Klopp: "Δεν έχω κανέναν απολύτως σεβασμό για όσους λένε ότι έχουμε αμυντικά προβλήματα"


Ο Jurgen Klopp αναφέρθηκε στους ‘εξαιρετικούς’ κεντρικούς αμυντικούς, Joel Matip και Dejan Lovren, καθώς αρνήθηκε τις φήμες ότι το κυνήγι για δόξα της Liverpool θα μπορούσε να παρεμποδιστεί από αμυντικές αδυναμίες.

Οι Κόκκινοι βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, αλλά έχουν ίσους βαθμούς με την πρωτοπόρο Manchester City, που έμεινε στο 1-1 με την Southampton την Κυριακή.
Οι παίκτες του Klopp πήραν τη νίκη με 2-1 το Σάββατο, κόντρα στην West Brom, και λίγο έλειψε να ‘καρδιοχτυπήσουν’ στο τέλος, καθώς ο Gareth McAuley σκόραρε αργά στο παιχνίδι. Η Liverpool έχει μόνο ένα clean sheet στο πρωτάθλημα ως τώρα, αλλά ο προπονητής επιμένει πως οποιαδήποτε κριτική στην αμυντική γραμμή είναι λάθος.
Ο Klopp ήταν ενθουσιασμένος με τον τρόπο διαχείρισης των εναέριων μονομαχιών, από τους Matip και Lovren.
«Το έχω ακούσει κάποιες φορές (ότι η Liverpool έχει πρόβλημα στην άμυνα), αλλά χάνω τον σεβασμό μου προς όποιον το λέει αυτό,» είπε ο Klopp.
«Αυτό δεν είναι σημαντικό, επειδή δεν χρειάζεται να σέβομαι τους πάντες, και δεν έχω ανάγκη τους περισσότερους ανθρώπους.
«Είμαι ο προπονητής αυτής της ομάδας, είμαι πολύ κοντά στους παίκτες. Βλέπω όλα τα παιχνίδια από μια καλή οπτική γωνία.
«Αμυνθήκαμε καλά εναντίον της United, εξαιρετικά, και μετά εναντίον της West Brom ήταν πολύ δύσκολο, αλλά δεν έχουμε αμυντικό πρόβλημα.
«Έπρεπε να είμαστε πολύ επιθετικοί για να αμυνθούμε στις μακριές μπαλιές τους από την αρχή, χωρίς να κάνουμε φάουλ. Αυτό είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά τα πήγαν θαυμάσια. Όταν η μπάλα είναι στον αέρα, ο Rondon θέλει είτε τη μπάλα, είτε ένα φάουλ, οπότε ο Dejan και ο Joel ήταν αξιοθαύμαστοι.
«Και δε μπορείτε να φανταστείτε σε πόσο καλή φόρμα είναι ο Moreno, o Lucas, o Klavan και ο Alexander-Arnold, οπότε όλα είναι καλά.»
Το γκολ του McAuley ήταν η 17η φορά που η Liverpool δέχεται γκολ από στημένη φάση, από τότε που ανέλαβε ο Klopp, τον περασμένο Οκτώβριο. Είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα για τους Κόκκινους, αλλά ο Klopp επιμένει πως κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να το λύσουν.
«Είναι καλό που οι άνθρωποι έχουν κάτι να συζητήσουν,» είπε ο Klopp.
«Όταν οι άνθρωποι λένε πως έχουμε κάποια προβλήματα με τα στημένα, πώς μπορώ να πω ότι έχουν άδικο; Πιστεύω πως το 70%-80% των γκολ που έχουμε δεχτεί είναι από στημένες φάσεις, αλλά είναι όλα διαφορετικά, και το δουλεύουμε ακόμα το πρόβλημα.
«Δεν είναι το ίδιο πρόβλημα που είχαμε την περασμένη χρονιά, όπου όλοι σκόραραν εναντίον μας. Καταλαβαίνω, αλλά υπόσχομαι πως όντως το δουλεύουμε.
«Είμαι εντάξει με αυτό, αλλά μόνο προς το παρόν. Αλλά σήμερα, δε με νοιάζει που σκόραραν με αυτό τον τρόπο. Κερδίσαμε, και το αξίζαμε πολύ
Ο Klopp απάντησε στις αναφορές του Tony Pulis, σχετικά με το αν η Liverpool έχει ‘ελεύθερο δρόμο’ προς τη διεκδίκηση του τίτλου, επειδή δεν έχουν αγώνες στην Ευρώπη.
«Έχω παίξει στην Ευρώπη, και ποτέ δε μας σταμάτησε αυτό από το να κάνουμε αυτό που πρέπει,» είπε ο Klopp.
«Το να παίζεις καλό ποδόσφαιρο είναι μεγάλο πλεονέκτημα, το να έχεις καλούς παίκτες είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Το να μην παίζεις στη μέση της βδομάδας μπορεί να είναι πλεονέκτημα, στην περίπτωση που έχεις να ανησυχείς για τραυματισμούς. Χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τον επιπλέον χρόνο για προπονήσεις.
«Δεν έχω ιδέα πού θα μας οδηγήσει. Από τον Δεκέμβριο, Ιανουάριο, μερικές ακόμα ομάδες δε θα έχουν Ευρώπη και θα ξεκινήσουμε πάλι.
«Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν καλό (το σχόλιο του Pulis), ή πλεονέκτημα, ή απλά να μας δημιουργήσει πίεση, αλλά ευχαριστώ. Θα το πω στους παίκτες
Ο Klopp πιστεύει πως ο τρόπος με τον οποίο η Liverpool δημιούργησε τόσες ευκαιρίες απέναντι στην West Brom αποδεικνύει πως έχουν ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουν άλλες ομάδες που έρχονται στο Anfield απλώς και μόνο για να τους ‘εκνευρίσουν’.
Επόμενος αγώνας είναι την Τρίτη, με τον 4ο γύρο του EFL Cup, κόντρα στην Tottenham, στο Anfield.
«Όλη η ατμόσφαιρα στο Anfield ήταν σπουδαία,» πρόσθεσε.
«Το λάτρεψα, κάθε δευτερόλεπτο. Το γκολ που δεχτήκαμε έκανε τον ενθουσιασμό να κρατήσει λίγο παραπάνω. Ήταν καλά, όπως πρέπει να παίζουμε.
«Ξέρω πως κάποιες φορές ο κόσμος λέει πως έχουμε πρόβλημα με τις ομάδες που ‘παρκάρουν το λεωφορείο’, αλλά έχουμε ήδη πλάνο. Θέλει χρόνο για να φανεί στον αγωνιστικό χώρο, και δουλεύουμε πάνω σε αυτό, αλλά έπειτα θα υπάρξουν κι άλλες προκλήσεις.
«Τώρα παίζουμε με την Tottenham, παρκάρουν πολλά πράγματα, αλλά όχι λεωφορεία! Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιαυτό το παιχνίδι.
«Και έπειτα, η Crystal Palace. Δεν την έχουμε δει αρκετά ως τώρα φέτος, αλλά θα είμαστε προετοιμασμένοι. Πάντα υπάρχει κάτι ακόμα να κάνεις, αλλά για σήμερα κάναμε αυτά που έπρεπε.»
Ο Jordan Henderson θα χάσει την μονομαχία με τους Spurs, καθώς θα πρέπει να εκτίσει ποινή ενός αγώνα, εξαιτίας της συμπλήρωσης 5 κίτρινων καρτών που για φέτος.
Ο Klopp είπε: «Δεν έχω ιδέα πότε την πήρε, το έμαθα στα αποδυτήρια.
«Όταν έχεις 4, είναι πολύ πιθανό να δεχτείς και 5η. Έχει μια νέα θέση, κάνει πολλά φάουλ, αλλά προφανώς υπάρχει πολύς χώρος γύρω του, και ο διαιτητής έχει καλή εικόνα της κατάστασης. 5 κίτρινες είναι αρκετές μετά από.. πόσους αγώνες; 9, 11;»

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.