Check-in στα προημιτελικά και συνεχίζουμε!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Γύρος των 16, Λιγκ Καπ Αγγλίας

Η Λίβερπουλ συνεχίζει να πηγαίνει... τρένο, καθώς επικράτησε στο Άνφιλντ με 2-1 της Τότεναμ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Κρίσταλ Πάλας (Σάββατο 29/10, 19:30 - OTE Sport 1 HD) στο Σέλχαστ Παρκ.

Τον... χαβά της αυτή η Λίβερπουλ!

Μετά από την επιστροφή στις νίκες στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Κλοπ ήταν εντυπωσιακή στο παιχνίδι της, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Τότεναμ, και την νίκησε με 2-1 στο Άνφιλντ, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες, σε εξαιρετική βραδιά ο Στάριτζ (2 γκολ).

Το ματς


Οι κόκκινοι δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πιο ιδανικά το παιχνίδι. Μετά από λάθος της άμυνας, ο Γκρούιτς πήρε την μπάλα, πάτησε περιοχή, έκανε τη σέντρα-σουτ, με τον Στάριτζ να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή να κάνει το 1-0 για τη Λίβερπουλ στο 9'!

Ο Άγγλος επιθετικός ξεκίνησε... ζεστός και λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 11' αλλά ο Βορμ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 19' το σουτ του Άγγλου κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Η Τότεναμ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά σε δύο περιπτώσεις, ο Γιάνσεν απέτυχε να νικήσει τον Μινιολέ, ο οποίος κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.


Οι "πετεινοί" παρουσιάστηκαν πιο τολμηροί στο δεύτερο μέρος και το παιχνίδι απέκτησε... άγριο ρυθμό. Στάριτζ και Οριζί ήταν πολύ δραστήριοι, με τον δεύτερο να χάνει σπουδαία ευκαιρία να κλειδώσει την υπόθεση-νίκη στο 59', με τον Βέλγο να επιχειρεί το μακρινό σουτ αλλά τον Βορμ να απομακρύνει.


Αυτό που δεν κατάφερε ο Βέλγος, το κατάφερε ο Στάριτζ λίγο αργότερα. Ο Οριζί βρήκε τον Βαϊνάλντουμ κι αυτός, με εκπληκτική πάσα, έβγαλε τον Άγγλο τετ-α-τετ με τον Βορμ και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 στο 64', διπλασιάζοντας και τα δικά του τέρματα στον αγώνα!

Όλα έδειχναν πως το ματς ήταν... τελειωμένη υπόθεση, αλλά η Τότεναμ μπήκε στο ματς από το... πουθενά με τρόπο αμφισβητήσιμο. Ο Λαμέλα βρέθηκε στην περιοχή, ο Λούκας τον ανέτρεψε και ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Γιάνσεν να εκτελεί εύστοχα για το 2-1 στο 76', και τα τελευταία λεπτά να εξελίσσονται σε... ροντέο.

Από το γκολ του Γιάνσεν μέχρι και το τελικό σφύριγμα, η μπάλα δεν σταματούσε να αλλάζει κατοχή. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν, ζήτησαν ακόμα ένα πέναλτι (χωρίς να το πάρουν) αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Στάριτζ, ο οποίος με ωραίο σουτ, σημάδεψε το δοκάρι στο 80'. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, κι έτσι η Λίβερπουλ πέρασε στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ.

Σχόλιο


Δεν συνάντησε τρομερή δυσκολία η Λίβερπουλ απέναντι στην Τότεναμ, παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο, το παιχνίδι έγινε... ροντέο. Η ομάδα του Κλοπ είχε τον γενικότερο έλεγχο του παιχνιδιού, δημιούργησε περισσότερες φάσεις στα καρέ του Βορμ και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα τον τελευταίο καιρό.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (Κλάιν 68'), Λούκας, Κλαβάν, Μορένο, Στιούαρτ, Γκρούιτς (Τσαν 89'), Βαϊνάλντουμ, Οριζί (68' Ίνγκς), Εγιάρια, Στάριτζ
Τότεναμ: Βορμ, Τριπιέρ, Κάρτερ-Βάικερς, Βίμερ, Μπεν Ντέιβις, Ντάιερ (Γουανιάμα 67'), Γουίνκς, Τομ Κάρολ (Λαμέλα 61'), Ονόμα, Εν'Κουντού (Χάρισον 83'), Γιάνσεν











Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.