά, και δούλεψε πολύ σκληρά. Είχε κράμπες επίσης, όπως ο Trent. O Marko Grujic, το ‘10’ δεν είναι η καλύτερη θέση του. Πάντα λέω πως το ‘10’ δεν είναι επιθετική θέση, πρέπει να τρέχεις για την ομάδα, και να τρέχεις πολύ. Τα πήγαν καλά, είμαι χαρούμενος γι’ αυτό, και τώρα πάμε στον επόμενο γύρο.
Σχετικά με το τι σημαίνει για την ομάδα το επίπεδο της απόδοσης, μετά από 11 αλλαγές…
Δε ξέρω ακριβώς τι σημαίνει, αλλά είναι κάτι καλό, και είναι ξεκάθαρο αυτό. Έφτιαξα την 11αδα, μετά την είδα στο χαρτί, και σκέφτηκα ‘Ω, και πάλι πολύ καλά είμαστε!’, σίγουρα είμαστε χαρούμενοι για τους παίκτες που έχουμε. Υπάρχουν ακόμα μερικοί που θα έρθουν, ακόμα μικρότεροι από τα παιδιά που έκαναν ντεμπούτο σήμερα – από την U23, την U18, ακόμα και την U15. Είναι καλά παιδιά, και αυτά είναι καλά νέα για την Liverpool. Μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτό, αλλά μετά από απόψε δε θα πρέπει να μιλάμε πολύ, γιατί θα πάνε πίσω στις Ακαδημίες, θα προπονηθούν σκληρά, και θα επιστρέψουν όταν θα υπάρξει παιχνίδι όπου θα τους χρειαζόμαστε. Έτσι είναι. Έχουμε μερικούς από αυτούς μαζί μας κάθε μέρα, κι αυτό είναι πολύ θετικό, τους βοηθάει πολύ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι στις Ακαδημίες, και όταν θα είναι έτοιμοι, θα μπορέσουν να κάνουν το επόμενο βήμα.
Σχετικά με το αν ο Origi είχε κράμπα και αναγκάστηκε να βγει αλλαγή…
Ναι, ήταν κράμπα, δυστυχώς. Ήταν σε καλή στιγμή, και μετά κράμπα. Αυτό είναι το πρόβλημα όταν δεν έχεις ρυθμό, που προφανώς δεν έχει, αυτά συμβαίνουν. Ήταν αρκετά έντονο. Σπαταλήσαμε ενέργεια. Σε πολλές στιγμές αυτή τη σεζόν, οι νεαροί παίκτες σπατάλησαν ενέργεια – νιώθουν πολύ καλά εκείνη τη στιγμή, γιατί τρέχουν και δημιουργούν, μετά όμως πρέπει και να σκοράρουν. Δυστυχώς αυτό δε συνέβη, οπότε αυτό σημαίνει πως ήταν σπατάλη ενέργειας – καλό σημάδι, αλλά μπορεί να προκαλέσει κράμπες, όπως άλλωστε πάθαμε.
Σχετικά με την απόδοση του Kevin Stewart
Ήταν καλός, πολύ καλός. Είναι πολύ σημαντικός. Το έχω πει αρκετές φορές, είναι ο καλύτερος στις μονομαχίες σε όλη την ομάδα. Εξαιρετικός, σε 1 με 1 καταστάσεις, είναι δύσκολο για όσους παίζουν απέναντί του. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ένας καλός παίκτης, με μια πολύ καλή απόδοση στο παιχνίδι.
Σχετικά με το τι είπε στον Origi όταν αυτός αποχώρησε…
Ήταν αρκετά θετικό αυτό που του είπα. Δεν τίθεται συζήτηση σχετικά με την ποιότητα του Sturridge, του Origi, ή του Ings, απλώς η κατάσταση είναι έτσι, που δε μπορούμε να παίζουμε με 4 strikers. Αν έχετε καμιά ιδέα πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό, συν να αμυνθούμε, τότε ελάτε σε μένα και πείτε το μου! Αλλά είναι όλα καλά – ο Divock έχει πολλές δυνατότητες, είναι πολύ καλός παίκτης, και το Βέλγιο είναι προφανώς μια τυχερή χώρα, με τόσους πολλούς strikers.
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.