Liverpool 0 - 0 Manchester United - Βαθμολογίες Παιχτών: Lovren και Matip κατάφεραν και.. έμειναν ξύπνιοι, σε αντίθεση με εμάς!

Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Μετά το διάλειμμα λόγω εθνικών, επιστρέψαμε! Σε ένα ματς που ήπιαμε τρεις καφέδες για να καταφέρουμε να μείνουμε ξύπνιοι, η Liverpool στραβοπάτησε κόντρα στην Manchester United, επιβεβαιώνοντας την αδυναμία της να σκοράρει κόντρα στις "μικρότερες" ομάδες. Το liverpoolfans.gr, σας παρουσιάζει τις βαθμολογίες των παιχτών μας:




Loris Karius: Διατήρησε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της Liverpool, και γι'άλλη μια φορά έδειξε ασταθής. Παρότι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, είχε μια λάθος έξοδο, και μια λάθος πάσα σε πολύ επικίνδυνο σημείο. Φαίνεται να μην εμπνέει ακόμα σιγουριά, και χρειάζεται βελτίωση.

Βαθμολογία: 6/10

Nathaniel Clyne: Αξεπέραστος αμυντικά, όπως πάντα, προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά, αλλά δεν μπόρεσε να συνεργαστεί σωστά με τον Mane. Μερικά σουτ που επιχείρησε, βρήκαν σε σώματα.

Βαθμολογία: 6.5/10




Joel Matip: Ούτε μία λίρα δε σπαταλήθηκε για την αγορά του Joel Matip το περασμένο καλοκαίρι. Πολλοί έλεγαν πως θα ήταν τέταρτη επιλογή, στη θέση του Toure, ωστόσο αγώνα με αγώνα ξεχωρίζει όλο και περισσότερο. Τέλειες αμυντικές τοποθετήσεις, playmaking skills καλύτερα πολλές φορές και από των μέσων μας, με εξαιρετική πρώτη πάσα. Δημιούργησε την ευκαιρία του Can με κάθετη πάσα.

Βαθμολογία: 8/10 (MOTM)




Dejan Lovren: Πολύ καλός και ο Dejan Lovren στο σημερινό παιχνίδι, όπου δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα με αντίπαλο το νωχελικό Ibrahimovic. Είχε μια-δυο "περίεργες" ας το πούμε πάσες προς τα πίσω, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Βαθμολογία: 7.5/10




James Milner: Πάλεψε όσο ίσως κανένας άλλος. Δέχτηκε σκληρά μαρκαρίσματα, ωστόσο ίδρωσε για τη φανέλα, και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Δυστυχώς, το άλλο που φάνηκε σήμερα είναι ότι δεν είναι αριστερό μπακ. Προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά, αλλά η United ήταν καλά κλεισμένη, και σε αυτό δε βοήθησε το γεγονός πως δεν είναι αριστεροπόδαρος.

Βαθμολογία: 6.5/10




Jordan Henderson: Προσπάθησε να καθορίσει το ρυθμό του παιχνιδιού, ωστόσο δεν κυριάρχησε στο κέντρο όπως στα προηγούμενα ματς. Οι χώροι ήταν καλά κλεισμένοι, έτσι οι πάσες του δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Με τη ροή του αγώνα, ανέβηκε σε απόδοση, ωστόσο φέτος έχει θέσει ψηλά στάνταρ.

Βαθμολογία: 6.5/10

Emre Can: Προσπάθησε, αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε. Η επιστροφή του Γερμανού στην αρχική 11αδα -πρώτη φορά για φέτος-, δε συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις, λάθος τοποθετήσεις, ενώ δεν μπορεί να δει σωστά το χώρο γύρω του. Έχασε σπουδαία ευκαιρία, μετά από ωραία ενέργεια, όμως ο De Gea του στέρησε το γκολ. 

Βαθμολογία: 5/10

Philippe Coutinho: Ο καλύτερος από τους μπροστά, πάλεψε, πήρε πρωτοβουλίες, παραλίγο να σκοράρει από μακρινή απόσταση με ένα από τα συνήθη σουτ του, όμως δεν είχε ανάλογη υποστήριξη από τους συμπαίκτες του. Με εξαιρετικό τακουνάκι, δημιούργησε ίσως την πιο επικίνδυνη φάση του παιχνιδιού, με τον Roberto Firmino να βγαίνει τετ-α-τετ, χωρίς όμως να προλάβει να πλασάρει.

Βαθμολογία: 6/10




Sadio Mane: Ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός, ήταν χάρμα οφθαλμών τους πρώτους μήνες του στο Liverpool. Σήμερα ωστόσο, δεν ήταν η μέρα του. Δεν μπόρεσε να βρει του χώρους που ήθελε, ενώ δύο ή και πολλές φορές τρία άτομα ήταν γύρω του. Είχε μια ωραία ευκαιρία να βγάλει την ομάδα μας στην κόντρα, αλλά έκανε λάθος πάσα. Μπόλικες λανθασμένες μεταβιβάσεις στο χώρο του κέντρου, ίσως να είχαν κοστίσει σε άλλο ματς.

Βαθμολογία: 5/10




Roberto Firimino: Αν μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα από το σημερινό παιχνίδι, είναι ότι η καλύτερη θέση του Roberto Firmino είναι ως ψευτο-εννιάρι. Ο χειρότερος παίχτης της ομάδας μας τα πρώτα 60 λεπτά όπου αγωνίστηκε στο χώρο του κέντρου και αριστερά, ανέβασε την απόδοσή του όταν μετατοπίστικε μπροστά. Πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις, ήταν από τους κύριους υπάιτιους της ανικανότητας της Liverpool να κρατήσει την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο. Βελτιώθηκε στη σύνεχεια, χάνοντας και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, καθώς δεν πρόλαβε να πλασάρει σε τετ-α-τετ προ του Valencia.

Bαθμολογία: 5/10

Daniel Sturridge: Στην περιφέρεια των πραγμάτων, δεν μπόρεσε να τροφοδοτηθεί και να βρει χώρους. Αντικαταστάθηκε στη μία ώρα παιχνιδιού.

Βαθμολογία: 5/10



Adam Lallana (στη θέση του Daniel Sturridge στο 59'): Εμφανής η απουσία του, όσο και του Gini. Με το που πέρασε στο παιχνίδι, η Liverpool ανέβασε ταχύτητα. Δημιούργησε χώρους, πέρασε κάθετες και συνεργάστηκε ωραία, κυρίως με τον Milner. Δεν μπόρεσε όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ. Έχει γίνει πλέον απαραίτητος.

Βαθμολογία: 6.5/10

Divock Origi (στη θέση του Roberto Firmino στο 85'): Δεν είχε χρόνο να επηρεάσει το παιχνίδι. 

Βαθμολογία: -

Alberto Moreno (στη θέση του James Milner στο 85'): Δεν πρόλαβε να αλλάξει τη ροή του ματς.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Έμεινε στο αγαπημένο του 4-3-3, παρά τις απουσίες των Lallana, Gini. Κράτησε στη θέση του τον Henderson, με Coutinho και Can δίπλα του, φέρνοντας αριστερά τον Firmino. Δεν μπορούμε να πούμε ότι του βγήκε, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είχε και άλλη επιλογή. Ο Mourinho κατέβηκε για το Χ, ήρθε διαβασμένος έχοντας ψηλά τους Ibra και Pogba, κάτι που δεν άφηνε περιθώρια στην ομάδα μας να αναπτυχθεί από πίσω. Οι χώροι ήταν καλά κλεισμένοι και οι επιλογές περιορισμένες.

Βαθμολογία: 6/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.