Μάτιπ: Είναι πολύ δύσκολο να προπονείσαι με τον Κουτίνιο αντίπαλο, οπότε καταλαβαίνω πως ένιωσε η Γουέστ Μπρομ!


Το εγκώμιο του συμπαίκτη του και μεγάλου διακριθέντα απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, Φιλίπε Κουτίνιο, έπλεξε ο Ζοέλ Μάτιπ.

Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός στη νίκη με 2-1 επί των Baggies το Σάββατο το βράδυ, έχοντας συμμετοχή και στα δυο γκολ των Ρεντς.

Αρχικά, στο 1-0 του Μανέ πραγματοποιεί μια άψογη προσποίηση στην αρχή της φάσης δημιουργώντας ουσιαστικά τις συνθήκες για την ανάπτυξη της ομάδας και τον εξαιρετικό συνδυασμό, ενώ στο 2-0 πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια.

Ο Μάτιπ καταλαβαίνει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η αμυντική γραμμή της Γουέστ Μπρομ, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος καθημερινά με τον Κουτίνιο στην προπόνηση και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αυτός δημιουργεί:

"Αν βρίσκεσαι ένας εναντίον ενός με τον Κουτίνιο στην προπόνηση, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο όπως στους αγώνες."

"Είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια και κάνει απίθανα πράγματα."

"Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις με μια ομάδα όπως η Γουέστ Μπρομ, όμως καταφέραμε να νικήσουμε. Ξέρουμε πως σε τέτοια ματς πρέπει να παλεύεις για την κάθε μπάλα, οπότε είμαστε χαρούμενοι με τους 3 βαθμούς."

Ο Καμερουνέζος συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με τα κόκκινα, ωστόσο του προκάλεσε ανησυχία η ολιγωρία της ομάδας που προκάλεσε και την μείωση του σκορ από τον Μακόλεϊ στα τελευταία λεπτά.

"Οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε. Πήγε πολύ καλά μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Μετά έπρεπε να προφυλάξουμε την εστία μας."

"Στην Γερμανία δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που παίζουν έτσι, αν και την τελευταία μου σεζόν υπήρχαν κάνα δυο που έπαιζαν ακριβώς έτσι με ψηλές μπαλιές. Η Ντάρμσταντ ήταν μια από αυτές."

"Είναι ένας διαφορετικό είδος παιχνιδιού όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες, όμως πρέπει να σεβαστείς τον τρόπο που παίζει η Γουέστ Μπρομ. Πρέπει να φέρεσαι το ίδιο σε όλες τις ομάδες."

"Φυσικά ως αμυντικός πάντα θέλεις να κρατάς ανέπαφη εστία, αλλά το σημαντικότερο είναι η νίκη. Δεν είμαι χαρούμενος με το γκολ που δεχθήκαμε. Ναι, αμυνθήκαμε καλά όμως ξέρουμε ότι αυτές οι ομάδες είναι καλές στα στημένα. Θα βελτιωθούμε και ελπίζουμε πως θα τις εμποδίζουμε να φτάνουν στην μπάλα."

"Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό στην προπόνηση και να το εφαρμόσουμε καλύτερα. Ξέρουμε πως όλες είναι πολύ καλές στα στημένα και επικίνδυνες με την μπάλα στην περιοχή. Αυτή η σεζόν είναι μεγάλη και η νίκη είναι που μετράει."

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.