Liverpool 2 - 1 West Bromwich Albion - Βαθμολογίες Παιχτών: Ο μικρός μάγος.. μαγεύει!

Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός



Μετά την "γκέλα" με τη Manchester United, η Liverpool κλήθηκε να αντιμετωπίσει την West Brom στο Anfield, όπου είχε ένα σχετικά εύκολο απόγευμα (και ας μας άγχωσε πάλι στο τέλος). Η νίκη με 2-1 ήρθε με σχεδόν σβηστές μηχανές, με σκόρερ τους Mane και Coutinho.

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες, όπως τις είδαμε στο liverpoolfans.gr:

Loris Karius: Ένα εύκολο απόγευμα για τον Γερμανό, όπου δεν αντιμετώπισε δυσκολίες. Είχε ξανά τα θεματάκια του, αλλά δεν έκανε κάποιο ουσιαστικό λάθος, χωρίς να έχει την ευκαιρία να αντιδράσει στο γκολ του McAuley, όπου ήταν μια συνηθισμένη κακή αμυντική λειτουργία στα κόρνερ. Δεν μπόρεσε να κρατήσει το δεύτερο συνεχόμενο (αλλά και συνολικό) clean sheet για την ομάδα μας. Για πρώτη ίσως φορά φέτος, φάνηκε άνετος με την μπάλα στα πόδια, το οποίο είναι ένα μεγάλο "συν".

Βαθμολογία: 6.5/10



Nathaniel Clyne: Βοήθησε τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά την ομάδα μας, καλύπτοντας όλο το δεξί άκρο για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Με σωστά overlaps και εξαιρετικές σέντρες, προβλημάτισε την άμυνα της West Brom, ενώ -όπως πάντα- ήταν σταθερότατος και αμυντικά, μηδενίζοντας ουσιαστικά τον McClean.

Βαθμολογία: 8/10



Joel Matip: Αθόρυβη αλλά άκρως αποτελεσματική δουλειά από τον Καμερουνέζο αμυντικό. Υπήρχε ο Rondon στο παιχνίδι; Μάλλον όχι, και (συν)υπεύθυνος γι'αυτό είναι ο Joel Matip! Μέρα με τη μέρα, αγώνα με τον αγώνα, αποδεικνύει πόσο σωστά έπραξε ο Klopp που τον έφερε στο Anfield.

Βαθμολογία: 8/10



Dejan Lovren: Ό,τι αναφέραμε προηγουμένως για τον Matip, ισχύει και για τον Lovren. Άλλη μια ηγετική εμφάνιση του Κροάτη. Δε βρέθηκε τόσο ψηλά στο γήπεδο όσο ο Matip, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ασχοληθεί λιγότερο με το μαρκάρισμα του Rondon, αλλά η εμφάνισή του δεν παύει να είναι σχεδόν τέλεια.

Βαθμολογία: 7.5/10

James Milner: Σταθερός σε καλές εμφανίσεις ο James Milner, όπου βοήθησε τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, με σωστές συνεργασίες -κυρίως- με τον Coutinho. Στο πρόσωπό του φαίνεται να έχει βρεθεί ένα αξιόπιστο αριστερό μπακ για τη φετινή χρονιά.

Βαθμολογία: 7.5/10

Jordan Henderson: Καθόρισε τη ροή του παιχνιδιού στο χώρο του κέντρου, και για ακόμα έναν αγώνα ήταν πολύ καλός. Ωστόσο, για να πούμε την αλήθεια, φαίνεται πολύ πιο άνετος όταν έχει δίπλα του Wijnaldum-Lallana που δημιουργούν χώρους, παρά τον Can. Δέχτηκε έξυπνα την κίτρινη κάρτα στο τέλος του αγώνα, έτσι ώστε να χάσει τον αγώνα κυπέλλου με την Tottenham (λόγω 5 κίτρινων καρτών).

Βαθμολογία: 7/10



Emre Can: Ο Γερμανός κράτησε τη θέση του αντί του ανέτοιμου να αγωνιστεί για 90 λεπτά Wijnaldum, και άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Σωστός αμυντικά, κέρδισε αρκετές μονομαχίες, ενώ φάνηκε βελτιωμένος στην αντίληψη του χώρου σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη United. Από την άλλη, τα συνήθη: βεβιασμένες πάσες, χωρίς φαντασία, σπατάλησε πολλές επιθέσεις με άσκοπα (και άστοχα) σουτ, φάνηκε να ρίχνει την ταχύτητα ένα επίπεδο. Χρειάζεται βελτίωση για να παραμείνει στην αρχική 11αδα.

Βαθμολογία: 6.5/10



Adam Lallana: Επέστρεψε στο βασικό σχήμα και έδειξε για ποιο λόγο έλειψε τόσο πολύ την προηγούμενη αγωνιστική. Ενεργητικός, με πολλά τρεξίματα, ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ κέντρου και επίθεσης. Παίχτης που αποδεικνύει συνεχώς το υψηλό ποδοσφαιρικό του IQ. Συνδύασε με νίκη την 100η του εμφάνιση με τα χρώματα των κόκκινων.

Βαθμολογία: 7.5/10



Sadio Mane: Γκολ και ασσίστ για τον Σενεγαλέζο επιθετικό, που μετά την ήσυχη βραδιά του κόντρα στην United, χτύπησε ξανά. Συνεχής κίνδυνος για την άμυνα των Magpies η ταχύτητά του, τελείωσε με άψογο τρόπο την μπαλιά-διαβήτη του Roberto Firmino, έδωσε και την ασσίστ για το δεύτερο και όλα άψογα. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλα γκολ.

Βαθμολογία: 8/10



Philippe Coutinho: Ένας μάγος, μα τι μάγος! Τέτοιες εμφανίσεις απαιτούμε από τον Βραζιλιάνο, από τον οποίο σήμερα η ομάδα μας έλαβε τα μέγιστα. Ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου, με πολλή δημιουργικότητα στο παιχνίδι του, έφτιαξε πολλές φάσεις για τους συμπαίκτες του. Σκόραρε με πανέξυπνο σουτ στην κλειστή γωνία του Foster, έπειτα από τρομερή προσποίηση σε δύο αμυντικούς. Θα μπορούσε -και αυτός- να είχε πετύχει περισσότερα.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)

Roberto Firmino: Coutinho και Mane θα λάβουν τα εύσημα για το σκοράρισμα, ωστόσο ο Roberto Firmino πραγματοποίησε μια εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση. Φάνηκε για ακόμα μια φορά πως η θέση του είναι μπροστά, πράγμα που ίσως κάνει τον Daniel Sturridge να μη χωράει στην ομάδα. Πολύ σωστές κινήσεις, πάσες και σπάσιμο μπάλας, με τέλεια μπαλιά στον Mane έφτιαξε το 1-0. Και ο Roberto Firmino έπρεπε να είχε προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

Βαθμολογία: 8/10



Georginio Wijnaldum (στη θέση του Adam Lallana στο 79'): Ίδιο στυλ παίχτη με τον Lallana, και αυτό φάνηκε και στην αλλαγή. Επέστρεψε ξανά μετά από απουσία μιας αγωνιστικής, λογικά θα επιστρέψει στην αρχική 11αδα στην επόμενη. Βρέθηκε πολύ κοντά στο 1ο του γκολ με τη φανέλα της Liverpool στο 94΄.

Βαθμολογία: -

Lucas Leiva (στη θέση του Coutinho στο 88'): Άλλη μια εμφάνιση του Βραζιλιάνου στην Premier League.

Βαθμολογία: -

Divock Origi (στη θέση του Mane στο 90'): Τον περιμένουμε την Τρίτη στον αγώνα κυπέλλου.

Bαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Αποφάσισε να μην ξεκινήσει τον ανέτοιμο Wijnaldum, αλλά κράτησε στη θέση του τον Can. Ωστόσο, με την επιστροφή του Lallana, η Liverpool έπαιξε πολύ πιο επιθετικό και δημιουργικό ποδόσφαιρο, κάτι που διέλυσε στο πρώτο ημίχρονο την West Brom. Άφησε ωστόσο τους παίχτες του να επαναπαυθούν στο 2-0, πράγμα που έκανε ξανά το ματς κατά κάποιο τρόπο θρίλερ στο τέλος. Το σκορ αδικεί την εμφάνιση, και ο Klopp φάνηκε πλήρως διαβασμένος στον τρόπο παιχνιδιού της West Brom. Mπορούσε να είχε κάνει τις αλλαγές του νωρίτερα.

Βαθμολογία: 8/10




Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.